به زودی پرتوی آزمایشی ماهواره‌بر «سریر» آغاز می‌شود در برنامه تهران ۲۰

حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره‌بر «سریر» قابلیت و پتانسیل حمل یک هزار کیلوگرم و بالاتر از ارتفاع لئو را دارد. اکنون در حال تحقیق و توسعه هستیم که انشالله به زودی پرتوی آزمایشی آن شروع می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی الگونیوز، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص جزئیات پرتاب موفق ۳ ماهواره ایرانی با ماهواره‌بر سیمرغ، گفت: سحرگاه روز یکشنبه، هشتم بهمن ماه، ماهواره‌بر سیمرغ در مدار قرار گرفت؛ ماهواره مهدا و دو نانوماهواره کیهان ۲ و هاتف ۱ با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع کمینه ۴۵۰ کیلومتر و ارتفاع بیشینه ۱۱۰۰ کیلومتری زمین تزریق شد.
رکورد تازه در صنعت فضایی ایران
رئیس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: این برای نخستین بار است که متخصصان فضایی سه ماهواره داخلی را همزمان با ماهواره‌بر بومی در مدار قرار می‌دهند، در واقع این ماهواره‌های تحقیقاتی مخابراتی هستند که دارای کاربری‌های متفاوتی هستند.
سالاریه در خصوص تاثیر پرتاب‌های موفق ماهواره بر زندگی مردم، گفت:‌ ماهواره‌بر سیمرغ جزو ماهواره‌های سوخت مایع است که ظرفیت اسمی آن انتقال جرم 200 تا 250 کیلوگرم به مدار 500 کیلومتری است.
وی ادامه داد: همچنین ماهواره قائم که قبلا پرتاب شد، یک ماهواره سوخت جامد است که ظرفیت اسمی آن انتقال جرم حدود 100 کیلوگرم به مدار 450 تا 550 کیلوگرم است؛ در این پرتاب باتوجه به این ماهواره 50 کیلوگرم به مدار 750کیلومتری رسیدیم که هر دو موفقیت بسیار بزرگی برای ایران محسوب می‌شوند.
سالاریه اظهار کرد: اگر به ارتفاعات بالا حدودا یک هزار کیلومتر برسیم، به مراتب انتقال به مدارهای بالاتر، ساده تر خواهد بود. البته مسئله بسیار مسئله فنی است. در کل هر دو ماه ماهواره بسیار مهم و ارزشمندی هستند و ظرفیت کشور ایران را در مدارگذاری به مراتب بالا خواهند برد.
وی بیان کرد: با پرتاب امروز، اولین بار در کشور تزریق چندگانه به ثبت رسید.
ماهواره‌بر «سریر» قادر به حمل محموله‌های یک تنی است
رئیس سازمان فضایی در پایان افزود: امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم با نمونه‌های جدیدتری از ماهواره بر سیمرغ جرم‌های بالاتر رو بریم. همچنین ماهواره «سریر» نیز پتانسیل حمل یک هزار کیلوگرم و بالاتر از ارتفاع لئو را دارد، در واقع در حال تحقیق و توسعه هستیم که انشالله به زودی پرتو آزمایشی آن شروع می‌شود.
انتهای پیام/