دوشنبه / ۳ دی / ۱۴۰۳
×
تولید روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز در کشور روی میز تهران ۲۰
  • کد نوشته: 31687
  • آبان ۸, ۱۴۰۲
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش خبرنگار اجتماعی الگونیوز؛  حسین حسین‌زاده عضو کمیسیون انرژی و رییس کمیته نفت و گاز مجلس شورای اسلامی در خصوص مدیریت انرژی در برنامه توسعه هفتم اظهار داشت: در حوزه انرژی در بحث برنامه هفتم و به صورت کلی در بحث ناترازی انرژی، ما باید سبدی از راهکارها هم در حوزه تولید و هم در حوزه مصرف ارائه دهیم. آن چیزی که ما امروز ما نگران آن هستیم، بحث ناترازی است که در حوزه‌های مختلف انرژی اعم از آب، برق و به ویژه گاز در فصل زمستان با آن روبرو هستیم.

    وی افزود: مجلس به کمک دولت در بحث تولید، یک سری راهکارها را در نظر گرفتند. یکی از این راهکارها افزایش تولید از میادین نفت و گاز است. البته در حوزه تولید از میادین مشترک یا به صورت تولید و بهره‌برداری مشترک، دولت مکلف به انجام آن شده است.

    او درباره بحث تولید انرژی تجدیدپذیر مطرح کرد: در حوزه نیرو یکی از کارهایی که باید در پایان برنامه هفتم به آن برسیم، موضوع افزایش تولید نیرو و برق از انرژی‌های تجدیدپذیر است. از طرفی ما صندوق توسعه ملی را داشته که آنان را مکلف کردیم با اجازه و مدیریت وزارت نفت، میادین را توسعه دهد. از دیگر کارهای این کمیسیون تامین صنایع بزرگ و مادر است. توسعه میادین گاز به صورت قراردادهای بلند مدت است.

    مجتبی رضاخواه نایب رئیس دوم کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در ادامه عنوان کرد: آیا ما در مصرف و تولید انرژی ناترازی داریم یا در مدیریت دچار بحران هستیم؟ معادل بودجه سال ۱۴۰۲ کشور به دلار آزاد تقریبا حدود دلار فعلی نزدیک ۴۰ میلیارد دلار است. اما مصرف بی اندازه انرژی در کشور چه میزان است؟ طبق آماری آقای قالیباف حدود ۱۰۴ میلیارد دلار است.

    رضاخواه افزود: اگر مدیریت کشور بتواند جلوی بخشی از این هدر رفت انرژی را بگیرد و آن را در حوزه سرمایه‌گذاری ببرد، حتما سطح رفاه کشور به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند. چرا که در حال حاضر بودجه عمومی کشور چیزی حدود ۴۰ هزار میلیارد دلار اما هدررفت انرژی ۱۰۴ میلیارد دلار است. مصرف بنزین و گازوییل در کشور نیز چیزی حدود ۵۲ میلیارد دلار است. بخشی از این مصرف بالا ناشی از تولید خودروهای سواری و سنگینی است که مصرف‌شان بسیار بالاتر از متوسط جهانی است. این ۵۲ میلیارد دلاری که برای مصرف سوخت توسط دولت پرداخت می‌شود،۲ میلیارد دلار آن از مردم دریافت و ۵۰ میلیارد آن را دولت یارانه می‌دهد.

    او گفت: در برنامه هفتم به صورت مشخص برای خودروهای برقی از واردات و انتقال تکنولوژی، به اصطلاح خودروهای برقی و هیبریدی یارانه داده می‌شود. در این برنامه، هزینه مصرف انرژی را از مصرف کنندگان بزرگ دریافت خواهیم کرد همچنین باید به سمت تولید خودروهای هیبریدی و برقی حرکت کنیم.

    حسین زاده تصریح کرد: ما چیزی حدود ۳۰ میلیون خودرو در کشور داریم و از این بین حدود ۶ تا ۷ میلیون خودرو فرسوده است و نزدیک به ۱۰ میلیون موتور سیکلت داریم. در آلودگی هوا در زمستان، طبق آمار حدود ۲۰ میلیارد دلار ضرر اقتصادی و بیش از ۴۳ هزار کشته برای ما دارد. در تلاش هستیم که به مرور تولید خودروهای برقی و هیبریدی را جایگزین خودروهای بنزینی کنیم. نمی‌توان مصرف بنزین را با خودروهایی که تولید می شود کنترل کرد و عملا به واردکننده بنزین تبدیل شده ایم. ما در مصرف گاز خانگی و صنعتی ناترازی انرژی داریم چرا که تولید و مصرف ما با یکدیگر هم خوانی ندارد به طوری که در طول تابستان برق صنایع و در زمستان گاز آنها قطع می‌شود.

    وی اظهار کرد: پیش بینی می شود که در پیک زمستان ۲۵۰ میلیون متر مکعب کمبود گاز داشته باشیم چرا که اگر ۱ میلیارد متر مکعب در روز گاز تولید کنیم ۷۵ تا ۸۰۰ میلیون متر مکعب در بخش خانگی مصرف می شود و این ۲۰۰ متر مکعب در حوزه صنايع و سایر بخش ها است. بنابراین در این حوزه باید برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد. ایران کشور صاحب انرژی است و باید برنامه ریزی دقیقی در این بخش برای جبران انرژی کرد و اگر اقدامی صورت نگیرد این امنیت انرژی می تواند تهدید شود .اگر سرمایه گذاری مناسب صورت نگیرد سایت عسلویه و سایر بخش سایت ها دچار فرسودگی خواهد شد.

    رضا خواه گفت: ما یک سال هایی روی رشد اقتصادی تمرکز داشتیم اما به این توجه نکردیم که این رشد اقتصادی در سال های آتی برای کشور چه عوارضی دارد. دیگری دارد یا خیر. با توجه به خودروهایتان، شما نمی‌توانید مصرف بنزین خود را کنترل کنید و تبدیل به به وارد کننده شدید.

    انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *