چهارشنبه / ۱۹ دی / ۱۴۰۳
×
جگر مرغ بخوریم یا نه؟
  • کد نوشته: 34538
  • آبان ۲۸, ۱۴۰۲
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش گروه دانستنی ها و سلامت خبرگزاری الگونیوز، جگر مرغ اگر ارگانیک تهیه شده باشد خوردن آن برای کاهش استرس و تقویت پوست و مو و درمان برخی بیماری‌ها بسیار مفید و موثر است.

    جگر مرغ سرشار از آهن است که نقش مهمی در روند خونسازی دارد و بسیاری از بیماری‌ها را درمان می‌کند. ولی این غذای سنتی به علت اینکه مواد هورمونی به مرغ‌ها تزریق می‌کنند به یکی از غذا‌های مضر برای بدن تبدیل شده است که مصرف آن برای افراد مضر است.

    خوردن جگر مرغ برای کسانی که خیلی سخت کار می‌کنند و استرس دارند، مفید است. مواد مغذی موجود در جگر مرغ، با استرس مبارزه می‌کنند و موجب بهبود وضعیت خواب می‌شود.

    تقویت ذهن، انرژی و سیستم ایمنی

    جگر مرغ سرشار از آهن، زینک، فسفر و منیزیم است و ذخیره سلول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد و سبب تقویت ذهن سیستم ایمنی می‌شود.

    سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها با جگر مرغ

    فسفر موجود در جگر مرغ فوایدی عالی برای سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها دارد و به رشد استخوان‌ها و دندان‌ها در کودکان کمک می‌کند.

    جگر مرغ برای حفظ سلامت پوست، مو و ناخن

    جگر مرغ حاوی پروتئین است که به حفظ سلامت پوست، مو و ناخن‌ها کمک می‌کند.

    درمان کم خونی با جگر مرغ

    جگر مرغ سرشار از آهن و ویتامین ب ۱۲ است که نقش مهمی در روند خونسازی دارد. ویتامین B۱۲ می‌تواند به تولید سلول‌های قرمز خون کمک کرده و عملکرد سلول‌ها را افزایش دهد و در تولید سلول‌های قرمز خون و جلوگیری از کم خونی نقش دارد.

    تقویت بینایی با خوردن جگر مرغ

    جگر مرغ سرشار از ویتامین A به شکل رتینول، آلفا کاروتن، بتاکاروتن و لیکوپن است که برای تقویت بینایی مفید است.

    جلوگیری از آلزایمر با جگر مرغ

    جگر مرغ در مبارزه با آلزایمر تاثیر دارد و ویتامین B۱۲ موجود در آن به تقویت حافظه کمک می‌کند.

    خواص جگر مرغ برای سلامت بافت‌های بدن

    جگر مرغ حاوی ۲.۳ میلی گرم ریبوفلاوین است که از ترک یا پوسته پوسته شدن گوشه‌های دهان جلوگیری می‌کند. ریبوفلاوین، برای تولید مثل، رشد و ترمیم بافت‌های بدن از جمله پوست ضروری است.

    درمان پلاگر با جگر مرغ

    جگر مرغ از منابع عالی نیاسین هستند و کمبود آن در بدن به شکل پلاگر ظاهر شده و موجب هذیان، اسهال، التهاب غشاء مخاطی و پوسته شدن پوست منجر می‌شود.

    جگر مرغ موثر در کمک به باروری

    جگر مرغ حاوی فولات است و برای زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند مفید است و به باروری کمک کرده و از نقص لوله عصبی جنین پیشگیری می‌کند.

    ارزش غذایی جگر مرغ (مواد و محتویات در ۱۰۰ گرم جگر مرغ):

    کالری ۱۵۶ کیلوکالری
    پروتئین ۲۲ ٫ ۹ گرم
    ویتامین B۱۲، ۴۵ میکروگرم
    نیاسین ۰.۱۶ میلی گرم
    پتاسیم ۳۰۰ میلی گرم
    منیزیوم ۲۳ میلی گرم
    آهن ۱۱ ٫ ۳ میلی گرم
    مس ۳ ٫ ۸ میلی گرم
    چربی ۷ ٫ ۱ گرم
    کلسترول ۳۹۰ میلی گرم
    ویتامین B۶، ۰/۵۴۹ میلی گرم

     

    با همه فواید جگر مرغ که در بالا آورده ایم خوردن این غذای خوشمزه توصیه نمی‌شود، زیرا:

    در پرورش مرغ‌ها از مواد هورمونی استفاده شود. هنگامی که به مرغ آنتی بیوتیک تزریق می‌کنند باید ۵ تا ۱۴ روز از کشتار آن خودداری کنند، اما این مسئله رعایت نمی‌شود و در بسیاری از مرغداری‌ها چند ساعت قبل از کشتار مرغ به آن آنتی بیوتیک می‌دهند؛ بنابراین مقدار زیادی از این دارو ها، در جگر مرغ باقی می‌مانند، زیرا جگر، محل سم زدایی است و بسیاری از دارو ها، قبل از دفع از بدن، داخل جگر به روش‌های مختلف آنزیمی، خنثی می‌شوند.

    به همین دلیل هم بسیاری از جگر‌های مرغ، آلودگی بالایی، بخصوص به آنتی بیوتیک‌ها دارند. اما گوشت مرغ، کمتر تحت تاثیر آنتی بیوتیک‌ها قرار می‌گیرد و این دارو بیشتر در جگر و کلیه‌های مرغ تجمع پیدا می‌کنند.

    آنتی بیوتیک ها، فلزات سنگین و سموم بیشتردر بافت نرم تجمع می‌یابند و از آنجایی که جگر هم بافت نرمی است این گونه مواد در این بافت رسوب می‌کنند و با خوردن جگر، آنتی بیوتیک ها، به بدن انسان منتقل شده و باعث به خطر افتادن سلامتی می‌شوند. پس اگر از نحوه پرورش مرغ مطلع نیستید آن را مصرف نکنید.

    متاسفانه گاهی برخی آنتی بیوتیک‌های ممنوع هم مرغداری‌ها استفاده می‌شوند به همین علت باید مرغ‌های بسته بندی زیرنظر سازمان دامپزشکی از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید و پیش از مصرف گوشت مرغ آن را حسابی بپزید، زیرا فرآیند پخت و پز باعث از بین رفتن برخی از این آنتی بیوتیک‌ها می‌شود.

    همچنین مصرف جگر مرغ برای مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی، چربی خون بالا و نقرس مضر است. جگر مرغ از غذا‌های با کلسترول بالا محسوب می‌شود، مصرف زیاد جگر مرغ باعث افزایش کلسترول و در نتیجه بیماری قلبی می‌شود.

    انتهای پیام/

     

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *