نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرنگار اجتماعی الگونیوز؛ شریعتی نیاسر رئیس کمیته انرژی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم مجلس شورای اسلامی در برنامه زنده تهران بیست گفت: در حوزه انرژی با ناترازی رو به رو هستیم و در فصول اوج مصرف تولید ما کفاف مصرف را نمی دهد که برای حل آن باید اقدام به افزایش تولید کنیم و از سوی دیگر باید به سمت کاهش مصرف برویم. ما در حوزه گاز، برق و به تازگی بنزین تولید ما کفاف مصرف را نمی دهد. ما باید تا حد امکان اقدام به پالایشگاه سازی، افزایش تولید نفت و گاز و فشار افزایی میادین مشترک کنیم تا بتوانیم این ناترازی را جبران کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: میزان تولید ما هم اکنون مشخص شده و در برنامه ریزی ها بر کاهش مصرف و افزایش تولید تاکید شده است. ۲ برابر متوسط جهان و ۳ برابر کشورهای توسعه یافته از انرژی استفاده می کنیم و با شیب ۱.۵ درصدی استفاده از انرژی رو به رو هستیم.
شریعتی نیاسر افزود: در حوزه برق 93 هزار مگاوات در حال حاضر تولید داریم که برنامه ریزی شده تا پایان برنامه به 124 هزار مگاوات باید برود. در این برنامه هدف گذاری شده تا ظرفیت تولید نفت خام به 4450 هزار بشکه در روز بعد از اتمام برنامه 5 ساله هفتم برسد. در این برنامه هدف گذاری شده تا معادل 625 هزار بشکه در روز کاهش مصرف نهایی از طریق اجرای طرح های بهینه سازی مصرف سوخت انجام شود.
وی در خاطرنشان کرد: ما باید طی 10 سال شاخص شدت انرژی کشور را به یک دوم ابتدای برنامه پنجم می رسانیم یعنی باید به نصف مصرف 10 سال پیش می رسیدیم که نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه فوق العاده افزایش هم یافته است. قیمت تمام شده انرژی باید مبنای اعطای یارانه انرژی در حوزه های مختلف باشد. قیمت تمام شده انرژی را دولت اعلام نمی کند و شفاف بیان نمی کند که مشکل ما هم همین است. مسئله هم این است که باید برای دولت در حوزه تکلیفی تعیین نشده و در برنامه هفتم به دنبال تعیین این تکالیف هستیم.
رئیس کمیته انرژی کمیسیون تلفیق مجلس گفت: ما با افراط و تفریط در حوزه یارانه پنهان مواجه هستیم یک عده معتقد هستند که باید قیمت انرژی را با قیمت جهانی تعیین کنیم و عده ای می گویند همین یارانه هم زیاد است و باید ارزان تر شود. در حوزه ذخیره سازی گاز یک ششم دنیا ذخیره گاز داریم. برای این ذخیره سازی به ۲۲ میلیون متر مکعب در روز تولید گاز نیاز داریم. در حوزه نیروگاه ها ۶۰ درصد انرژی وارد شده به این نیروگاه ها هدر می رود و می توانیم.
وی در ادامه گفت: ما در حوزه بنزین یارانه پنهان می دهیم. ولی مبنای محاسباتی آن نباید قیمت صادراتی باشد بلکه باید قیمت تمام شده باشد. قانو هدفمندی یارانه تکالیفی تعیین شده که هیچ وقت در حوزه یارانه ها تحقق نیافته است. وقتی سوخت را زیر قیمت تمام شده ارائه کنیم به معنی اعطای یارانه پنهان به انرژی است.
شریعتی نیاسر افزود: برآورد ما این است که ۳۵ درصد مردم و ۶۵ درصد دولت و نهادهای عمومی در هدر رفت انرژی نقش دارند. در کمیسیون تلفیق مصوب شده که به هر کد ملی سهیمه بنزین بدهیم زیرا تمام مردم از این یارانه برخوردار نمی شوند و در مقابل برخی از مرفهین جامعه چندین ماشین دارند و به میزان زیادی از این یارانه استفاده می کنند. چهارشنبه 8 شهریور برای این موضوع در کمیسیون تلفیق تصمیم گیری می کنیم. نیمی از مردم مصرف بنزین ندارند و باید همگی سهمی در آن داشته باشند. در برنامه هفتم مقرر شده راندمان تولید نیروگاه های برق از 39 درصد به 45 درصد برسد.
انتهای پیام/
مراسم رونمایی از کتاب زندگینامه بیتا فرهی به نام «بیتا؛ درختها ایستاده میمیرند» برگزار شد.
فیلم کوتاه «آنارشی» به نویسندگی و کارگردانی مجید کاظمی به جشنواره فیلم کمرا زیزانیو در کشور یونان راه یافت.
اولین تصاویر سعید آقاخانی و آناهیتا افشار همزمان با پایان تدوین و آغاز ساخت موسیقی «خاتی» توسط آریا عظیمینژاد رونمایی شد.
در ابتدای معاملات امروز ۳ آذر ماه، شاخص کل بورس ۴ هزار و ۲۳۰ واحد افزایش یافت.