به گزارش گروه فرهنگ و هنر الگونیوز؛ مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فیلم و برنامههای تصویری ایران در رادیو فرهنگ بیان کرد: یکی از ماموریت های ساترا حفاظت از فضای مجازی است که تاکنون رسالت خود را به خوبی انجام داده است.
برنامه «رهنمون» رادیو فرهنگ با موضوع «حدود، بایدها و نبایدهای سیاستگذاری و نظارت در امور شبکههای پخش نمایش خانگی» میزبان سعید مقیسه رئیس ساترا، سعید مرادی تهیهکننده و مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فیلم و برنامههای تصویری ایران بهصورت حضوری و مهدی فرجی رئیس هیئت مدیره کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری بهعنوان مهمان تلفنی بود.
*پیگیری حقوق کاربران توسط ساترا*
سعید مقیسه رئیس ساترا در ابتدای این برنامه درخصوص چرایی آغاز فعالیت ساترا بعد از شروع فعالیت سکوها گفت: سال تاسیس صدا و سیما که انتشار دهنده صوتو تصویر فراگیر در کشور محسوب میشود قبلتر از همه اینها بوده است و از جایی بهبعد تصمیم گرفته تا برای بهتر بهانجام رسیدن امور این حوزه، ساختاری واحد و معاونتی بهنام ساترا در صدا وسیما ایجاد شود.
مقیسه درمورد حمایت از حقوق کاربران بیان کرد: ما ضوابط و قاعدههای لازم برای رعایت حقوق مصرفکننده را تدوین و ابلاغ کردهایم. این ضوابط در وبگاه ساترا قرار گرفته است و معاونتی برای پیگیری حقوق کاربران ایجاد شده است.
*اولویت صوتو تصویر فراگیر، محتوا و فرهنگ است*
وی افزود: قبول دارم که اولویت برخورد ما ابتدا محتوایی و فرهنگی است زیرا توسعه فرهنگ را ماموریت اصلی یک رسانه تلقی میکنیم. البته این را بر خود فرض میدانیم که رسانه بهواسطه ماموریتی که دارد همه ابعادش از بخش صنعت، اقتصاد، اجتماعی گرفته تا سایر بخشها را باید مدنظر قرار دهد.
*ساترا رسالت خود را بهدرستی انجام داده است*
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فیلم و برنامههای تصویری ایران نیز در ادامه برنامه درباره نظارت ساترا بر فضای صوتو تصویر فراگیر خاطرنشان کرد: طبق آمار اعلام شده توسط ساترا درحال حاضر نزدیک به ۴۰۰ سکو از ساترا مجوز فعالیت دریافت کردهاند؛ به جرات میگویم از بین این ۴۰۰ رسانه دارای مجوز حدود ۳۹۸ سکو از قواعد و قوانین ساترا تبعیت میکنند. موضوع کنونی انحصارطلبی است؛ یکی دو رسانه وجود دارند که میگویند ما نمیخواهیم ناظر داشته باشیم. چرا؟ زیرا الان ساترا نقش نظارتی و تنظیمگری دارد. ما باید بدانیم فضای فرهنگ جای آزمون و خطا، لابیگری و رانت نیست.
مرادی افزود: کار اساسی ساترا این است که به پیگیری منافع عمومی، کاربر و بخش خصوصی بپردازد. صادقانه میگویم که تاکنون ساترا رسالت خود که یکی از آنها مراقبت از فضای مجازی است را بهدرستی انجام داده است. ما یاد نگرفتهایم زمانی نهادی کار خود را درست انجام میدهد از آن تعریف کنیم. امروز مواجهه من بهعنوان یک برنامهساز با یک اثر نمایشی یک مواجهه کاملا فرهنگی است.
*از میزان تصویب فیلمنامههایی که در ساترا وجود داشته حیرت کردم*
رئیس هیئت مدیره کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری در ادامه برنامه و در گفتوگوی تلفنی راجع به جایگاه نظارتی ساترا و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: البته این روند در گذشته هم وجود داشت و اتفاق جدیدی رخ نداد اما شورای انقلاب فرهنگی آنرا تبدیل به قانون کرد. میتوان گفت تاکنون تعامل خوبی بین ساترا و سکوها وجود داشته است. حقیقتا از میزان تصویب فیلمنامههایی که در ساترا تصویب شده است حیرت کردم و امیدورام این روند همچنان ادامه داشته باشد.
فرجی ادامه داد: با اعلام این مصوبه شاید نظارتهای صدا و سیما محدودیتهایی را نیز پیدا کند چراکه قوانین و آییننامههای نظارت را شورای عالی انقلاب فرهنگی تنظیم و تدوین می کند و از طرف دیگر بخشی از صدور مجوزها و نظارتها در حوزه صوت و تصویر فراگیر به وزارت ارشاد سپرده شد. این آییننامهها تا حد زیادی میتواند دغدغه نظارت و قانونگذاری صدا و سیما که شاید سکوهای نمایش خانگی آن را بهنوعی رقیب هم میدانستند را از بین ببرد. درمجموع نگرانی جدی وجود ندارد و این مسیر میتواند با تعامل و گفتوگو همچون گذشته و حال حاضر تداوم داشته باشد و تولیدات نمایش خانگی حتی شرایط بهتری را پیدا کنند.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید