به گزارش حوزه اجتماعی الگو نیوز، سردار حسن حسنزاده، فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ و دبیرکل ستاد کنگره ملی ۲۴ هزار شهید پایتخت در این کنگره اظهار داشت: یک بخش از نگاه مقام شهید است؛ دستاورد شهدا و وظایف ما در قبال خون شهدا و خانوادههای آنها است. در واقع فرهنگ مقاومت، ایستادگی، جهاد، ایثار که شهدا با خون خود نهادینه کردند.
وی افزود: استان تهران به عنوان پایتخت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، ۲۴ هزار شهید رو در عرصهها، دوران و اقشار مختلف تقدیم اسلام و انقلاب کرده است و همچنین علاوهبراین تعداد یاد شده، به طور کلی در تهران ۲۷ هزار خانواده شهید داریم، از جامعه ارتش، نزدیک به سه هزار خانواده از استانهای دیگر آمدند که اصطلاحا به عنوان مهمان از آنها یاد میشود؛ به این معنی که شهید خانواده در زمان شهادت، مربوط به استان دیگری بوده اما هماکنون خانواده آنها ساکن تهرانن و در واقع پرونده آنها نزد ماست و موظفیم توجه، تکریم و تجلیل را به نحو احسن براین خانوادههای معزز، به جا آوریم.
شهدای دانشآموز، پیشتاز برای شهادت
سردار حسنزاده ادامه داد: از این بیست و چهار هزار شهید، پنج هزار و ۶۰۰ شهید شهید دانشآموز هستند و میانگین سنی آنها، بین ۱۴ تا ۱۷ سال است. این مسئله جای توجه عمیقی دارد چراکه تاکید روی حضور جوانان و نوجوانان ما در تمام عرصههای اصلی انقلاب اسلامی تا به امروز دارد و به طور گسترده، موتور محرک تمامه فعالیتهای بزرگ، گسترده و اثرگذار و تعیینکننده در کشور ما.
این مقام نظامی عنوان کرد: به صورت کلی، باید گفت یکچهارم شهدای تهران بالغ بر ۲۲ درصد، جوانان و نوجوانان وطن بودهاند. همچنین طبق آمار، در کل کشور ۳۶ هزار شهید دانشآموز از میان ۲۲۰ هزار شهید وطن، داریم. مدرسه سلمان فارسی که در منطقه ۱۷ تهران واقع شده است، فقط در یک نوبت اعزام، ۳۰۰ نفر از دانشآموزان این مدرسه اعزام میشوند که ۱۵۷ شهید در دوران دفاع مقدس، تقدیم نظام کرده است. همچنین در اقشار دیگر، ما دو هزار و ۵۰۰ شهید از جامعه اصناف و بازاریان هستند.
بانوان، سکانداران جبهه از راه دور
وی مطرح کرد: در این میان، ۵۶۱ شهید زن داریم که آخرین بانو، شهیده فائزه رحیمی بود و در حادثه تروریستی کرمان به شهادت رسید. نقش زنان در پشتیبانی از جبهه و جنگ به خوبی نمایان است. در کنار این موضوع، شهدای قرآنی و بالغ بر ۲۵۰ شهید ادیان توحیدی داریم ازجمله ارامنه از کلیمیان، از زرتشتیان که روز گذشته یادواره شهدای در واقع ادیان الهی بود برگزار شد.
تهران مشهدالشهدا است
سردار حسنزاده عنوان کرد: اما مایل هستم آمار خاصی را برای مردم منتشر کنم؛ در تهران ما در تهران ۶۰۳ مکان وجود دارد که در آن شهید دادهایم و بر اساس تحقیقات و آمارهایی که توسط کارهای پژوهشی به دست آمده است، تعداد هزار و ۳۳۳ نفر در تهران به شهادت رسیدند. از زمان مبارزه تا دوران پیروزی انقلاب اسلامی، شهدای ترور مانند شهیدان مطهری و لاجوردی، شهدای هفتم تیر، دولت (شهید باهنر، شهید رجایی و…)، تا شهدای هستهای که در تهران ترور شدند و همچنین شهدای مدافع امنیت که در همین تهران به شهادت رسیدند، نشان میدهد که یعنی به عبارت دیگر تهران مشهدالشهداست.
این مقام نظامی اظهار کرد: بنا به دید عموم، معمولا مرکزیت نظام که پایتخت کشور است، کمتر مورد تعرض قرار میگیرد اما وجود این نقاط و تعداد شهدای پایتخت، حکایت از آن دارد که در تمام حوادث و رخدادهای انقلاب اسلامی تا به امروز، مردم تهران جانفشانی و ایثار کردند.
نیاز به تاریخشناسی در سطح شهر داریم
وی بیان کرد: ما باید ۶۰۳ نماد خاص را در تهران داشته باشیم تا هرکسی از آن مسیرها گذر کرد، اطلاع داشته باشد که در این مکانها چه اتفاقی افتاده است؛ برای مثال در میدان حضرت امام در سالهای دور، به نام توپخانه از آنجا یاد میشد، بمبگذاری صورت گرفته، چه تعدادی شهید شدند. جاهای دیگری مانند میدان شهدا در خیابان هفده شهریور، در آن “جمعه سیاه” چه اتفاقی افتاد و چه تعداد به شهادت رسیدند؟ این بخشی از سیمای شهادت تهران بزرگ است.
سردار حسنزاده یادآور شد: استمرار هویت شهادت، ایثار، از خودگذشتگی که در این نقاط نهفته شده میتواند فرهنگ ما و سیمای شهر را تغییر دهد. همچنین لازم به ذکر است که هزار و ۸۰۳ خانواده چند شهید در تهران داریم؛ تعداد هزار و ۱۶۰ خانواده دو شهید، سه شهید، چهار شهید، پنج شهید تا یک خانواده یازده شهید نیز داریم.
خانواده ۱۱ نفره باهم به درجه شهادت نائل شدند
این مقام نظامی تشریح کرد: مثلا حاج ماشالله قزوینی رزمنده بود و برای مرخصی نزد خانواده آمده و برای پختن آش دور هم جمع شدند. نزدیک به وقت ظهر توسط موشکی که به خانواده اصابت کرد، یازده نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. اینها نقاط غطفی است برای پایتخت کشور که به خوبی ایثار و شهادت را میتواند در سیمای خود نمایان سازد.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید