پنجشنبه / ۱۵ آذر / ۱۴۰۳
×
سوز سرمای زمستان نه تنها ما را وادار به پوشیدن لباس‌های بیشتر می‌کند که عادات غذایی‌مان را نیز تغییر می‌دهد زیرا افراد بیشتر سعی می کنند غذاهایی را در رژیم غذایی خود بگنجانند که بتواند آن‌ها را گرم نگه دارد و در برابر سرماخوردگی و سرفه از آن‌ها محافظت کند.
سبزیهای ضد سرماخوردگی و سرفه

به گزارش گروه دانستنی ها و سلامت خبرگزاری الگونیوز، در طبیعت گیاهانی با خاصیت درمانی برای سرماخوردگی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد:

سبزی‌های ریشه‌ای

افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف به راحتی در برابر عفونت های ویروسی آسیب پذیر هستند. بنابراین، برای سالم ماندن در این فصل، مهم است که مواد خوراکی را در رژیم غذایی خود بگنجانید که به افزایش ایمنی بدن کمک می‌کند. تعجب خواهید کرد اگر بدانید که برخی از «سبزیجات ریشه‌ای» وجود دارند که در این فصل به راحتی در دسترس هستند و می‌توانند به سلامت شما کمک کنند. در این مطلب به تعدادی از مهم‌ترین آن‌ها پرداخته‌ایم.

با فرا رسیدن فصل زمستان، هویج قرمز نیز به وفور در بازارها یافت می‌شود. هویج، سرشار از بتاکاروتن، منبع غنی ویتامین A است. به همین دلیل است که به بهبود سلامت چشم کمک می‌کند. هویج دارای مقادیر زیادی فیبر نیز هست که فرآیند متابولیک (سوخت وساز) را بهبود می‌بخشد.

زنجبیل

استفاده از زنجبیل در فصل زمستان فواید زیادی دارد. مواد مغذی مختلف موجود در زنجبیل باعث افزایش متابولیسم (سوخت و ساز) می‌شود. ترکیبات آن مانند جینجرول و شوگائول برای تحریک آنزیم‌های گوارشی مناسب است. علاوه بر این، ماهیت ترموژنیک آن دمای بدن را کاهش می دهد و در نتیجه فعالیت متابولیک را افزایش می دهد.

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین برای بیماران دیابتی یک موهبت است. این نوع سیب زمینی به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند. سیب زمینی شیرین سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مانند فیبر، ویتامین‌های A و C و بتاکاروتن است که فواید زیادی برای سلامتی در زمستان دارد. این سبزی به طور طبیعی شیرین، سرشار از فیبر بالا است که به کاهش سرعت جذب قند کمک می کند. همچنین می‌تواند احتمال مقاومت به انسولین را کاهش دهد.

شلغم

شلغم یکی از محبوب ترین سبزیجات ریشه‌ای است که در فصل زمستان در سبزی فروشی‌ها به فروش می‌رسد. شلغم غنی از فیبر و آنتی اکسیدان ها، به ویژه ویتامین C است که با کمک به رشد باکتری های سالم روده، سلامت روده را بهبود می‌بخشد. این سبزی همچنین می‌تواند به متابولیسم متعادل‌تر کمک کند.

ترب یا تربچه

ترکیباتی مانند گلوکوزینولات‌ در تربچه با تحریک آنزیم‌های تجزیه کننده غذا به هضم کمک کرده و جذب مواد مغذی را تقویت می‌کند و همچنین ممکن است به حمایت از عملکردهای متابولیک کمک کند (گلوکوزینولات‌ها ترکیبات فعال بیولوژیکی هستند که در خانواده گیاهان چلیپایی (صلیبی شکل) از جمله کلم بروکلی، کلم، گل کلم، کلزا، خردل و ترب یافت می‌شوند. این ترکیبات غنی از گوگرد در واکوئل‌های گیاه ذخیره می‌شوند و به ویژه در دانه‌ها، ریشه‌ها و برگ‌های جوان به وفور یافت می‌شوند).

سیر

سیر که جزء ضروری غذاهای نواحی مرطوب ایران به ویژه شمال کشور است، علاوه بر افزایش طعم غذا، فواید بسیاری نیز برای سلامتی دارد. سیر حاوی آلیسین و سایر ترکیبات گوگرد با خواص ضد التهابی است. این ترکیبات با کاهش التهاب در بدن، عملکردهای متابولیک را تقویت می‌کنند.

انتهای پیام/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *