نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرنگار اجتماعی الگونیوز؛ جلیل سالاری معاون وزیر و مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در برنامه تهران بیست گفت: شرکت پلی پالایش و پخش فرآورده های نفتی روزانه ۷۴۰ میلیون لیتر نفت خام و فراورده را در کشور توزیع و جا به حا می کند. در بخش هواپیمایی روزانه ۴ تا ۵ میلیون لیتر بنزین و ۶۵ میلیون لیتر نفت گاز توزیع می شود در حالی که روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر تولید بنزین در کشور است.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران خاطرنشان کرد: در تمام حوزه های بنزین سازی و تولید کاتالیست از شرکت های دانش بنیان استفاده کرده ایم. ۸۵ تا ۹۰ درصد تجهیزات در داخل کشور تولید می شود و این دانش را به حوزه فراسرزمینی منتقل کرده ایم.
سالاری افزود: در کشور ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین تولید می شود که ۷۴ میلیون لیتر آن استاندارد یورو ۴ را دارد. در اصفهان ۱۱۶ میلیون لیتر نفت گاز دارای استاندارد یورو ۵ را تولید کردیم. تجهیزات تولیدی شرکت های دانش بنیان ما جایگزین تولیدات شرکت های آمریکایی شده است. نگاه جلوگیری از خام فروشی را هم فراروی خود قرار دادیم و زنجیره ارزش را نیز توسعه داده ایم.
وی در ادامه بیان کرد: مصرف سوخت ما حتی در خودروهای صفر هم کاهش نیافته و روند مصرف افزایشی است. بعد از کرونا رشد مصرف بنزین ۱۶ درصد افزایش داشته است. بهینه سازی مصرف باید اولویت اصلی ما باشد.
وی ادامه داد: خودروهای خارجی صدی ۴ و خودروهای داخلی صدی ۱۰ مصرف بنزینشان است. امروزه در حوزه حمل و نقل ۵۸ هزار میلیارد قیمت بنزین و نفت و گاز مصرفی آنها است. ۱ میلیون خودروی سنگین روزانه ۶۳ میلیون لیتر مصرف نفت و گاز دارند. ۱۰ تا ۱۲ میلیون لیتر نفت گاز روزانه قاچاق می شود.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران توضیح داد: سال ۹۹ کلا ۲۷ میلیارد در سال، در سال ۱۴۰۰ کلا ۳۲ میلیارد، در سال ۱۴۰۱ مجموعا ۳۸ میلیارد رسید و پیش بینی ما این است که در سال جاری مصرف بنزین به ۴۲ میلیارد تا پایان سال می رسد. یعنی رشد ۱۳ درصدی در مصرف بنزین داریم. یعنی ۹ بار باید مخازن خود را خالی و پر کنیم تا این نیاز را تامین کنیم.
سالاری ادامه داد: در حوزه پالایشگاه های فراسرزمینی تیم دانش بنیان ما تجهیزات مورد نیاز آنها را تولید و تامین کردند. ۱.۶ دهم میلیون قلم کالا را به کشورهای دیگر منتقل کردیم و محصولات ۵ تا ۶ هزار مجموعه سازنده را بررسی و از آنها استفاده کردیم.
وی افزود: میزان خرابی کارت خوان های جایگاه سوخت را از ابتدای دولت که ۳۰ درصد بوده به ۳ الی ۴ درصد رسانده ایم که با تکیه بر شرکت های دانش بنیان محقق شده است.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: در حوزه زیر ساخت گاز مایع را به سبد صادرات اضافه کردیم و صادرات دریایی گاز مایع را شروع کردیم و روزانه ۲ میلیون لیتر گاز مایع را به این وسیله صادر می کنیم. بخش عمده ای از سوخت را با ناوگان حمل و نقل می کنیم و برای اجتناب از آن این شیوه حمل و نقل برنامه گسترش خطوط انتقال گاز هزار و ۵۰۰ کیلومتری را داریم.
سالاری افزود: در ۲۰۰ جایگاه طرح کهاب را اجرا کردیم و جایگاه های جدید هم باید این طرح را اجرا کنند تا به آنها مجوز بدهیم. از شرکت های دانش بنیان هم استفاده کردیم تا بازیافت بخارات بنزین جایگاه ها را انجام دهند.
معاون وزیر نفت در ادامه بیان کرد: کارت هوشمند سوخت زیر یک ماه به دست مردم می رسد. ۱.۴ دهم میلیون لیتر سهمیه سوخت ۶۰ لیتری را به خودرو ها می دهیم، حدود ۳.۴ دهم میلیون لیتر ۱۵۰ لیتر سهمیه بنزین آزاد است یعنی در مجموع ۴.۸ دهم میلیون لیتر در ماه معادل ۱۵۹ میلیون لیتر در روز روی کارت سوخت هوشمند مردم قرار می گیرد.
انتهای پیام/
مراسم رونمایی از کتاب زندگینامه بیتا فرهی به نام «بیتا؛ درختها ایستاده میمیرند» برگزار شد.
فیلم کوتاه «آنارشی» به نویسندگی و کارگردانی مجید کاظمی به جشنواره فیلم کمرا زیزانیو در کشور یونان راه یافت.
اولین تصاویر سعید آقاخانی و آناهیتا افشار همزمان با پایان تدوین و آغاز ساخت موسیقی «خاتی» توسط آریا عظیمینژاد رونمایی شد.
در ابتدای معاملات امروز ۳ آذر ماه، شاخص کل بورس ۴ هزار و ۲۳۰ واحد افزایش یافت.