به گزارش گروه اجتماعی الگونیوز، در بین ماه های قمری، ماه هایی هستند که در طول آن ها یک سری فعالیت ها را نباید انجام داد. با توجه به اینکه در ماه محرم هستیم، ما در این بخش در مورد کارهای حرام در ماه محرم صحبت خواهیم کرد.
مسلما برگزاری انواع مراسم، اگر توام با معصیت و یا هتک حرمت حضرت سیدالشهدا علیه السلام نباشد، اشکال ندارد، ولی در آن هیچ نوع برکتی نیست و سزاوار است که مسلمانان غیرتمند سعی کنند اینگونه مراسم را در ماه های دیگر و ایام متناسب با خود، برگزار کنند.
اول اینکه اگر گفته شود چنانچه این ازدواج به تاخیر بیفتد چه بسا آن دو جوان که با هم آشنا شده اند به گناه بیفتند و نتوانند تحمل کنند. در جواب باید گفت، که می توانند تا فرا رسیدن زمان ازدواج و فراهم شدن شرایط، باهمدیگر عقد محرمیت بخوانند
دوم این است که متاسفانه در بعضی از فرهنگ های محلی کشورمان، اگر کسی از بستگان، گرچه درجه اول نباشد ازدواج را تا مدت ها حتی تا چند سال به تاخیر می اندازند، یا تا چهلمین روز فوت آن شخص. و گاهی پشت سر هم چند نفر از فامیل ها از دنیا می روند و ازدواج چند سال به تاخیر می افتد که واقعا هیچ دلیل شرعی ندارد و کار صحیحی هم نیست.! درمورد محرم و صفر هم به خاطر احترام و منزلت اهل بیت علیهم السلام و اهمیت بالایی که دارد بهتر است به تاخیر انداخته شود
مثلا مراسم نامزدی یا عقد و یا عروسی را برگزار نمی کنند و سعی می کنند یا قبل از این دو ماه برگزار بکنند و یا اینکه بعد از اتمام این دو ماه، مراسم جشن بر پا می کنند.حال برای بسیاری از کسانی که مراسم شادی را پیش رو دارند این سوال مطرح است که بعضی از مردم فکر می کنند ازدواج یا مراسم عقد در این دو ماه اشکال شرعی دارد و مراسم عقد و عروسی در ماه محرم و صفر حرام است.آیا چنین عقیده ای درست است؟
اکثر مراجع بر این نظر متفق القولند که:برگزاری این نوع مراسم، اگر توام با معصیت و یا هتک حرمت حضرت سیدالشهدا علیه السلام نباشد، اشکال ندارد، ولی در آن هیچ نوع برکتی نیست و سزاوار است که مسلمانان غیرتمند سعی کنند اینگونه مراسم را در ماه های دیگر و ایام متناسب با خود، برگزار کنند.
در مورد عروسی در این دو ماه، شیعه و سنی فتوی به تحریم آن نداده اند و مثل سایر امور آن را مباح و جایز می دانند و حتی اگر ترک کردن آن موجب واقع شدن در گناه باشد، نه تنها بی اشکال، بلکه واجب است.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید:شیعتنا جزء منا، خلقوا من فضل طینتنا، یسوؤهم ما یسوؤنا و یسرهم ما یسرنا.
شیعیان جزئی از ما هستند. از اضافه نور ما آفریده شده اند. آنچه که ما را ناراحت کند، شیعیان ما را هم ناراحت می کند و آنچه که ما را شادمان کند، موجب شادمان شیعیان ماست.
بنابراین، با توجه به مصیبت های وارد شده بر خاندان اهل بیت در این دو ماه و رحلت نبی اکرم(ص)، شهادت امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و حضرت رضا(ع)،درمورد محرم و صفر به خاطر احترام و منزلت اهل بیت علیهم السلام و اهمیت بالایی که دارد بهتر است مراسم ازدواج به تاخیر انداخته شود.
اما اگر عجله ای باشد
می تواند بدون هتک حرمت انجام شود.
اگر همسر خیلی به این کار اصرار داشته باشد..؟
در کل چه شبهایی نزدیکی اشکال دارد؟؟؟آیا در حالتی حرام هم هست؟
جواب
مقاربت جنسی در ماه محرم هیچ اشکالی نداره. هیچ شبی این عمل حرام نیست اما در بعضی شب ها و زمان ها جماع کراهت داره :
۱- جماع در شب و روزى که ماه و خورشید گرفته است. ۲- هنگام غروب خورشید. ۳- هنگام طلوع فجر تا طلوع آفتاب. ۴- شب اول ماه غیر از ماه رمضان. ۵- در شب آخر ماه. ۶- جماع بعد از احتلام در خواب. ۷- جماع در اتاقى که بچهاى وجود داشته باشد. ۸- نگاه کردن به فرج هنگام جماع. ۹- جماع به صورت عریان. ۱۰- جماع در زیر آسمان. ۱۱- جماع رو به قبله و پشت به قبله. ۱۲- هنگامى که شکم پر است. ۱۳- جماع در جایى که کودکى باشد که به آنها نگاه کند یا سر و صداى آنها را بشنود، هر چند چیزى متوجه نشود. ۱۴- جماع در فرصت بین اذان و اقامه نماز که مخصوص اعمال عبادى است. ۱۵- جماع بدون وضو یا غسل. ۱۶- جماع در شب عید قربان. ۱۷- جماع در شب عید فطر.
آیا آمیزش با همسر؛ به قصد بچه دار شدن و انعقاد نطفه؛ در دو ماه محرم و صفر جایز است یا نه؟
اشکال ندارد برای آشنائی با احکام و آداب بچه دار شدن از کتاب «حلیهالمتقین» مرحوم مجلسی با احکام آمیزش و بچه دار شدن آشنا شوید.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید