به گزارش گروه فرهنگ و هنر الگونیوز؛ نشست رسانهای چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با حضور «مهدی حامدسقایان» دبیر جشنواره تئاتر فجر و «کاظم نظری» مدیرکل هنرهای نمایشی لحظاتی پیش در تالار مشاهیر مجموعه تئاترشهر آغاز شد.
در ابتدای این نشست از پوستر جشنواره که طراحی آن برعهده «حامد مغروری» بود رونمایی شد.
پس از آن «سقاییان» به ارائه گزارشی از روند فعالیتهای خود و بخشهای مختلف چهل و دومین جشنواره تئاتر فجر پرداخت و گفت: سیاست اصلی جشنواره تثبیت و اشاعه ارزشهای اسلامی، ملی و تاریخی خواهد بود که بر همین اساس شعار (امید، نشاط و همدلی) را برای جشنواره امسال انتخاب کردیم.
او ادامه داد: ما در تمام استانها جشنواره استانی و منطقهای داشتیم که حاصل آنها به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا کردند. جشنواره تئاتر دانشگاهی دو سال بود که برگزار نمیشد که با هماهنگی و همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم این بخش را در جشنواره امسال خواهیم داشت.
دبیر جشنواره تاکید کرد: در بخش بینالملل ۸ نمایش از ایتالیا، ۳نمایش از ارمنستان، ۲ نمایش از یونان و یک نمایش از تاجیکستان و عراق در جشنواره حضور دارند.
او ادامه داد: با توجه به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه میبایست ما هم واکنش نشان میدادیم، از اینرو فراخوانی دادیم تا هنرمندان در بخشهای صحنهای و خیابانی با این موضوع آثاری را برای ما ارسال کنند. در نهایت ۹ اثر در این بخش به جشنواره رسید.
دبیر چهل و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در ادامه سخنانش خود یادآور شد: در بخش نمایشنامه بیش از ۳۷۰ اثر به دبیرخانه رسید که در نهایت پنج اثر برگزیده خواهند شد. همچنین دربخش کارگاههای آموزشی علاوه بر اساتید ایرانی، پنج مدرس بینالمللی هم حضور خواهند داشت که امیدواریم به ارتقا کیفیت جشنواره کمک کند.
در ادامه «کاظم نظری» مدیرکل هنرهای نمایشی در سخنانی گفت: میدانید که تئاتر در کشور به سختی فعالیت میکند و از لحاظ زیر ساختها دچار مشکل است. اگر سینما و تلویزیون میخواهند که ارتقا پیدا کنند باید به تئاتر اهمیت داده شود. تئاتر نیازمند سرمایهگذاری ویژهای است. ما به دلیل شرایط اقتصادی نتوانستیم از برخی هنرمندان توانمندی که در شهرستانها حضور دارند در جشنواره میزبانی کنیم. تئاتر نیاز به سرمایهگذاری گسترده دارد.
سپس «امیرحسین شفیعی» دبیر اجرایی جشنواره بیان کرد: این دوره از جشنواره از ۲۷ دی ماه در مجموعه تئاترشهر آغاز شد. آیین گشایش از یکم بهمن ماه در تماشاخانه ایرانشهر سالن ناظرزاده با معرفی برگزیدگان نمایش رادیویی و تلویزیونی است.
او ادامه داد: امسال از «مهدی شرفی» پیشکسوت نمایش رادیویی نیز تقدیر خواهد شد. ۵ نمایش با موضوع حاج قاسم سلیمانی، ۹ نمایش و در بخش دانشجویی ۲ اثر نیز با موضوع غزه تولید شده است که نشان از واکنش دانشجویان به موضوع جنایات رژیم صیونیستی در غزه دارد.
«شفیعی» بیان کرد: ۱۴ سالن میزبان اجراهای صحنهای خواهند بود، بودجه جشنواره تئاتر فجر ۱۸ میلیارد تومان است و در تلاشیم که بیش از ۸۰ درصد بودجه در اختیار شرکت کنندگان قرار بگیرد.۳۴ اثر در بخش صحنه و ۳۲ اثر در تئاتر خیابانی به رقابت خواهند پرداخت.
شفیعی تاکید کرد: از روز چهارشنبه بلیتفروشی آثار جشنواره در سامانه «گیشه ۷» آغاز میشود و امسال کارت ویژه یا مهمان نداریم و همه مخاطبان و هنرمندان مهمان ویژه ما در جشنواره هستند. محوطه تئاتر شهر، موزه عبرت، مترو تئاترشهر، مترو ایوان انتظار میدان ولی عصر فرهنگسرای رازی، فضای باز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برج آزادی مکان های میزبان بخش تئاتر خیابانی است.
«سقاییان» در ادامه بیان کرد: امسال وزارت ارشاد روی بخش آثار حکیم نظامی گنجوی تاکید داشت. متاسفانه آثار تولید شده در این بخش کیفیت مدنظر را نداشتند و تنها یک اثر با این موضوع در جشنواره حضور دارد. ۱۴۰ اثر متقاضی از پنج قاره متقاضی شرکت در جشنواره بودند اما نیمی از آنها به دلیل تفاوت فرهنگی حذف شدند.
او گفت: اگر فرصتی برای من بود مهدکودک، مساجد، مدارس، کارخانجات و اقشار مختلف جامعه را درگیر جشنواره میکردم اما با مشکلی جدی چون کمبود بودجه مواجه هستیم. دانشجویان میتوانند با پنجاه درصد تخفیف بلیتهای جشنواره راه تهیه کنند.
دبیر جشنواره افزود: جشنواره تئاتر فجر باید دارای ردیف و بودجه مشخص شود؛ اگر جشنواره فیلم توانسته بنابراین تئاتر هم باید بتواند.
در ادامه «کاظم نظری» بیان کرد: سال گذشته تمام هزینههای جشنواره را پرداخت کردیم و هر آنچه از دوره قبل به عنوان بدهی اسکان و غیره بود. ناجوانمردانه است که بودجه جشنواره انقلاب را صرف موارد دیگری کنیم. تلاش شده از هزینه اضافی خودداری کنیم.
«سقاییان» درباره بودجه جشنواره تئاتر فجر گفت: بودجه این دوره است که تا این لحظه کمتر از یک سوم آن حدود شش میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده است اما تا پایان جشنواره با همه شرکت کنندگان و غیره تسویه خواهد شد.
دبیر جشنواره تاکید کرد: ضربانهای سیاسی جهان روی فعالیتهای ما تاثیر میگذارد ولی ما در این دوره میزبان ۸ اثر خوب هستیم در حالیکه برخی جشنوارهها با یک یا ۲ اثر بینالمللی برگزار میشوند. جشنوارههای بزرگ جهان از دولت، شهرداری و حامیان مالی بودجههای خود را تامین میکنند. ما باید در جشنواره تئاتر فجر هم به این سمت حرکت کنیم که طی یک برنامهریزی ۴ تا ۵ ساله میتوان به این امر دست پیدا کرد.
نظری هم متذکر شد: در جشنوارههای معتبر دنیا شهرداریها حامی اصلی هستند اما در این جشنواره نه شهردار و نه مقامات ارشد شهرداری را نمیبینیم ولی در جشنواره فیلم، شهردار و مقامات را میبینیم.
سقاییان عنوان کرد: یکی از اصلاحات بزرگ در جشنواره تئاتر فجر تبلیغات و مدیریت بازار است. این موضوع باید درطول زمان و با آموزش به همراه ایجاد مدیریت های تخصصی صورت گیرد. جشنواره فجر می تواند بین سه تا پنج سال علاوه برای درآمدزایی سود آور شود. تئاتر فجر یک فستیوال بین المللی است که با حضور گروه های معتبر خارجی می تواند قدم های موثری در این امر بردارد.
او در رابطه با صرفه جویی در هزینه کرد جشنواره گفت: در این دوره دراختصاص بودجه صرفه جویی برای هنرمندان نداریم؛ صرفه جویی در بریز و بپاش داریم.
انتهای پیام/
منبع : برنا
دیدگاهتان را بنویسید