پنجشنبه / ۱۳ دی / ۱۴۰۳
×
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: سهمیه‌های ناعادلانه کنکور باید اصلاح شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری الگونیوز،حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز در مراسم افتتاحیه چهاردهمین کنگره سراسری اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان بیان کرد: اتحادیه از ابتدای انقلاب فعالیت خود را آغاز کرد و با ارائه برنامه‌های غنی فرهنگی، دانش‌آموزان تراز جمهوری اسلامی را تربیت کرد.

وی افزود: یکی از شاخص‌های بالندگی این است که آیا مجموعه تنها به امروز می‌نگرد یا نگاهی به آینده نیز دارد. دانش‌آموزانی که به دیروز و امروز انقلاب بسنده نمی‌کنند و آینده را نیز می‌بینند، دارای رشد و بالندگی هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در آینده شاهد ظهور پارادایم‌های نوینی خواهیم بود و با فناوری‌های کوانتومی مواجه خواهیم شد که هنوز به‌طور کامل ظهور نکرده‌اند. در آینده با نقش حداکثری هوش مصنوعی روبه‌رو خواهیم بود که به‌کلی با امروز متفاوت خواهد بود.

خسروپناه با اشاره به جنگ‌های الکترونیک کنونی عنوان کرد: اگر اکنون شاهد جنگ‌های الکترونیکی هستیم که در لحظه می‌تواند چندین هزار نفر را مورد هدف قرار دهد، دیگر شاهد جنگ‌های سنتی توپ و تانک نیستیم، بلکه از دانش و فناوری‌های پیشرفته برای جنگ استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: جنگ کوانتومی بسیار بدتر از جنگ‌های کنونی خواهد بود. اتحادیه انجمن اسلامی دانش‌آموزان اگر تنها به فضای امروز انقلاب بسنده کند و وارد حکمرانی هوش مصنوعی نشود، نمی‌تواند به آینده انقلاب بپردازد. برخی فکر می‌کنند انقلابی عمل کردن یعنی برخورد خشن، درحالی‌که شرط اصلی انقلابی بودن، عقلانیت است و افراط و تفریط بسیار خطرناک است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: برخی بسیجی‌ها می‌گویند وظیفه ما دفاع از انقلاب است و نیازی به درس خواندن نداریم؛ درحالی‌که از بسیج اساتید انتظار داریم علم، دانش و فناوری تولید کنند. اگر نیاز به دفاع از کشور بود، اسلحه به دست می‌گیریم، اما اکنون جنگ، جنگ علم است.

خسروپناه با اشاره به مدارس سمپاد برای دانش‌آموزان تیزهوش، مطرح کرد: اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان باید مدال‌آوران علم و فناوری باشند و شاخص‌هایی همچون جذب حداکثری دانش‌آموزان و موفقیت در تربیت و باورهای دینی را رصد کنند و عملکرد خود را بر اساس موفقیت در این شاخص‌ها تنظیم کنند.

وی افزود: در نشستی با مدارس سمپاد عنوان شد که دانش‌آموزان این مدارس دچار یأس اجتماعی می‌شوند. اگر تربیت دینی و علمی صحیح باشد، چرا باید مأیوس شوند؟

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: بخشی از وظیفه ما تربیت انقلابی و پاسخگویی به شبهات نوجوانان و جوانان است. باید بدانیم که برای آینده نیرو تربیت می‌کنیم و نباید گرفتار حجاب تشکیلاتی شویم. رسالت ما سنگین است و باید با اخلاق و منطق حرکت کنیم.

خسروپناه گفت: هر مصوبه و تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس مشورت با نخبگان اتخاذ می‌شود. این‌گونه نیست که تنها ۳۰ نفر از اعضای شورا تصمیم‌گیری کنند. در طراحی مصوبه کنکور، هزاران معلم نقش داشتند که این امر آموزش را به عدالت نزدیک کرده است.

وی افزود: برای تحقق عدالت باید تلاش کرد و یکی از راه‌های آن ساماندهی سهمیه‌ها است. عقلا معتقدند سهمیه‌ها به شکل فعلی عادلانه نیست و موجب می‌شود افراد با توانایی‌های کمتر به رشته‌هایی مانند پزشکی راه یابند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: مجلس درباره کنکور مصوبه‌ای داشت اما نتوانست بر اجرای آن نظارت کند. پس از آن، شورای عالی انقلاب فرهنگی با پیشنهاد رئیس وقت مجلس به موضوع ورود کرد. برخی نمایندگان مخالف هستند و وقتی از آن‌ها خواسته می‌شود پیشنهاد خود را ارائه دهند، چیزی برای گفتن ندارند. البته رئیس مجلس با این مصوبه موافق است.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *