چهارشنبه / ۱۹ دی / ۱۴۰۳
×
مسئولین که موسسان بنیاد سعدی هستند فقط به دنبال بودجه گرفتن هستند/ یک ویراستار و زبان شناس در مجلس نداریم روی میز تهران بیست
  • کد نوشته: 24721
  • شهریور ۲۸, ۱۴۰۲
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش خبرنگار اجتماعی الگونیوز؛ ؛ صالحی کارشناس زبان و ادبیات فارسی گفت: ادبیات فارسی جلوه هنری زبان فارسی است و این دو با یکدیگر تفاوت دارند. در عرصه عمومی همیشه ادبیات حضور داشته ولی هم اکنون خیلی کم شده است به عنوان مثال در رسانه ملی اصلا برنامه ای نداریم و به عنوان مثال برنامه حافظ خوانی در رسانه ملی نداریم.

    وی در ادامه بیان کرد: در کدام برنامه رسانه ملی شعر خوانی وجود دارد؟ هیچ کدام. ما به اینجا نیامده ایم که از رسانه ملی تمجیدی کنیم که وجود ندارد. به عنوان مثال در برنامه خندوانه و عصر جدید که پر بازدید ترین های صدا و سیما بودند که تلاش کردیم ۵ دقیقه از آن را به شعر و زبان فارسی اختصاص دهند ولی عملیاتی نشد.

    صالحی گفت: ۵۰ برنامه ۴ دقیقه ای شعر خوانی تولید کردیم که صدا و سیما هر کدام را هزار بار پخش کرد. رسانه ملی حتی قلم استاندارد زبان و ادب فارسی را ندارد. می توان در برنامه های پربیننده شعر و ادبیات را وارد کرد ولی عملیاتی نشد.

    این کارشناس زبان و ادب فارسی در ادامه بیان کرد: زبان و ادبیات فارسی در این کشور برای هیچ کس جز یک نفر مسئله نیست. مجلس چند بار برای زبان فارسی یک وزیر را به مجلس فراخوانده است.

    وی افزود: رهبری در دهه ۶۰ تاکید کردند که شورای ویرایش در صدا و سیما راه اندازی شود. شورای ویرایش در صدا و سیما به دلیل تاکیدات رهبری ایجاد هم شد ولی بعد از آن انقدر تضعیف شد که سپس منحل شد. زبان فارسی به جز برای رهبری برای هیچ کس در این کشور مهم نیست.

    صالحی ادامه داد: دو سال پیش ۲ میلیون دلار بودجه کرسی های آموزش زبان فارسی بود که تخصیص نیافت ولی ۴ میلیون دلار برای واردات غذای سگ و گربه هزینه شد. دوستان بنیاد سعدی با استادان زبان فارسی که اصلا این بنیاد را قبول ندارند دعوا دارند.

    وی افزود: چندین هزار دانشجوی خارجی در کشور داریم که باید به تمام آنها آموزش زبان فارسی داده می شد، این دانشجویان چطور پایان نامه خود را نوشته اند؟ این دانشجویان روز دفاع با مترجم دفاع می کنند، چه کسی دارد به این افراد مدارک جعلی می دهد.

    وی با بیان اینکه اگر بنیاد سعدی می پذیرد که متولی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان است باید بپذیرد که پرونده اسفناکی در این حوزه داریم افزود: بعد از ۱۰ سال هنوز بنیاد سعدی هنوز می گوید بودجه نداریم که ما تعجب می کنیم. تمام افراد مسئول در بنیاد سعدی مسئولان هستند یعنی چه که بودجه نداریم؟. اگر این سازوکار نمی تواند مشکلات را حل کند و بودجه جذب کند کار را به کسی بسپارد که شاید بتواند مشکل را حل کند.

    این کارشناس زبان و ادب فارسی ادامه داد: ما رقیبی به نام یونس امره داریم که در دنیا کار می کند و موسسه العلا در عربستان را داریم. در فرانسه مرکز آموزش زبان فارسی راه اندازی شده و در حال آموزش زبان فارسی هستند. استادان زبان فارسی به فرانسه و ترکیه می روند و ساعتی ۵۰ یورور می گیرند چرا باید در بنیاد سعدی برای ساعتی یک یورو کار کنند.

    وی با بیان اینکه متولیان زبان فارسی بنای پاسخ گویی ندارند. چرا در مجلس تحقیق و تفحصی از دستگاه هایی که باید در زبان فارسی اقدام می کردند انجام نمی شود افزود: شورای پاسداشت زبان فارسی باید این مسائل را حل کند که اصلا ورود نکرده است. فرهنگستان زبان فارسی فقط می گوید که ۶۵ هزار واژه در ۳۰ سال تولید کرده ولی متاورس با ۱۰ هزار واژه آمده است. چرا فکر می کنیم مشکل زبان فارسی فقط کلمات بیگانه است.

    صالحی گفت: چرا صفحه کلید فارسی موبایل تولید کشورهای خارجی در کشور ما استفاده می شود و تمام اطلاعات کاربران ایرانی در اختیار کشورهای دیگر قرار گرفته است. بزرگترین حفره جمهوری اسلامی همین صفحه کلید است که هیچ کس به فکر آن نیست و در مقابل به دنبال بستن تلگرام و اینستاگرام هستند. زبان یک مسئله حاکمیتی است و یک تهدید نرم و قدرت نرم به حساب می آید.

    وی افزود: زبان فارسی باید مسئله ما باشد. باید کمیسیون زبان ها فارسی در مجلس داشته باشیم ولی یک زبان شناس و ویراستار در مجلس نداریم. بر سر یک گاما در بودجه یک سال است بازنشستگان به مشکل برخورد کرده اند. ما به دام امپریالیسم زبانی افتاده ایم. چرا باید زبان انگلیسی و فرانسه و که خون مردم ما را در شیشه کرده اند در مدارس ما آموزش داده شود.

    دغدغه ی اصلی بنیاد سعدی متولی زبان فارسی در کشور رسما اعلام شد

    سید علی موسوی زاده مشاور رئیس مدیر نظارت و ارزیابی بنیاد سعدی گفت: بنیاد سعدی در سال ۹۳ به منظور تخصصی کردن زبان و ادب فارسی در جهان تشکیل شد. اولین کار این بنیاد تدوین راهبرد استاندارد سازی آموزش زبان فارسی در کشور بود که تا پیش از آن این راهبرد وجود نداشت.

    وی ادامه داد: استاندارد سازی زبان و ادب فارسی اقدام اولیه بنیاد سعدی بود و در این سال ها ۴۰ کتاب تدوین شد. بنیاد سعدی در این سال ها کار زیادی کرده است. تعداد درخواست ها برای کتاب های بنیاد سعدی زیاد شده است. همه فکر می کنند که مسئولین بنیاد سعدی از مسئولان رده بالا هستند ولی ما هنوز یک یورو بودجه نگرفته ایم. دغدغه ی اصلی ما در خارج از کشور بودجه ارزی ما است که خیلی کم است.

    انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *