نگاهی به پادکست باضیا/ با ما از زن بودنت بگو

علی ضیا پس از یک سال و نیم غیبت در تلویزیون، با ساخت و اجرای پادکست «باضیا» فضا و ساختار متفاوتی از برنامه سازی را در شبکه‌های اجتماعی عرضه کرد که از حیث فرم و مضمون هم با کارنامه کاری خودش فرق می‌کند هم با نمونه‌های مشابه.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر الگونیوز؛ برنامه «باضیا» میزبان زنان تاثیرگذار و موفق ایرانی در رشته‌های مختلف است و در واقع مسیر موفقیت زنان ایرانی را روایت می‌کند. با این حال برنامه به یک تاک شوی جنسیتی یا مثلا فمنیستی تبدیل نمی‌شود یا به اقتضای زنانه بودن به ضد مرد بودن نمی‌گراید. چنانکه مستانه مهاجر تدوین گر سینما به عنوان نخستین مهمان برنامه، وقتی از پژمان بازغی همسر سابقش حرف می‌زند و حتی در همین برنامه به نوعی جدایی این هنرمند رسانه‌ای می‌شود نه تنها علیه او حرف نمی‌زند بلکه از حرمت قائل شدن زوج‌ها نسبت به هم پس از جدایی هم می‌گوید. از سوی دیگر مجری برنامه یک مرد است و به همین دلیل هر بار شاهد گفتگوی بین یک مرد و یک زن و در واقع تحقق عدالت و برابری جنسیتی در چیدمان و میزانسن برنامه هستیم.

با توجه به رخدادها و التهاب‌هایی که در یک سال اخیر در کشور شاهد بودیم که شعار و شعاع آن بیش از همه یک قلمرو زنانه بود، انتخاب سوژه برنامه و رویکرد آن با روح زمانه مماس بوده و می‌توان گفت که برنامه فرزند زمانه خویش است و رویکرد آن را می‌توان جسورانه دانست به ویژه اینکه به جای برخی سوالات کلیشه‌ای و تکراری به سراغ پرسش‌های چالشی با رویکرد انتقادی رفته و خود را از تاکشوهای دیگر متمایز می‌سازد. همین رویکرد جسورانه آن و اینکه علی ضیا پس از دوری چندین ماهه از تلویزیون به سراغ ساخت برنامه‌ای رفته که می‌توان آن را مصداق همراهی کردن با زنان جامعه و بسترسازی برای روایت و رویت آنان دانست، ارزشمند و قابل احترام است.

اجرای او هم در این برنامه نسبت به برنامه‌های تلویزیونی‌اش پخته‌تر است و جنس سوالاتی که مطرح می‌کند ناظر به رخدادها و روح زمانه است. ساخت این برنامه برای محیط اینترنتی، فضای بازتر را نسبت به تلویزیون ایجاد کرده تا مجری با خط قرمزهای کمتر و آزادانه‌تر به طرح پرسش‌های خود بپردازد.

«با ضیا» در همین چند قسمت خود نوید بخش یک برنامه متفاوت و جسورانه در ساخت تاک شوهای ایرانی است که می‌تواند به یک برند در برنامه‌سازی اینترنتی تبدیل شود.

انتهای پیام/