به گزارش گروه فرهنگ و هنر الگونیوز؛ آیین رونمایی از پوستر پانتومیم «جامپ کات» به نویسندگی و کارگردانی حامد نصرآبادیان با طرحی از مهدی رایگانی روز گذشته (شنبه بیستم آبان) با حضور ناصر آقایی (بازیگر و مدرس پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون)، منوچهر اکبرلو (پژوهشگر، نویسنده و کارگردان تئاتر) و مسعود آبپرور (کارگردان سینما و تلویزیون) در تماشاخانه همای سعادت برگزار شد.
حامد نصرآبادیان، در ابتدای این مراسم ضمن تشکر از مهمانان حاضر دراین رویداد با اشاره به چگونگی شکلگیری گروه تئاتر سربازان صلح گفت: «این گروه از اردیبهشت سال ۱۳۸۰ و با اجرای نمایش «دل من خواب پروانه شدن میبیند» در تالار وحدت تهران کار خود را آغاز کرد و تا امروز با زبان بدن، تئاتر فیزیکال و پانتومیم آثار زیادی با محوریت صلح در کشورهایی همچون فرانسه، هند، مالزی، کانادا، ارمنستان، ترکیه و ایران اجرا کرده است.»
او در پایان سخنانش بیان کرد: «این اثر با احترام و افتخار از طرف گروه تئاتر سربازان صلح ایران به زنان، مادران و کودکان ایران تقدیم میشود.»
ناصر آقایی، بازیگر و مدرس پیشکسوت بازیگری نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه پانتومیم اکنون تغییر شکل داده است، گفت: «در حال حاضر میم، به آن شکل که مارسل مارسو آن را ایجاد کرد و وجه خاصی داشت؛ دچار دگرگونی شده است.»
او ادامه داد: «تغییر در میم و بیتوجهی به این هنر تا حدی است که در جایی مثل انگلستان دیگر میم را نمیشناسند. به خاطر دارم که چند سال پیش با یکی از دوستانی که در لندن به تدریس هنرهای نمایشی مشغول بود، درباره میم صحبت کردم و او گفت که اینجا کسی میم را نمیشناسند. با اینحال با اصرار من برای برگزاری دوره آموزشی این هنر اقدام شد و تنها دو نفر هنرجو برای شرکت در دوره ثبتنام کردند.»
این بازیگر تئاتر با اشاره به اینکه خاستگاه میم فرانسه است، افزود: «این هنر در آمریکا هم رایج هست اما نه خیلی زیاد و البته در آلمان هم شکلی از پرفورمنس آرت را پانتومیم مینامند.»
او گفت: «پانتومیم رشتهای سخت از هنرهای دراماتیک است. اجرای میم؛ به درستی و به همان شکلی که مارسل مارسو مدنظر داشت، کار سختی است؛ چراکه ریزهکاریهایی در حرکت دارد که بازیگر آن باید به دقت به تمامی این جزییات آشنا باشد.»
این مدرس تئاتر با اشاره به اینکه علاقهاش به پانتومیم از زمان حضور مارسل مارسو به ایران شکل گرفته است، توضیح داد: «زمانی که مارسو به ایران آمد، من دانشجوی هنرهای دراماتیک بودم. دکتر فروغ او را به کلاس ما دعوت کرد و من از همانجا شیفته میم شدم. در مورد این هنر کتاب نوشته و ترجمه کردم.»
او افزود: «میم بسیار جذاب است. میم میتواند بدون داستان یا حتی در حد یک داستان تک خطی داشته باشد. در حالیکه همان تک خط به اندازه نیم ساعت روی صحنه اجرا شود.»
آقایی با اشاره به برگزاری جشنواره پانتومیم در سالهای قبل به همت حوزه هنری گفت: «در حال حاضر تعداد افرادی که به این هنر مشغول هستند، زیاد نیست اما این هنر همچنان مخاطبان خود را دارد و مورد استقبال قرار میگیرد.»
گفت: «یکی از مشکلات ما در بازیگری سینما این است که اکثر بازیگران حتی پیشکسوتان این عرصه به گویندگان دیالوگ تبدیل شدهاند.»
او ادامه داد: «وقتی به بازیگر میگوییم برای بازی این لحظه نمایشی آماده هستی، از این جمله تنها حفظ بودن دیالوگها را بدون هیچ برنامهریزی برای حرکات بدنی خود در نظر دارد.»
این هنرمند افزود: «من فکر میکنم حدود سال ۱۹۶۰ به بعد همه شاخههای مختلف علمی به سمت عمومی و مردمی شدن رفتند. در واقع همه چیز به سطح جامعه آمد. این موضوع باعث تعریف متفاوتی از هنر و هنرمند شد.»
آبپرور گفت: «من فکر میکنم همه هنرها تلاش میکنند به عالیترین شکل خود که همان موسیقی است، برسند. همانطور که ما در ادبیات به شعر و ریتم میرسیم. اگر بازیگری در زیرشاخههای هنرهای نمایشی بخواهد نیل به هنر داشته باشد؛ حتما پانتومیم ریشه هنر بازیگری تلقی خواهد شد.»
این هنرمند ادامه داد: «شما در پانتومیم هیچ ابزار مخربی برای بیان احساسات و انتقال احساستان به مخاطبان ندارید. تنها ابزار پانتومیم، بدن و ریتم است و این شاعرانهترین نوع بازیگری است، پس در ذات خودش به هنر بسیار نزدیک شده است.»
مهدی رایگانی، طراح پوستر نمایش «جامپ کات» نیز در این مراسم گفت: «برخلاف بقیه سفارشهای گرافیکی، برای طراحی پوستر تئاتر باید کار را به تماشا بنشینی.»
او ادامه داد: «من همیشه براین باور هستم که تئاترخودش پوستر خودش را به دنیا میآورد. طراحی پوستر تئاتر کاری سخت و البته بسیار شیرین است.»
رایگانی در پایان توضیح داد: «از نظر من کار همیشه شبیه سفارشدهندهاش است. با این تعریف امیدوارم پوستر «جامپ کات» کارش را درست انجام دهد و ترغیبکننده ذهن مخاطبان برای حضور در سالن نمایش باشد.»
فاطیما سرلک، آرمان طیران، امیر ساعتچی، سعید دولتی، شهرام اسدزاده، بهنا آریا، امیرحسین بصیر و ساواش آذخ از دیگر مهمانان این مراسم بودند.
نمایش «جامپ کات» از روز شنبه چهارم آذرماه ساعت ۱۸ به مدت زمان یک ساعت در عمارت نوفللوشاتو میزبان علاقهمندان خواهد بود.
مهران نعیمی اقدم، طیبه کریمیدولتآبادی، پانتهآ کریمی دولتآبادی، ساناز خدایی، آیسان مرامی، زهره صادقیان و شهین مولایی بازیگران این نمایش که در قالب پانتومیم روی صحنه خواهد رفت، هستند.
بلیتفروشی این اثر نمایشی از امروز، یکشنبه بیستویکم آبان در سایت تیوال آغاز خواهد شد.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید