دوشنبه / ۱۷ دی / ۱۴۰۳
×
ترانه فیلم سینمایی «گیج گاه» به آتیلا پسیانی تقدیم شد
  • کد نوشته: 28539
  • مهر ۱۶, ۱۴۰۲
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش گروه فرهنگ و هنر الگونیوز؛ آیین رونمایی و جشن امضای آلبوم «پاییز بعد از تو» با صدای حمید غلامعلی برگزار شد.

    سجاد عزیزی آرام، ترانه سرا و رئیس کانون ادبی زمستان منتشر کننده این آلبوم در ابتدای این مراسم با اشاره به وضعیت ترانه‌های امروز که برخی تناسبی با فرهنگ غنی ما ندارد گفت: بر اساس این مهم، تلاش کردیم کنسرت خاطره‌سازها را برگزار کنیم؛ شاید ما ترانه‌ی «توو فکر یک سقفم» فرهاد را سالی یکبار بشنویم اما ۴۰ سال است که می‌شنویم اما عمر کارهایی همچون «هربار این درو محکم نببند نرو» به یک فصل هم نمی‌کشد.

    وی ادامه داد: کنسرت یک جریان حمایت شونده از سوی مردم است. ما دهه شصتی‌ها با موسیقی خوب بزرگ شدیم و موسیقی قدیمی ما نسبت به آنچه به اسم موسیقی پاپ، امروز به خورد مردم می‌دهند شرف دارد.

    این ترانه سرا که به تازگی کتاب «تهران عاشق» را روانه بازار کرده، توضیح داد: متاسفانه راه‌اندازی موسیقی با سبک و سیاق تامل برانگیز با مقاومت روبرو می‌شود و نباید بگذاریم این جریان به بن بست برسد.

    عزیزی آرام تاکید کرد: «پاییز بعد از تو» برای غلامعلی یادآور یک درد است؛ این آلبوم با همراهی محمدرضا چراغعلی تولید شد که حتی دستمزد جشنواره فجر خود را این دو بزرگوار خرج این آلبوم کردند. چراغعلی هزاران آهنگ ساخته اما دلش با این آلبوم بود. یکسال درگیر این آلبوم بودیم.

    وی گفت: همسر استاد غلامعلی به جلسات کانون ادبی زمستان می‌آمد. اسم این آلبوم در ابتدا «رویای دور» بود؛ در آن دوران همسر غلامعلی در بیمارستان بستری بود و پس از درگذشت او، نام آلبوم به «پاییز بعد از تو» تغییر کرد. یک آهنگ برای همسر وی در این آلبوم وجود دارد. به یاد دارم حمید غلامعلی یک ساعت در استودیو در زمان تهیه این موسیقی گریه کرد.

    عزیزی آرام با اشاره به ساخت ترانه گیج‌گاه برای فیلم گفت: به دلایل مختلف اکران و انتشار آلبوم یکی شد و هر دو در پاییز رونمایی می‌شود.

    از زمان نگارش گیج‌گاه به دنبال غلامعلی بودم

    عادل تبریزی کارگردان فیلم گیج‌گاه در این مراسم با اشاره به خواندن موسیقی این فیلم سینمایی توسط حمید غلامعلی گفت: سینما و هنر ایران از دهه‌ ۴۰ تا ۷۰ آموزه اخلاقی و انسانی برای خانواده داشت و در فیلم‌های درجه ۵ و ۶ این آموزه بود.

    وی ادامه داد: رسم بر این شده فیلمی که آماده می‌شود سراغ خواننده می‌روند تا ترانه‌ای برای اثر بخواند اما من در زمان نوشتن فیلمنامه در سال ۹۳ در ذهنم مرور می‌کردم که باید حمید غلامعلی این کار را بخواند و در نوشتن فیلمنامه، آلبوم «قبیله عشق» را پخش می‌کردیم و غریبانه پخش می‌شد.

    این کارگردان سینمای ایران توضیح داد: سرمایه‌گذاری سال ۹۵ برا تولید گیج‌گاه داشتیم که می‌گفت چاوشی این موسیقی را بخواند و من مخالفت کردم. حنیف سروری تهیه‌کننده هم از خوانندگی غلامعلی برای این فیلم سینمایی استقبال کرد.

    تبریزی با بیان اینکه من واقعا گشتم تا حمید غلامعلی را پیدا کردم، گفت: گیج‌گاه با حس دهه ۷۰ که برای خانواده که روح داشت و اخلاق برایش مهم بود به تولید رسید. حس غم این تیتراژ با زندگی من و غلامعلی گره خورد و حالا با رفتن آتیلا پسیانی روبرو هستیم. این ترانه را به روح آتیلا پسیانی تقدیم می‌کنیم.

    می‌گویند چت‌های مجازی را ترانه کن

    عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانه‌سرا نیز در این مراسم اظهار کرد: کاری که سجاد عزیزی آرام آغاز کرده پرمشقت است و در کنار مارکت باید به درخشش آثار دقت شود. موسیقی ملزوم معیشت انسان اولیه بوده و تحقیر نمی‌کنم موسیقی‌ای که به احساسات عامه واکنش نشان می‌دهد حتی اگر بدون تامل باشد.

    وی ادامه داد: این ضرورت در همه جوامع و در پیشینه ترانه ما موسیقی عامه وجود دارد اما همراه با رونق بازار موسیقی پاپ، توجه به مفهوم هنر نایاب شده و عده‌ای موسیقی را در بستر روانی و روحی و ایدئولوژیک خود می‌خواهند.

    این ترانه‌سرا توضیح داد: در دوران ما موسیقی مورد بی‌توجهی قرار گرفته است و آلبوم‌گرایی برگزاری کنسرت‌ها بیشتر جنبه لذت جمعی دارد.

    غلامعلی حق به گردن خاطرات دارد

    سید محمد حسین متولیان شاعر و ترانه‌سرا در این مراسم اظهار کرد: کار سجاد عزیزی آرام در انتشار این آلبوم از جنس پایمردی و ایستادن پای یک اتفاق فرهنگی و شاخ و برگ دادن آن دشوار است.

    وی ادامه داد: کانون ادبی زمستان اتفاقات مبارکی را رقم زده که یکی «پاییز بعد از تو» است و دیدم عزیزی آرام چقدر پای این کار ایستاده است.

    این مجری و ترانه سرا توضیح داد: رسانه با حمید غلامعلی بی‌رحمانه برخورد کرد اما اتفاق خوبی را درباره او رقم زد و خواننده‌ای به دنیای موسیقی معرفی شد که چشم‌ها را خیره کرد؛ چه وقتی آقای حکایتی را برای کودکان خواند و چه زمانی که برای بزرگسالان اثر اجرا کرد.

    متولیان ادامه داد: کسی که نسل‌ها با صدای او پرورده می‌شود حق به گردن خاطرات دارد. آن گاه که حمید غلامعلی داور جلسات کانون زمستان بود دو چشم را کنارش می‌دیدم که با اشتیاق کنارش، وی را تماشا می‌کرد و می‌دیدم آن نگاه چقدر نگاه دوستداری است.

    وی در ادامه به یاد همسر فقید این خواننده چند بیت شعر تقدیم کرد.

    آلبوم واقعی تایخ مصرف ندارد

    مهدی مقدم، خواننده پاپ نیز در این مراسم اظهار کرد: موسیقی پاپ را با علاقه دنبال می‌کردم و حمید غلامعلی از اساتیدی بود که بخش بزرگی از موسیقی پاپ را رقم زد. دکتر چراغعلی نیز از مفاخر این حوزه است. خوشحالم یک آلبوم پاپ واقعی که تاریخ مصرف ندارد منتشر شده است و همیشه این آلبوم برای شنونده تازگی دارد.

    در پایان این مراسم حمید غلامعلی، آهنگ غریبانه را تقدیم آتیلا پسیانی کرد و درگذشت این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون را تسلیت گفت.

    انتهای پیام/

     

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *