پنجشنبه / ۲۰ دی / ۱۴۰۳
×
۲۰ درصد آلودگی هوای تهران ناشی از زباله‌سوزی است در برنامه تهران ۲۰
  • کد نوشته: 38202
  • آذر ۲۳, ۱۴۰۲
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش گروه اجتماعی الگونیوز، سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در خصوص پسماندسوزی در حاشیه تهران، گفت: بر اساس نظر کارشناسان ۱۰ تا ۲۰ درصد سهم زباله‌سوزی‌ در آلودگی هوای تهران نقش دارد. البته تا زمانی که مدل عددی انتشار آلاینده‌های هوا به خصوص برای شهرستان‌ها منتشر نشود، نمی‌توان آمار قطعی داد.

    وی ادامه داد: متاسفانه برخی از کشاورزان بقایای گیاهی در اراضی کشاورزی خود را پس از برداشت محصول می‌سوزانند. پسماندسوزی موضوع پیش روی شهر تهران نیست و در استان‌های همچون گیلان و خوزستان با این مشکل روبه رو هستیم که بعضا می‌تواند سهم بیشتری به خود اختصاص دهد.

    ضرورت شناسایی انواع آلاینده‌های هوا و پهنه‌های آتش‌سوزی

    رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، پسماندسوزی حاشیه شهر تهران را حلقه مغفول در موضوع آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: باید انواع آلاینده‌های هوا و نحوه کنترل آن‌ها را برای مدیریت کنترل هوا و کاهش آلودگی هوا شناسایی و بررسی کنیم.

    رفیعی تصریح کرد: حداقل پهنه‌های آتش‌سوزی در استان تهران مشخص است و در شهرستان‌ها نیز دور از دسترس نیست. در واقع زباله‌سوزی در مناطقی که از کمبودها و امکانات شهری هم رنج می‌برند از ساعت ۲ نیمه شب آغاز و تا ساعات ۵ الی ۶ بامداد به صورت مستمر ادامه داشته است. مثلا در اطراف تهران بخصوص جنوب تهران، باقرشهر و حاشیه‌های شهرستان ری و به‌ویژه در امتداد بزرگراه آزادگان و جاده ساوه شناسایی شده است.

    نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با تاکید بر اینکه شناسایی پهنه‌های آتش‌سوزی بر عهده سازمان محیط زیست است، گفت: در حال حاضر، پیگیر پایش و حل این مسئله در فراکسیون محیط زیست هستیم. قرار شد در بازدید شبانه از چند پهنه زباله‌سوزی غیرمجاز با مقامات قضایی داشته باشیم که در صورت نیاز با متخلفان برخورد شود اما این فرایند زمانی تحقق می‎یابد که تمامی سازمان‌ها بایکدیگر هماهنگ باشند. البته گاهی اوقات نیز افراد به سبب به خطر افتادن منافع خود از شناسایی پهنه‌های آتش‌سوزی سرباز می‌زنند.

    لزوم ورود قضایی به موضوع پسماندسوزی

    رفیعی اظهار کرد: متاسفانه اکنون هر فضایی که در شهر تهران خالی نباشد، اقدام به پسماندسوزی می‌کنند. شهرداری تهران و سازمان محیط زیست اقدماتی را در این زمینه انجام داده‌اند اما باید به صورت قضایی با این موضوع برخورد شود. اگر نیروی بازدارنده قضایی کنار سازمان‌ها باشد، مسئله پسماندسوزی اطراف استان تهران به خوبی سازماندهی خواهد شد.

    وی تصریح کرد: در ماده ۲۰ این قانون آمده‌ است: «انباشت پسماندهای بیمارستانی و صنعتی در معابر عمومی و فضای باز یا سوزاندن آن‌ها و انباشتن پسماندهای خانگی و ساختمانی در معابر عمومی و فضای باز خارج از مکان‌های تعیین‌ شده توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها یا سوزاندن آن‌ها همچنین سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش موضوع ماده ۱۹ «قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود».

    گشت شبانه مقابله با پسماند‌سوزی در تهران

    علیرضا مزینانی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در گفتگوی تلفنی، بیان کرد: با گشت‌های ویژه شبانه طی ۱۰ شب در ایام اضطرار آلودگی هوای اخیر در مناطق مختلف استان تهران، تاثیر پسماندسوزی بر تشدید آلودگی هوای تهران را نمی‌توان نادیده گرفت.

    وی ادامه داد: طرح «کهاب» در صورت اجرا یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا است. در حال حاضر برخی از مناطق پهنه‌های آتش‌سوزی در استان تهران شناسایی شده است که با اتمام بررسی‌ها گزارش آن ارائه می‌شود.

    اجرای قانون مدیریت پسماند

    جواد یاحقی، کارشناس محیط زیست در این باره، اظهار کرد: پسماندسوزی یک واژه عام است که برخی از پسماندها به صورت بقایای گیاهی اراضی زراعی و برخی دیگر نیز به صورت غیرمجاز در منطقه خلازیر واقع در منطقه ۱۹ تهران پس از تفکیک زباله و جداسازی زباله‌های ارزشمند، سوزانده می‌شود.

    وی در ادامه در خصوص نحوه کنترل این ماجرا، گفت: اجرای قانون مدیریت پسماند گام اصلی در کنترل و مدیریت معضل پسماندسوزی است اما این فرایند نیازمند اجرای مداوم و تخمین صحیح درباره شناسایی مکان‌یابی پسماندسوزی است.

    مجوز قانونی به انبارهای ضایعاتی

    مهم‌ترین منشا پسماندسوزی چیست؟

    مسعود احمدی، سرپرست دفتر محیط زیست در گفتگوی تلفنی درباره مهم‌ترین منشا پسماندسوزی، گفت: افراد زباله‌گرد با تحویل زباله‌های خود به انبارهای ضایعاتی و تفکیک زباله‌های ارزشمند یکی از عواملی پسماندسوزی در شهرها هستند، به طوری که به جای تحویل زباله‌های دورریز به شهرداری به صورت غیررسمی و غیرمجاز اقدام به سوزاندن زباله‌ها می‌کنند.

    وی افزود: بر اساس قانون انبارهای ضایعاتی باید از شهر خارج شوند اما اخیرا کمیته مقرارات‌زدایی از طریق اتحادیه صنوف به آن‌ها مجوز داده‌اند.

    سرپرست دفتر محیط زیست تصریح کرد: علاوه بر این، پیمانکاران نیز به جهت تولید پسماند کمتر به صورت غیرمجاز اقدام به سوزاندن آن‌ها می‌کنند.

    اجرای طرح رفع اثر از پوشش پلاک‌های وسایل نقلیه به کجا رسید؟

    در بخش دیگری از برنامه، سرهنگ سید ابوالفضل موسوی‌پور، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره طرح رفع اثر از پوشش پلاک‌های وسایل نقلیه گفت: طرح رفع اثر از پلاک موتورسیکلت ها در شهر تهران از ۷ آذر ماه سال جاری توسط تیم‌های پلیس راهور تهران بزرگ شروع شد و تاکنون از ۱۴ هزار و ۷۰۰ موتورسیکلتی که اقدام تخلف پلاک داشته‌اند در همان محل رفع اثر شده است.

    وی ادامه داد: برخی از راکبین اقدام به پوشش پلاک با استفاده از ماسک و طلق‌های مشکی و برگرداندن پلاک و دستکاری در ارقام این وسیله نقلیه می‌نمایند که به محض رویت همکاران بنده چه این موتورسیکلت در پیاده رو و چه در حال تردد باشد در همان محل رفع اثر می‌گردد.

    رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در ادامه افزود: در طی این فرایند روزانه ۱۰ الی ۱۲ موتور سیکلت سرقتی شناسایی شده است.

    اجرای طرح رفع اثر پلاک خودروها

    موسوی‌پور از اجرای طرح رفع مخدوشی و رفع اثر پلاک خودروها از ۲۰ آذر ماه خبر داد و گفت: از سه روز گذشته، ماموران راهنمایی و رانندگی در ۴۰ نقطه در مبادی ورودی به محدوده‌های طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا، یک هزار و ۷۱۴ خودرو را برای رفع اثر در محل متوقف کرده‌ایم.

    انتهای پیام/

     

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *