پنجشنبه / ۱۵ آذر / ۱۴۰۳
×
عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه حل مسئله آب تهران یک اقدام بسیار سخت و پیچیده است، گفت: در روزهای سرد و بارانی نباید مصرف آب این مقدار زیاد باشد و نیاز است که شهروندان در این زمینه به مسئولان کمک کنند.
آخرین وضعیت مصرف آب در تهران

به گزارش گروه اجتماعی الگو نیوز، عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور درباره وضعیت ذخایر ناشی از بارش‌های اخیر، گفت: وقوع بارش بالای نرمال در اسفندماه باعث شد اندکی از کمبود بارش سال آبی جبران شود، در واقع بارش‌ روزهای اخیر کشور، به حدود ۴۰  میلی‌متر رسیده که به‌رغم قابل توجه بودن آن نسبت به سال گذشته که حدود ۱۵۲ میلی‌متر بوده به ۱۱۴ میلی‌متر رسیده است اما همچنان بارش کشور نسبت به شرایط نرمال ۲۵ درصد کاهش دارد.

قناعت در مصرف آب

بزرگ‌زاده افزود: البته در برخی از استان‌ها همچون سیستان و بلوچستان به ویژه قسمت‌های جنوبی استان آذربایجان غربی، گلستان و مازندران وضعیت بهتر است. از سوی دیگر استان‌هایی همچون هرمزگان، فارس، بوشهر، کرمان هنوز هم دچار کمبود بارش شدیدی هستند که امیدواریم در روزهای آتی باقیمانده زمستان و نیز بهار ۱۴۰۳ جبران شود.

وی بیان داشت: ایران دارای اقلیم ویژه‌ای است؛ همزمان در یک گوشه‌ای از کشور سیل و در برخی دیگر از مناطق دچار خشکسالی هستیم.

بزرگ‌زاده بر لزوم مدیریت مصرف برای گذر از چالش کم‌آبی تاکید کرد و گفت: با توجه به سیل و سرریز شدن چهار سد در جنوب سیستان و بلوچستان، هنوز هم نیازمند مدیریت در مصرف آب هستیم و نباید صرفه‌جویی در مصرف آب را به فراموشی بسپاریم؛ چراکه صرفه جویی در مصرف آب بايد به قناعت در مصرف تبديل شود.

آیا ایران رتبه دوم فرونشست جهان شد؟

سخنگوی صنعت آب کشور به طرح سوال مجری درباره اینکه نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که ایران دومین کشور دنیا از نظر نرخ و سومین کشور از نظر مساحت فرونشست در جهان است، اینگونه پاسخ داد و گفت: حجم سدگاه‌های پنجگانه تهران، شامل امیرکبیر و طالقان در غرب استان و لار لتیان و مملو در شرق تهران در حال رقابت از این منابع هستند به همین دلیل حل بحران آب تهران به شدت دشوار است.

بزرگ‌زاده، ناترازی را مهم‌ترین دغدغه امروز بخش آب کشور دانست و گفت: متاسفانه در چند دهه گذشته توجه‌ای به آب‌های زیرزمینی نشده است و برداشت‌های فراوانی از آب‌های زیرزمینی با اهداف متفاوت اعم از اشتغال و … شده و اکنون ناترازی‌هایی مابین قدرت تامین آب، چه در بخش آب سطحی و چه در بخش آب‌های زیرزمینی و میزان مصرف ایجاد شده است اما این خبرها تنها در فضای مجازی صحت دارد و اگر بگویند فرونشست مسئله جدی و ملی ایران است، کاملا درست گفته‌اند.

به گفته وی، طی دو سال اخیر تمام نیروهای وزارت نیرو و آب صرف ناترازی بوده است.

هدف‌گذاری کاهش مصرف آب کشاورزی به ۵۱ میلیارد مترمکعب

سخنگوی صنعت آب در پایان درباره هدف‌گذاری کاهش مصرف آب کشاورزی به ۵۱ میلیارد مترمکعب در سند امنیت غذایی، گفت: در تیرماه امسال، سندی که قرار است با همگرایی همه‌جانبه دستگاه‌های مرتبط اجرا شود، به موضوع مصرف آب در بخش کشاورزی توجه ویژه شده به طوری که راندمان آبیاری در بخش کشاورزی از ۴۵ درصد فعلی با بکارگیری دانش، فناوری‌های نوین و ترویج باید به ۶۰ درصد برسد.

وی افزود: این سند که تا سال ۱۴۱۱ هدف‌گذاری شده، بیلان منفی آبخوان ها نیز از ۱۳۱ میلیارد متر مکعب به ۱۰۵ میلیارد متر مکعب کاهش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *