دوشنبه / ۱۷ دی / ۱۴۰۳
×
با این سبزی از ریه خود در مقابل عفونت محافظت کنید
  • کد نوشته: 23164
  • شهریور ۲۳, ۱۴۰۲
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری الگونیوز، در این زمینه گروهی از محققان مرکز زیست‌شناسی فرانسیس کریک لندن، در مورد ترکیبات طبیعی موجود در سبزیجات چلیپایی مطالعاتی انجام داده اند. آنها دریافته اند که این ترکیبات می‌توانند فعالیت پروتئینی موسوم به AHR در ریه‌ها را تحریک کنند که در حفظ سد دفاعی ریه‌‌ها در برابر عفونت‌های ویروسی و باکتریایی نقش دارد.

    چرایی پروتئین AHR
    این سد دفاعی شامل دو گروه سلول‌های آندوتلیال و اپیتلیال است که موجب می‌شوند ریه‌ها اکسیژن را دریافت کنند و در عین‌حال مانع از نفوذ باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌شوند. AHR پروتئینی است که به‌عنوان گیرنده محیطی عمل می‌کند. این پروتئین توسط بعضی پیوندهای مولکولی موادغذایی یا باکتری‌های موجود در روده فعال می‌شود و می‌تواند عملکرد ریه‌ها را بهبود ببخشد.

    محققان در بررسی روی موش‌های آزمایشگاهی متوجه شدند زمانی که موش‌ها مبتلا به عفونت ویروسی آنفلوآنزا می‌شوند، خون به سمت فضاهای ریوی نفوذ پیدا می‌کند و موجب تغییراتی در سد دفاعی ریه می‌شود. اما با فعال‌شدن پروتئین AHR این اتفاق کمتر شده و در نتیجه نفوذپذیری ویروس به ریه نیز کاهش پیدا می کند.

    تاثیر دیگر اینکه فعالیت بالا پروتئین AHR موجب می‌شود وزن موش‌های بیمار طی دوران بیماری، کم نمی‌شود. به‌علاوه، توانایی بدن در مقابله با عفونت‌های باکتریایی و ویروس آنفلوآنزا تقویت می شود. همچنین، محققان به این نتیجه رسیده اند که نقش محافظتی این پروتئین تنها در موش‌هایی دیده شده است که پیش از ابتلا به بیماری در حد کافی غذاهای حاوی ترکیب را دریافت کرده ‌بودند. در واقع، گنجاندن خوراکی‌هایی با چنین تاثیری می‌تواند به بهبود سد ریوی و آسیب کمتر کمک کند.

    سبزیجات چلیپایی در رژیم غذایی
    همان‌طور که اشاره شد سبزیجات چلیپایی برای سلامت ریه مفید هستند. از همین‌رو، توصیه می‌شود این سبزیجات در رژیم غذایی گنجانده ‌‌شود تا سلامت ریه‌ها و تقویت ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها افزایش یابد. علاوه بر سلامت ریوی، مصرف این سبزیجات احتمال چاقی را کاهش می‌دهد، سلامت روان را بهبود می‌بخشد، از بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی پیشگیری می‌کند و در بهبود سلامت روده‌ها موثر است. باید توجه داشت که این گروه از سبزیجات را می‌توان به شکل خام و پخته در انواع غذاها و سالاد مصرف کرد و از فواید آن بهره برد.

    انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *