مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران: دستاورد ما در دولت سیزدهم تولید ۱۵۵میلیون جلد کتاب درسی است

مدیر عامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران اعلام کرد: کل تولید کاغذ مورد نیاز آموزش و پرورش برای 155 میلیون کتاب درسی به صورت صد درصد داخلی انجام می‌شود که 45 هزارتن برای چاپ کتب درسی و 5 هزارتن برای جلد کتاب است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر الگونیوز؛ ؛مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران در مراسم جشن خودکفایی کاغذ در‌ سخنانی با اشاره به این رویداد بزرگ‌‌ در دولت سیزدهم، گفت: دستاورد ما در دولت و این مجموعه این است که در سال جاری ‌155 میلیون جلد کتاب درسی دانش‌آموزان با کاغذ، مقوا و محتوای ایرانی تولید شده است.

نیک نژاد با بیان اینکه اجرایی شدن این موضوع راه سختی بود که دو سال قبل از آذر ماه 1400‌ و هنگام بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مجموعه چوب و کاغذ مازندران آغاز شد، گفت: من در این دیدار وعده دادم در حالی که تولید کاغذ تحریر حدود چهار هزار و 500 تن بود افزایش پیدا خواهد کرد و سال 1401 تولید ما به 44 هزار رسید و امسال نیز تا پایان سال‌ به 55 هزار تن خواهد رسید.

وی افزود: کاغذ چاپ و تحریر نسبت به کالاهای دیگر کالای سوددهی نیست، اما با 600‌ میلیون دلار تجهیزات تلاش شد که این کالای مورد نیاز کشور تامین شود.

نیک نژاد با بیان اینکه عقبه استراتژیک حوزه فرهنگ امروز در بخش تولید محتوا و کاغذ و برنامه‌ریزی برای یک عقبه استراتژیک است، تاکید کرد: ما معتقدیم هزینه کردن برای رسیدن به این عقبل و تولید آن هزینه نیست، مهمترین ماموریت ما این است کالایی تولید شود که مورد نیاز کشور است، در این حوزه حضرت آقا فرمودند سال‌ها تاکید کردم و همت نشد، در این میان وظیفه ما به عنوان کارگزار نظام اسلامی در این مقر این است که همت مصروف شود تا کالای مورد نیاز کشور تامین شود.

به گفته وی، برای تولید کاغذ تحریر ما حداقل به 13 ماده اولیه و شیمیایی نیاز داریم، سالها با کاغذ باطله، محصول دیگری تولید می‌شد اما سختی کار را به جان خریدیم و حرف زیاد شنیدیم، این کسیر دو ساله مشکل بود اما اعتقاد داشتیم با این کار باری از دوش‌ کشور برداریم.

تولید کاغذ در ایران , کاغذ , تولید کاغذ , واردات کاغذ ,

نیک نژاد با بیان اینکه امروز شهادت می‌دهم که به همت همکارانم معبری باز شده که غیرقابل بازگشت است و کمک کرده به همه کسانی که در این عرصه ورود پیدا کنند، به‌زودی کارخانه های دیگر کاغذسازی به مدار تولید می‌رسند و مرارت‌و زحمت همکاران ما با کمک دولت ادامه دار خواهد بود.

وی همچنین افزود: ما اکنون 30‌ هزار تن دیگر ظرفیت داریم که بلااستفاده است، ما سه ماه تابستان قطع برق داشتیم و 20‌ هزار تن از تولید کاغذ در این سه ماه عقب افتادیم، تا از خروج‌ 100 میلیارد دلار ارز از کشور برای واردات کاغذ جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: اگر‌ مشکلات ما در بخش انرژی و به روزرسانی تجهیزات حل شود قول میدم میزان تولید به 85‌‌ هزار تن خواهد رسید و در این صورت تا یک‌دوم نیاز کشور را به تنهایی تامین می‌کنیم.

نیک نژاد همچنین گفت: در حوزه تولید برای مدیران عرصه آنطور که فکر می‌کنید باز نیست و با مشکلاتی مثل تامین مواد اولیه، آب و برق و گاز و .. داریم اما ما به عنوان سرباز خط اول جبهه اقتصادی کشور به دولت سیزدهم و‌ حضرت آقا قول می‌دهیم بخشی از نیاز کشور را در این واحد صنعتی احیا کنیم.

مدیر عامل بانک ملی ایران در مراسم جشن خودکفایی کاغذ در سخنانی گفت: متاسفانه در سنوات گذشته توجه لازم به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های داخلی کشور نشده بود، اما با حمایت رئیس جمهور، وزاری دولت سیزدهم و…ما ظرف دو سال به شرایط مناسبی رسیدیم، تا پیش از این تجهیزات، ماشین آلات و نیروی انسانی متخصص خروجی لازم را نداشت و خیلی از کارگران بیکار بودند، با تاکید رئیس جمهور و معاون اول تعامل و حمایتی که همه عزیزان مخصوصا وزیر ارشاد داشت. توانستیم به کارخانه رونق دهیم، که جای تقدیر دارد .

ابوالفضل نجارزاده ادامه داد: ما نگاه سود و زیانی به این مجموعه نداریم، نگاه ما نگاه حاکمیتی است. نگاه ما از روز اول تاکید ویژه بر تولید و اشتغال است، و هرآنچه از دستمان بر آمده انجام دادیم و حمایت کردیم. ما در دوسال گذشته از همه شرایط استفاده کردیم تا تولید به شرایط واقعی بازگردد.

وی با اشاره به مشکلات موجود در زمینه توسعه کارخانه چوب و کاغذ مازندران گفت: ما سعی کردیم مسأله و مشکلات تولید را برطرف کنیم اما یکسری از مشکلات، مالی نیست، مشکلاتی است که باید با تعامل و همکاری رفع شود.

نجارزاده با اشاره به عرضه اولیه سهام کارخانه چوب و کاغذ مازندران در بورس گفت: ما از سال گذشته واگذاری سهام شرکت چوب و کاغذ مازندران را در دستور کار داریم .عرضه اولیه بخشی از سهام را با تعاملی که با سازمان بورس داریم، انجام خواهیم داد. اما این موضوع مغایر با تعاملی که بانک ملی داشته و خواهد داشت، نیست. ما به جهت تامین مالی جدید برای این مجموعه به جهت توسعه مجموعه این اقدام را خواهیم کرد.

استاندار مازندران در جشن خودکفایی کاغذ در سخنانی گفت: در بحرانی که سال‌های 96 و 97 برای کاغذ در کشور پیش آمد، متاسفانه توجهی به بحث تولید کاغذ نشد، بلکه توجه به واردات آن شد تا جاییکه ارز دولتی اختصاص داده و ریشه تولید کاغذ داخلی زده شد. در نتیجه زمانی که دولت کاغذ را به فهرست کالاهای ضروری اضافه کرد، افراد سودجو شروع به احتکار کاغذ کردند.

سید محمود حسینی‌پور یکی از ویژگی‌های این دولت را حل مسأله دانست و گفت: در این دولت بیش از 97 واحد راکد دولتی تنها در استان مازندران رفع مشکل شده است. کارخانه کاغذ مازندران در آستانه فروپاشی کامل بود ولی با نظارت شخص رییس جمهور، وزیر ارشاد و با حمایت بانک ملی و کارگران این مجموعه توانستیم این مجموعه را سراپا نگه داریم.

محمدمهدی برادران، معاون وزیر صمت در مراسم جشن خودکفایی کاغذ، گفت: ما در صنعت سلولزی و محصولات کاغذی 350 واحد داریم که کمترین آن کاغذ تحریر بوده است.

وی افزود: با فعال سازی مجدد این واحد مشکلات ماده 141 حل شده است، در گذشته این واحد ورشکسته محسوب می‌شد و حالا این واحد نمونه برگزیده شد و تولید تخصصی انجام می‌دهد.

برادران گفت: این گام اول در تامین کاغذ تحریر است که موفق شدیم کتب درسی را موفق شدیم با کاغذ داخلی از طریق کارخانه‌های مازندران، شوشتر و اردستان تامین کنیم.

وی افزود: در حال حاضر ظرفیت تولید کاغذ تحریر 80 هزار تن شده است که در یک سال آینده نیز این میزان را افزایش دادیم، همچنین 45 هزار تن به تولید شیراز، 5 هزار تن شادگان و 15 هزار تن سروستان اضافه می‌شود.

برادران با اشاره به اینکه به طور کلی به سمت تولید کاغذ تحریر به صورت زنجیره‌ای حرکت می‌کنیم گفت: تولید کاغذ را از مرحله ابتدایی آن یعنی کاشت درخت تا محصول نهایی دنبال می‌کنیم.

وی افزود: افزایش کیفیت و تکمیل زنجیره تولید و توجه به بازدیافت از جمله دیگر اقداماتی است که در این عرصه دنبال می‌کنیم.

علی لطیفی، معاون وزیر آموزش و‌ پرورش در جشن خودکفایی کاغذ با بیان اینکه حداوند را شاکرم بار دیگر اینجا هستم، گفت: از همه افرادی که این مهم رقم خورد تشکر می کنم، دانستن این نکته جذاب است که در طول این سال.ها هر سال برای تامین کاغذ کتب درسی با مناقصه های خارجی و داخلی دنبال بودیم، جا داره تشکر کنم برای این مهم که از حجم کاغذ ما نزدیک 35 هزار تن را تولید کردند.

وی افزود: ما این آمادگی را داریم که به ارتقای کیفیت کاغذ کمک کنند از وزرای محترم آموزش و پرورش تشکر می‌کنم، امیدوارم این مسیر را با افتخار ادامه دهیم.

به گفته وی،‌ مسئله کاغذ کتب درسی زمان‌بندی داریم، در ابتدای سال تحصیلی باید کتاب چاپ شده باشد این شرکت تاخیر را تاکنون به ما تحمیل نکردند با اینکه برای تامین نقدینگی با مشکل مواجه بودند.

لطیفی افزود: افرادی که در تامین نقدینگی کاغذ تاخیر دارند گله مندم و این هشدار را می دهم که تامین کتب درسی در مهر 1403 اگر نقدینگی با تاخیر باشد به موقع انجام نمی شود.

انتهای پیام/