چهارشنبه / ۱۹ دی / ۱۴۰۳
×
سازمان محیط زیست قاتل حیوانات است / پناهگاهی که قتلگاه شد در برنامه تهران ۲۰
  • کد نوشته: 46613
  • بهمن ۲۵, ۱۴۰۲
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش گروه اجتماعی الگونیوز؛ الهه پهلوان کارشناس محیط زیست درباره کشتار حیوانات با مجوز محیط زیست، اظهار کرد: از دلایلی که سازمان محیط زیست بر موضوع «شکار» پا فشاری می‌کند، این است که علاوه بر اینکه بودجه محدودی دارد، با کمبود محیط‌بانان برای حفاظت از محیط زیست همراه است.

    وی با توجه به تعداد بسیار کم محیط‌بان در کشور، تاکید کرد: در حال حاضر برای ۱۹ هزار هکتار (مناطق ۴ گانه) فقط ۳۵۰۰ نفر محیط‌بان داریم. متاسفانه تعداد محیط‌بانان ایران معادل یک هشتم و در برخی مراجع یک دوازدهم کمتر از استاندارد جهانی است.

    این کارشناس محیط زیست، قانونی بودن شکار را یکی دیگر از موضوعات دانست و گفت: بر اساس (قانون شکار و صید ۱۳۴۶) و (قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست مصوب ۱۳۵۳)، «شکار» همچنان‌ شیوه‌ای برای مدیریت حیات وحش و تامین نیاز برخی شکارچیان است‌.

    وی افزود: متاسفانه این دو قانون برای قبل از انقلاب بوده و همین موضوع باعث می‌شود که سازمان همچنان برای شکار مجوز صادر کند.

    جولان ۳ میلیون اسلحه شکاری مجاز در کشور

    این کارشناس محیط زیست در خصوص میزان اسلحه غیرمجاز در کشور، گفت: سه میلیون اسلحه مجاز شکاری در دست مردم است که برای یک‌ میلیون قبضه از آنها در سازمان حفاظت محیط‌زیست «شناسنامه شکارچی» صادر شده است و ۳ برابر آن هم اسلحه غیرمجاز در کشور وجود دارد.

    وی بیان داشت: طبیعتا زمانی که این موضوعات به رسمیت شناخته شود، شکارچیان توقع حیوان و شکارگاه دارند.

    شکارچی غیرمجاز، شکار را حق خود می داند

    پهلوان عنوان کرد: متاسفانه زمانی که شکارچیان ناکامد شدند، اقدام به شکار غیر مجاز می‌کنند. هر روزه شاهد شکارچیان غیرمجاز در محیط زیست هستیم. به احتمال زیاد با لغو مجوز قانون شکار، شکارهای غیرمجاز در کشور افزایش می‌یابد.

    وی ادامه داد: چرا که در طول سال شکارچیان فشنگ تحویل می‌گیرند و آنان این حق را بر خود می‌دانند که به هر نحوی شکار خود را انجام دهد.

    این کارشناس محیط زیست بیان داشت: برای اینکه ادارات کل محیط زیست استان ها بتوانند پاسخگوی شکارچیان باشند و یک رضایت نسبی را میان شکارچیان محلی ایجاد کنند؛ برای صدور پروانه ابتدا آگاهی صادر می کنند بعد از آن شکارچیان ثبت نام کرده و بعد از قرعه کشی تعدادی که برنده می شوند پروانه شکار دریافت می کنند.

    وی ادامه داد: جالب‌تر اینکه معلوم نیست که شکارچی پس از گذشت چند سال به صورت قرعه کشی انتخاب می‌شود. به اضافه مبلغ ۱۵ میلیون تومان که از آنها اخذ می‌شود!

    پهلوان اضافه کرد: سازمان محیط زیست در گذشته سامانه‌ای را جهت شفافیت قرعه‌کشی شکارچیان تدارک دیده بود اما به این موضوع هم پایبند نبوده و قرعه کشی به صورت دستی انجام می‌شود.

    شکار تفریحی غیرمجاز و خلاف است

    در ادامه این برنامه، مهدی اسماعیلی، کارشناس محیط زیست نیز، اظهار کرد: از گذشته، سازوکار و قوانین و مقرارت سازمان محیط زیست بر اساس صید و شکار شکل‌ گرفته است. به طوریکه شکار بیش از حد، به تشکیل «کانون شکار ایران» در سال ۱۳۳۵ و وضع مقررات مربوط به شکار در ایران انجامید.

    وی عنوان کرد: همچنین در ۱۳۴۶ «سازمان شکاربانی و نظارت بر صید: جایگزین کانون شکار و در۱۳۵۰ به «سازمان حفاظت محیط زیست» تغییر نام داد.متاسفانه با گذشت ۴۵ سال از تشکیل انقلاب اسلامی، کماکان درگیر معقوله شکار تفریحی هستیم.

    اسماعیلی با بیان اینکه هیچ شخصی با اصل شکار مخالف نیست، گفت: احکام شرعی و قوانین و مقررات مشخصی برای تامین معیشت و مایحتاج افراد در اسلام مطرح شده است. البته با توجه به اینکه صنایع دامداری و کشاورزی در بیش‌تر مناطق کشور رشد کرده‌اند، حداقل بیش از ۹۵ درصد افراد از شکار بی‌نیاز هستند.

    عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: سازمان محیط زیست طی جلسات مطرح کرد که تعدادی شکارچی قانونمند با مجوز شکار در کشور وجود دارند که می‌خواهند آنها را راضی نگهدارند؛ چراکه از شکار حیوانات لذت می‌برند.

    وی ادامه داد: چگونه یک نفر از شلیک یک گلوله به مغز و یا قلب یک حیوان و کشته شدن آن لذت می‌برد؟ آیا وجود چنین فردی در جامعه خطرآفرین و مشکل ساز نخواهد بود؟ اینها موضوعات است که باید توسط جامع پزشکی و روانپزشکی کشور بررسی شود.

    این کارشناس محیط زیست افزود: ۱۸۵ مجوز شکار در سال جاری به همین بهانه‌ها توسط سازمان محیط زیست صادر شده است. در صورتی که براساس آمار سازمان، ۳ میلیون قبضه اسلحه در کشور داریم. در واقع کمتر از نیم درصد این جمعیت می‌توانند پروانه شکار بگیرند.

    اسماعیلی، «شکار تفریحی» را بر خلاف روح اسلامی و حاکم بر قوانین و مقررات کشور عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده‌اند: «شکار تفریحی جزو بخش غیر مجاز محسوب می‌شود و در اسلام، شکار فقط در صورت نیاز به تغذیه مجاز است و در غیر این صورت، غیرمجاز و خلاف است و حتی سفر شکار سفر حرام شمرده شده است، بنابراین باید جلوگیری از شکار غیرقانونی را جدی گرفت و به موضوع حفظ حیات وحش اهتمام داشت».

    وی تاکید کرد: نمی‌دانم چرا مسئولان و مدیران مربوطه علی‌رغم تاکیدات مقام معظم رهبری هنوز به کار خود ادامه می‌دهند؟

    سازمان محیط زیست قاتل حیوانات است

    عضو هیئت علمی دانشگاه عنوان کرد: اتفاقی که در حوزه شکار و صید وجود دارد، ایجاد یک حق نامشروع مکتسبه برای افراد است. در واقع موضوع اصلی این است که شکارچیان با داشتن مجوز اسلحه و شکار، خواستار پاسخ به نیازهای خود هستند.

    وی افزود: در صورتی که نه حیات وحش کشور این ظرفیت و تاب آوری را دارد که برای این تعداد از متقاضایی، پروانه شکار را صادر کند و نه اصلا شکاری که قرار است طی این فرایند رقم بخورد شکار غیر تفریحی حساب می‌شود.

    اسماعیلی بیان کرد: سازمان محیط زیست ادعا می‎کند که این مجوزها را برای بهره‎برداری پایداری از منابع طبیعی و کمک به جوامع محلی و افراد کم برخوردار صادر می‎کند.

    شکار فروشی شورای عالی محیط زیست

    این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه سازمان محیط زیست خواستار افزایش قرق را دارد، گفت: سازمان محیط زیست با بهره‌برداری صیانتی قصد تبدیل شکارگاه خصوصی به قرق را دارد؛ به طوریکه شورای عالی محیط زیست در حال اخذ مجوز برای ۳۰ قرق است.

    وی درباره مقصود نهایی سازمان محیط زیست، گفت: هدف نهایی این سازمان این است که ایران را به عنوان یک کشور اسلامی به یک منطقه بکر برای شکار تفریحی تبدیل کنند.

    فاجعه در راه است

    اسماعیلی اضافه کرد: جالبی ماجرا این است که در آیین نامه و مقررات آماده است که حتی محیط بان حق دخالت در امور مدیریت قرق مشخص شده را ندارد! یعنی شخصی که پروانه قرق را اخذ می‌کند به هر نحوی می‌تواند مدیریت کند و اگر مرتکب تخلفی شد و سازمان محیط زیست متوجه این موضوع شد، تنها با نامه نگاری و ارسال اخطاریه به آنها تذکر می‌دهند.

    به گفته وی، بر اساس آمار ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰، شکار غیرمجاز پستانداران بیش از ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

    انگیزه سازمان محیط زیست چیست؟

    عضو هیئت علمی دانشگاه مطرح کرد: موضوع اصلی این است که سازمان محیط زیست، پرسنل کافی برای حفاظت از محیط زیست کشور را ندارد و با وجود اینکه نیروی انسانی لازم را ندارد، اقدام به ایجاد زمینه رقابت ناسالم برای تهدید حیات وحش می‌کند.

    وی ضمن ارائه راهکاری بیان کرد: ما خواهان جلوگیری از شکار تفریحی و تغییر و تبدیل مناطق قرق‌ها به مراکز دیدنی حیات وحش زنده هستیم، چراکه سازمان محیط زیست کشور از این طریق می‌تواند کسب درآمد داشته باشد نه از طریق کشتن حیوانات.

    اسماعیلی در پایان اضافه کرد: علاوه بر این، سازمان محیط زیست افراد علاقه‌مند به شکار را باید به استفاده از ورزش‌های تیراندازی تشویق کند و این افراد با اسلحه خود اشیا غیر زنده را مورد هدف قرار دهند.

    انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *