به گزارش گروه دانستنی ها و سلامتت خبرگزاری الگونیوز، مصرفکنندگان استقبال چندانی از مصرف گوشت بوقلمون به عمل نمیآورند و برای توجیه این امر فرهنگ تغذیهای و گران بودن گوشت بوقلمون را ذکر میکنند. در سالهای اخیر تولید و مصرف گوشت بوقلمون در بسیاری از کشورهای اروپایی و به ویژه آمریکا از یک روند افزایشی برخوردار بوده است.
پروتئین موجود در گوشت بوقلمون از هر گوشتی بیشتر است.
محققان علوم تغذیه بر این باورند که گوشت بوقلمون به علت عدم وجود چربی میان بافتی در هنگام پخت از نظر حجم بر عکس گوشت مرغ، گوساله و گوسفند کم نمیشود.
بوقلمونهای تحت مطالعه و پرورش شامل چهار رنگ سیاه، الوان، سفید و طلایی است که از استانهای اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی جمعآوریشده و موردمطالعه و بررسی و رکورد برداری انفرادی در طول سالیان متمادی قرارگرفته است.
مردم روستاها نیز به دلایل مختلف از جمله بومی و اقتصادی بودن پرورش بوقلمون در منطقه و داشتن شرایط خاص فیزیولوژیکی دستگاه گوارش برای استفاده از علوفه مرتعی و پَس چَر مزارع مبادرت به نگهداری این حیوان بهصورت گلهای در جوار فعالیتهای کشاورزی و دامداری میکنند.
فسفر موجود در بوقلمون ۴ برابر میگو است.
فسفر موجود در بوقلمون ۴ برابر میگو است (۸۰% عامل تشکیل کلسیم در استخوانهای بدن فسفر است) و میزان فسفر در بوقلمون ۲۳۸ میلیگرم در ۱۰۰ گرم است که این مسئله با توجه به پروتئین ۸۱/۲۸ درصدی موجود در گوشت بوقلمون بدین معنی است که پروتئین آن از هر گوشتی بیشتر است.
در کنار کارهای تحقیقاتی پرورشدهندگان بیشماری سالیانه جهت خرید جوجه بوقلمون یکماهه از ایستگاه تحقیقات بوقلمون علاقه نشان میدهند.
در گوشت بوقلمون مقدار زیادی امگا-۳ وجود دارد
بررسی بهترین زمان و تعداد دفعات تلقیح مصنوعی در بوقلمونهای بومی، برآورد ضرایب اقتصادی برخی صفات مهم تولیدی در بوقلمونهای ایستگاه تاتار و همینطور تأثیر برنامههای مختلف نوری بر سن بلوغ، راندمان تولید تخم و جوجه درآوری در بوقلمونهای بومی ایستگاه تاتار از تحقیقات اجرا شده در مرکز تحقیقات سهند قلمداد میشوند.
در گوشت بوقلمون مقدار زیادی امگا-۳ وجود دارد که باعث باز شدن مجاری عروق بدن و پایین آورنده کلسترول میشود و از مزمن شدن بیماریها جلوگیری میکند،.
بوقلمون دارای انواع ویتامین B ازجمله 1B، 3B، 6B و 12B به میزان ۷/۷ میلیگرم در ۱۰۰ گرم است و برای جلوگیری از افسردگی و بیماری MS و از بین بردن کمخونی مؤثر است و سدیم موجود در گوشت بوقلمون ۳۳ میلیگرم در ۱۰۰ گرم است که از بیماریهای قلبی جلوگیری کرده و باعث تنظیم فشارخون میشود.
بررسی دامنه پراکندگی و خصوصیات فنوتیپی بوقلمونهای بومی آذربایجان، بررسی توان تولید و پتانسیل ژنتیکی بوقلمونهای آذربایجان، بررسی اثر وزن تخم بر روی میزان جوجهدرآوری، زمان تفریخ و افزایش وزن بدن در بوقلمونهای آذربایجان شرقی، اثرات همخونی بر صفات تولیدی و تولیدمثلی در بوقلمونهای بومی آذربایجان و بررسی پتانسیل ژنتیکی خصوصیات لاشه بوقلمونهای بومی آذربایجان از پروژههای تحقیقاتی مصوب و اجرا شده مرتبط با بوقلمون در ایستگاه محسوب میشوند.
طبق برآوردهای انجامشده میتوان گفت مصرف گوشت بوقلمون در طی ۲۵ سال گذشته در دنیا بهطور تقریبی دو برابر افزایشیافته است.
گوشت بوقلمون بهعنوان یکی از ۱۴ ماده غذایی معجزهگر معرفیشده است و این انتظار دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک، با گسترش شیوه تولید گوشت بوقلمون در کشور، شاهد جایگاه اصلی این محصول و سایر فرآوردههای جنبی آن در سبد مصرفی خانوادههای ایرانی باشیم.
مصرف گوشت بوقلمون به دلیل وجود ویتامین A در این نوع گوشت نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، از طرف دیگر به دلیل وجود نوعی مواد خاص به نام اسیدآمینه تریپتوفان در گوشت بوقلمون به افرادی که مبتلا به افسردگی هستند، توصیه میشود تا از این ماده غذایی مصرف کنند، چراکه بهصورت گذرا و کوتاهمدت موجب آرامش و سرحالی در این افراد میشود.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید