به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری الگونیوز، حسن معجونی در گفتگو با فریدون جیرانی اعلام کرد: به نظر من کمدی را خیلی سطح پایین میگیرند. کمدی خیلی خودش را درست و حسابی نشان نداده است. شاید همان جاهایی که میگویم بد نبود، مثلاً «لیلی با من است» حالا شاید از منظر دیگر بشود به آن پرداخت، از منظری که یکباره وارد یک دنیای میشویم که خیلی اجازه نمیدادند.
شرایط جامعه خیلی روی کمدی تأثیر میگذارد. ما از فیلم «لیلی با من است» به «مارمولک» میرسیم که آقای کمال تبریزی در دوره اصلاحات کار کرده است که آن هم توقیف میشود، اما آن هم فیلم خیلی خوبی است.
ما لمپنیزم را در دوره اصلاحات نداریم، یعنی لمپنیزم وارد سیاست و کمدی نشده است. قبل از آن مقدار کمدی مدیریتِ قبل از اصلاحات، مدیریت دهه ۶۰ جلوی کمدیهای لمپنی را میگیرد و اجازه نمیدهد. مدیریت بعد از آقای خاتمی یعنی مدیریت میرسلیم اصلاً با کمدی میانهای ندارد. به دوره اصلاحات «مارمولک» و چند فیلم دیگر میرسیم و بعد دوره احمدینژاد که بیشترین فیلمهایت را در دوره احمدینژاد بازی کردهای و دوره آقای روحانی.
هر چقدر شرایط جامعه بدتر باشد نیاز به کمدی آنجا بیشتر میشود. چون کمدی در واقع سوپاپ روانی جامعه است و به جای آن عمل میکند.سوپاپ اطمینان جامعه است که فشارها را یک مقدار تعدیل میکند.
من فکر میکنم شاید جنس آدمهایی که میآیند، چون این جنس آدمها به این صورت هستند که مثلاً رویکرد احمدینژاد به یک نوع بود و این جدیدیها هم حال و هوای دیگری دارند، اما به لحاظ سنخیت، جبههبندیهایی که نمیفهمیم چی به چی است، خیلی به هم نزدیک هستند. این قشر اساساً نه با فرهنگ زیستهاند و نه رابطهای با آن دارند و وقتی نداشته باشند، این است که تصورشان هم ابتدایی است. یعنی از کمدی تصورشان همان جوکهایی هست که میگویند ما در زندگی عادی به هم میگوییم و میخندیم. به نظرم خیلی جدی نگاه نمیکنند.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید