آتیلا پسیانی در خانه ابدی آرام گرفت +تصویر

مراسم وداع با زنده‌یاد «آتیلا پسیانی» بازیگر و کارگردان تئاتر و سینمای ایران امروز پنجشنبه ۲۰ مهر از مقابل تالار وحدت آغاز و سپس پیکر او تا آرامگاه ابدی‌اش در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر الگونیوز؛ مراسم وداع با زنده‌یاد «آتیلا پسیانی» کارگردان و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون امروز پنجشنبه ۲۰ مهر در پهنه رودکی مقابل تالار وحدت آغاز شد و سپس پیکر این هنرمند تا آرامگاه ابدی‌اش در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد.

«ایرج راد» رئیس هیات مدیره خانه تئاتر درگذشت «آتیلا پسیانی» را به خانواده او، هنرمندان و ملت ایران تسلیت گفت.

او ادامه داد: ما اینجا جمع شده‌ایم تا عزیزی را بدرقه کنیم و از سپاسگزار خدمات و تلاش‌های او باشیم.

«ایرج راد» از پسیانی به عنوان فرزند تئاتر یاد کرد که از کودکی، به واسطه شغل مادر هنرمندش، «جمیله شیخی» در صحنه و پشت صحنه و سالن‌های تمرین اجرا همواره حضور داشت و با جوهر تئاتر آشنا شد و شناختی پیدا کرد که کمتر کسی به آن دست یافته است. به دوران نوجوانی که رسید، خودش شروع به کار کرد و همواره پر تلاش بود.

این هنرمند گفت: آتیلا در تئاتر تجربی ثابت قدم بود و همراه خانواده‌اش در این حوزه بسیار کوشید. علاوه بر تئاتر در دیگر حوزه‌ها هم کار‌های ارزشمندی به انجام رساند. چند برابر عمرش کار کرد و از فعالیت‌های صنفی غافل نبود و در خانه‌های تئاتر، هنرمندان، خانه سینما و… حضور موثری داشت. ما سپاسگزار زحمات و خدمات او هستیم. روحش شاد و یادش با آثار ماندگارش همواره زنده است. جوانانی که او پرورد، پرچم تئاتر تجربی را ادامه دهند.

در ادامه «منوچهر شاهسواری» بیانیه خانه سینما را قرائت کرد که در بخشی از آن آمده بود: روز غم‌انگیزی است، قرار نبود (آتیلا) نباشد و ما را به این زودی ترک کند. (آتیلا) سرشار بود از شور زندگی و هنر. او مثل یک کودک بازیگوش عاشق تجربه‌های تازه بود و از این طریق راه را برای بسیاری جوانان دیگر هموار کرد.

بازیگران هیچ فیلم و تئاتری هرگز نمی‌میرند و از نقشی به نقش دیگر زنده می‌شوند. او با جادوی سینما زنده است تا هر زمان که سینما زنده است. (آتیلا) ما را ترک نکرده، همچنان در خانه سینما است. تاثیر حضورش در خانه سینما هرگز پاک نمی‌شود و او همیشه عضو این خانه خواهد بود.»

پس از آن «رضا کیانیان» در سخنانی گفت: من وقتی وارد شدم «مجتبا میرتهماسب» از من پرسید خوبی؟ گفتم خوبم و اگر خود آتیلا هم بود می‌گفت، خوب باشید، چون باید کار کنیم. حالا، هم به (ستاره) می‌گویم، هم به (خسرو) و هم به فاطی (فاطمه نقوی) که خوب باشید. به قول آن شعر فروغ که می‌گوید: «پرواز را بخاطر بسپار» و بله، «پرنده رفتنی است»، ولی راهش، تئاترش، و نوع نگاهش هم‌چنان هست. اگر او نیست ۱۰ تا آتیلای دیگر هستند و من به توصیه او عمل می‌کنم و می‌گویم که خوب باشید و کار کنید.

آتیلا پسیانی بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون متولد دهم اردیبهشت سال ۱۳۳۶ و فرزند جمیله شیخی از هنرمندان فقید ایران بود، وی فارغ‌التحصیل کارگردانی و بازیگری تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود که بازی در تئاتر را از سال ۱۳۵۶ آغاز کرده و بازی در سینما را از سال ۱۳۶۰ با فیلم عفریت، کاری از فرشید فلک‌نازی، تجربه کرد.

پسیانی از دهه ۶۰ به بعد حضور فعالی در عرصه تئاتر ایران داشته که شامل اجراهای جشنواره‌ای و آزاد می‌شود. وی با آثارش در چندین دوره جشنواره تئاتر فجر حضور داشته که از این میان می‌توان به جشنواره فجر سال ۱۳۷۰ اشاره کرد. پسیانی در این دوره «واقعه‌خوانی جهاز جادو» نوشته محمد چرمشیر را کارگردانی کرد و در کنار آثاری نظیر «سایه ماه» به کارگردانی انوشیروان ارجمند، «مرگ یزدگرد» به نویسندگی بهرام بیضایی و کارگردانی گلاب آدینه، دلدار به نویسندگی و کارگردانی حسین نوری و «مال‌کنون» به نویسندگی و کارگردانی مریم معترف و عزت‌الله مهرآوران به روی صحنه برد.

فیلم‌های «کشتی آنجلیکا»، «دو فیلم با یک بلیت»، «مسافران»، «خاکستر سبز»، «هیوا»، «شام آخر»، «فرزند صبح»، «پاداش سکوت»، «آتش بس»، «مجردها»، «کما»، «پل چوبی»، «زندگی خصوصی»، «نیمه شب اتفاق افتاد»، «نگار»، «کارگر ساده نیازمندیم» و سریال‌های «محله برو بیا»، «محله بهداشت»، «اولین شب آرامش»، «زیر تیغ»، «پرده نشین»، «برف بی‌صدا می‌بارد» و تئاترهای «جنایت و مکافات» «باغ آلبالو» «مخمل آبی»، «پروفسور بوبوس»، «کالیگولا شاعر خشونت»، «قهوهٔ قجری»، «درد دل با سگ»، «رستخیز» از آثار زنده‌یاد پسیانی است.

مراسم هجدهمین دوره شب کارگردانان تئاتر ایران در قالب آیین نکوداشت آتیلا پسیانی اردیبهشت ماه امسال به همت انجمن صنفی کارگردانان تئاتر با حضور جمعی از هنرمندان و بازیگران در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

پسیانی چندی پیش برای سفری شخصی، به فرانسه رفته بود که متاسفانه در پی نامساعد شدن شرایط جسمی‌اش به دلیل عوارض بیماری سرطان مجبور شده بود در بیمارستانی در این کشور بستری شود.

سید مجید پوراحمدی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر به نمایندگی از محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بلافاصله پس از کسب اطلاع از بستری شدن پسیانی در بیمارستان طی تماس با خانواده‌اش، ضمن اطلاع از آخرین وضعیت جسمانی او، پیگیر روند درمانی این هنرمند شد اما متاسفانه پسیانی ۱۴ مهرماه در فرانسه درگذشت.

آتیلا پسیانی، پس از یک دوره مبارزه با بیماری سرطان، روز جمعه ۱۴ مهر، در ۶۶ سالگی چشم از جهان فروبست و درگذشت او، جامعه هنری کشور را سوگوار کرد و تاسف و اندوه بسیاری برانگیخت. پیکر این هنرمند برای خاکسپاری به قطعه هنرمندان بهشت زهرا منتقل خواهد شد.

انتهای پیام/