به گزارش گروه فرهنگ و هنر الگونیوز به نقل از روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر، این دوره جشنواره همزمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، با هدف معرفی و تقدیر از آثار برگزیده سینمای ایران و جهان در دو بخش ملی و بینالملل، ۱۲ الی ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد و فراخوان آن به شرح ذیل اعلام می شود.
اهداف :
سینمای نوین ایران به عنوان پرتو درخشانی از فرهنگ ایرانی و اسلامی ، همواره در سراسر جهان با ارزش های انسانی ، اخلاقی، انقلابی و معنوی شناخته شده است. جشنواره فیلم فجر با تکیه بر این کلان ارزش ها و با هدف حمایت از سینمای اخلاق مدار ،آگاهی بخش و امید آفرین به منظور معرفی آثار برگزیده یک سال سینمای ایران و تقدیر از تلاش هنرمندانه سینماگران خلاق و فراهم آوردن زمینه رشد و اعتلای آثار سینمایی بر پایه هویت ملی و دینی برگزار میشود.
۱) بخش ملی:
الف: سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران)
ب: مستند بلند
ج: کوتاه داستانی
فیلمهای بلند داستانی که دارای پروانه ساخت یا نمایش از سازمان امور سینمایی و سمعی بصری باشند و تا قبل از بهمن ۱۴۰۲ اکران عمومی نشده و در سامانههای نمایش درخواستی به صورت آنلاین و رسانه ملی به نمایش درنیامده باشند، مجاز به حضور در این بخش خواهند بود.
تبصره ۱: کلیه فیلمهای بخش ملی که نسخه کامل آن در ادوار گذشته مورد بازبینی هیات انتخاب قرار گرفته است، مجاز به حضور نخواهند بود.
تبصره ۲: هیات داوران تمام آثار واجد شرایط حضور در جشنواره اعم از فیلمهای حرفهای و فیلم اول کارگردانان را در همه بخشها مورد داوری قرار میدهد.
تبصره ۳: فیلمساز یا کارگردان اول، به هنرمندی اطلاق میشود که برای ساخت یا نمایش فیلم سینمایی خود برای نخستین بار، مجوزهای لازم و قانونی را از سازمان امور سینمایی و سمعی بصری کسب کرده باشد و پیش از این اثری از وی به عنوان فیلم سینمایی اکران عمومی نشده باشد.
تبصره ۴: داوری در بخش سینمایی پویانمایی مشروط به حضور حداقل دو فیلم در این قالب خواهد بود.
تبصره ۵: فیلمهای متقاضی شرکت در بخش «مسابقه فیلمهای مستند بلند» باید دارای پروانه نمایش از سازمان امور سینمایی و راهیافته به بخش مسابقه هفدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت بوده و دارای مدت زمان نمایش حداقل ۷۵ دقیقه باشند.
تبصره ۶: فیلمهای متقاضی شرکت در بخش «مسابقه فیلمهای کوتاه داستانی» باید دارای پروانه نمایش از سازمان امور سینمایی و راه یافته به بخش مسابقه چهلمین دوره جشنواره بینالمللی فیلمکوتاه تهران بوده و دارای مدت زمان نمایش حداقل ۳ و حداکثر ۲۰دقیقه باشند.
تبصره ۷:در صورتی که اولین ساخته سینمایی کارگردانان(کار اول) از لحاظ کمی و کیفی به حد نصاب قابل قبولی برسد، با نظر شورای سیاست گذاری، بخش نگاه نو به بخش ملی اضافه شده و تندیس سیمرغ بلورین به بهترین کارگردان اول اهدا خواهد شد.
جوایز:
اعضا هیات داوران متشکل از سینماگران و صاحب نظران فرهنگی هنری، از میان تمام آثار واجد شرایط حضور در جشنواره، جوایز را به شرح ذیل اهدا خواهند کرد.
سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی (جایزه ویژه سردار شهید سلیمانی)
سیمرغ بلورین بهترین فیلم
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی زن
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی مرد
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری
سیمرغ بلورین بهترین تدوین
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن
سیمرغ بلورین بهترین صدا (صدابرداری – صداگذاری)
سیمرغ بلورین بهترین طراحی هنری(صحنه – لباس)
سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای بصری
سیمرغ بلورین بهترین فیلم پویانمایی
سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول سینمایی
سیمرغ بلورین جایزه ویژه جشنواره
سیمرغ بلورین فیلم برگزیده تماشاگران
سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند بلند
سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه داستانی
تبصره۱: سیمرغ بلورین بهترین فیلم پویانمایی، مستند بلند، کوتاه داستانی و فیلم اول به کارگردان فیلم اهدا خواهد شد.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید