به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری الگونیوز، شکم آویزان معمولا بعد از اضافه وزن یا کاهش وزن قابل توجه یا بارداری رخ می دهد؛ اما شما مجبور نیستید که تا آخر عمر آن را تحمل کنید. اگر شکم آویزان دارید؛ یعنی پوست یا چربی اضافه روی شکم تان ظاهر شده است که آن را به سمت پایین آویزان می کند و شما احساس راحتی ندارید. ممکن است این موضوع اعتماد به نفستان را تحت تاثیر قرار داده باشد و به طور کلی کیفیت زندگی تان را کم کند اما باید به این فکر کنید که چه چیزی باعث این آویزانی در شکم شده است و چگونه باید از آن خلاص شوید.
در واقع شکم آویزان زمانی اتفاق می افتد که پوست شکم کشیده می شود و سلول های چربی زیاد می شوند که علت آن هم بارداری یا اضافه وزن است. در واقع یک بافت اضافه از پوست روی شکم به سمت پایین می افتد و ممکن است خطر سرطان، بیماری قلبی، دیابت نوع دو یا بیماری های مزمن دیگر را هم افزایش دهد.
همچنین ممکن است عاملی برای مشکلات زیر باشد:
بد فرمیِ بدن
احساس درد یا ناراحتی
کاهش سطح اعتماد به نفس
بیرون زدن شکم حتی از لای دکمه های لباس
شکم شل
ساییدگی افتادگی پوست در چنین حالتی رایج است. برای اینکه این احساس را از بین ببرید، باید از کرم های ضد افتادگی یا ساییدگی استفاده کنید. بندهای شکمی یا بعضی از لباس ها هم هستند که به بهبود این وضعیت کمک می کنند. از طرفی هم راهکار های جراحی و غیرجراحی وجود دارند که به شما کمک می کنند تا شکم آویزان خود را بهبود ببخشید و اعتماد بنفس کافی را به دست بیاورید که شامل مواردی است که در ادامه این بخش خواهید خواند:
باید بدانید که این اتفاق برای همه می افتد؛ حتی خانم هایی که وزن سالم دارند، با بارداری، نوسانات هورمونی یا سابقه کاهش وزن در گذشته باعث می شوند تکه های از چربی در این ناحیه جمع شود. باید یاد بگیرید که یک سبک زندگی سالم و متعهدانه داشته باشید و برای خودتان هدف تعیین کنید.
کاهش وزن ممکن است باعث شل شدن پوست شود؛ اما می تواند راهی عالی برای از بین بردن چربی اضافه شکم باشد که برای انجام این کار باید کالری روزانه خود را کاهش دهید و در هفته حداقل نیم کیلو وزن کم کنید.
برای رسیدن به کاهش وزن و کاهش چربی شکم و جلوگیری از آویزان شدن آن، باید غذاهای ناسالم مانند نوشابه، شیرینی جات، غذا های شکردار، نان سفید، شکر سفید و حبوبات و غلات را کنار بگذارید. از غذای سرخ کردنی، هات داگ، گوشت قرمز و غذاهای صنعتی و فرآوری شده استفاده نکنید تا خطر سرطان هم کاهش پیدا کند.
در عوض به دنبال سبزیجات بدون نشاسته، سبزیجات برگدار، بروکلی، گل کلم، گوجه فرنگی، خیار، کرفس، فلفل دلمه ای، قارچ و مارچوبه باشید و به اندازه کافی غذای حاوی پروتئین استفاده کنید. آووکادو، روغن زیتون، آجیل، انواع دانه ها، کره بادام زمینی و زیتون می تواند غذاهای مفیدی برای شما باشد.
افزایش تمرینات کاردیو یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از چاقی و آویزان شدن شکم است که چربی را کاهش می دهد؛ مثلاً طناب زدن، دوچرخه سواری، شنا یا بالا رفتن از پله می تواند تمرینات مناسبی باشد. در چنین حالتی می توانید ۲۰ الی ۳۰ دقیقه تمرینات ایروبیک را در طول روز انجام دهید اما اگر هدفتان کاهش چربی دور شکم است، تایم این تمرینات را به ۴۵ الی ۶۰ دقیقه برسانید.
تمرینات قدرتی هم یکی از بهترین راه ها برای سفت کردن بدن می باشد و چربی شکم را هم کم می کند. سعی کنید که هر دفعه یک عضله اصلی را در نظر بگیرید و حداقل دو بار در هفته بدنتان را با تمرینات قدرتی روبرو کنید تا چربی شکم تان هم به مرور کم شود.
تمرینات شکمی در طول روز شکم را کوچک می کند. سعی کنید که در هفته اکثر روزها تمرینات شکم انجام دهید. تمریناتی مانند پلانک شکم، پلانک شانه، پلانک جانبی، تمرینات شکم روسی، کرانچ دوچرخه، بشین پاشو یا کرانچ های سنتی به شدت کمک کننده هستند.
نوشیدنِ آبِ بیشتر یکی از بهترین راه ها برای کاهش چربی شکم در خانم هاست. حداقل دو فنجان آب هنگام بیداری صبح استفاده کنید. قبل از هر وعده برای کنترل بهتر مصرف کالری هم دو فنجان آب بنوشید و در طول روز هم حتما ۱۲ فنجان آب میل کنید.
خوابیدن به اندازه کافی یکی از بهترین راهها برای تحت کنترل گرفتن سطح انرژی و کاهش چربی شکم است. در واقع باید شب ها ۷ ساعت خواب کافی داشته باشید تا بدنتان به حالت متعادل خودش برگردد.
استرس باعث افزایش کالری مصرفی می شود و وزن تان را زیاد می کند و میزان چربی شکم را هم بالا می برد؛ پس سعی کنید که استرس خود را با راهکارهای زیر کم کنید:
ماساژ
یوگا
مدیتیشن
ورزش منظم
پیاده روی یا دوچرخه سواری
برنامه ریزی
سپری کردن اوقات با دوستان و اعضای خانواده
درمان های ذهنی
اگر با چالش هایی مانند اضطراب، افسردگی و اختلالات ذهنی دچار هستید، بهتر است به دنبال درمان های مناسب بگردید و وزن خود را هم مدیریت کنید؛ البته قبل از آن هم همان طور که گفتیم باید روی ذهنتان کار کنید.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید