سه شنبه / ۱۸ دی / ۱۴۰۳
×
شانسی که علی نصیریان به یک نویسنده داد
  • کد نوشته: 47557
  • اسفند ۱۶, ۱۴۰۲
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش الگونیوز ؛کتاب علی نصیریان، دهه ۹۰ توسط نگار حسینی، نوشته شده و قرار است این کتاب که از سوی انتشارات فرهنگ معاصر منتشر شده، روز پنجشنبه ۱۷ اسفند ماه رونمایی شود.

    نگار حسینی، در آستانه رونمایی از این کتاب در گفتگو با ایسنا توضیحاتی درباره این اثر ارایه می‌دهد.

    او در ابتدا گفت: بسیاری از دوستان می‌گفتند نوشتن کتاب آقای نصیریان کار خیلی سختی است ولی من کفش آهنی و زره پوشیدم و آن را نوشتم.

    این نویسنده با اشاره به ضعیف بودن تاریخچه شفاهی در ایران خاطرنشان کرد: متاسفانه ما در حوزه تاریخچه شفاهی بسیار فقیریم و در این زمینه خیلی کم‌کاری داریم. بسیاری از چهره‌های مهم کشور ما با وجود آثار درخشان خود، در بخش گردآوری کارهایشان خیلی ضعیف عمل کرده‌اند چون در کشور ما خاطره‌نویسی و نوشتن زندگی‌نامه، خیلی مرسوم نیست.

    حسینی اضافه می‌کند: هرچند مدتی است نوشتن خودزندگی‌نامه تا حدودی رواج پیدا کرده ولی این گونه آثار اغلب، رویکرد پژوهشی ندارند و بیشتر شامل خاطرات شخصی آن نویسنده‌اند. بنابراین با علم به این ضعف، مشغول کار شدم.

    او ادامه می‌دهد: اطلاعات این کتاب برای سال ۹۰ است. در آن مقطع با انتشارات فرهنگ معاصر وارد گفتگو شده بودیم و قرار بود مجموعه‌ای از آثار پژوهشی درباره بزرگان هنر کشورمان منتشر کنیم که بعدا این تصمیم تغییر کرد.

    حسینی با ابراز تاسف از ضعف تاریخچه شفاهی در کشورمان می‌افزاید: با شروع نوشتن کتاب متوجه شدم چقدر در زمینه تاریخچه شفاهی ضعیف عمل کرده‌ایم. عموم تاریخ شفاهی ما یا از بین رفته یا اصلا اسناد و مدارکی در آن زمینه نداریم. بنابراین ناچاریم به حافظه شخصی افراد تکیه کنیم که مشکلاتی دارد چون ممکن است اتفاقات را به خوبی به یاد نداشته باشند.

    او ادامه می‌دهد: درباره آقای نصیریان این شانس را داشتم که ایشان هم گنجینه غریبی از حافظه در اختیار دارند و هم متوجه اهمیت نگارش کتاب تاریخچه شفاهی بودند و تمایل داشتند همه اطلاعات لازم را در اختیارم قرار بدهند.

    برای نوشتن کتاب علی نصیریان کفش آهنی پوشیدم

    حسینی با بیان اینکه رویکرد این کتاب، پژوهشی است، اضافه می‌کند: این کتاب جنبه پژوهشی دارد و شامل گفتگو با خود آقای نصیریان و دیگر کسانی است که با ایشان همکاری و آشنایی داشته‌اند. البته کتاب ما قالب روایی دارد و نه گفتگویی. ضمن اینکه تلاش کرده‌ام تمام نقدهایی را که تا به حال درباره آثار ایشان نوشته شده، گردآوری کنم.

    او می‌افزاید: در این کتاب، در دل روایت زندگی آقای نصیریان، بخشی از تاریخ هنر کشورمان مانند چگونگی راه‌اندازی تماشاخانه سنگلج (تالار ۲۵ شهریور)، تالار رودکی، تلویزیون و اوضاع و احوال سینما و … را مرور می‌کنیم و مخاطب با خواندن آن متوجه می‌شود در آن مقطع در تئاتر، سینما و تلویزیون ما چه اتفاقاتی رخ داده است. سعی کردم جنبه‌های شخصی زندگی ایشان را هم لحاظ کنیم و خاطرات کودکی و نوجوانی و جوانی ایشان هم گردآوری شده‌اند. معتقدم کتاب باید مفصل‌تر از این می‌شد ولی بهتر دیدیم کتابی، کوتاه‌تر و خوش‌خوان‌تر داشته باشیم.

    حسینی با اشاره به شکل‌گیری این پروژه پژوهشی در دهه ۹۰ ادامه می‌دهد: همان گونه که اشاره کردم، در آن مقطع قرار بود آثار پژوهشی درباره بزرگان فرهنگ و هنر کشورمان را گردآوری کنیم. قرار بود هر نویسنده سراغ هنرمندی برود که نسبت به او حس نزدیکی و علاقه بیشتری داشته باشد تا کار گردآوری، بهتر پیش برود. من آقای نصیریان را انتخاب کردم و دوستان گفتند گزینه سختی هستند چون هم خودشان نویسنده‌اند و هم سختگیر هستند و به مسائل مختلفی اشراف دارند اما من کفش آهنی و لباس رزم پوشیدم و گفتم همین کتاب را می‌نویسم.

    او با تقدیر از همکاری علی نصیریان در نگارش این کتاب می‌گوید: در طول کار آقای نصیریان، بسیار همراه بودند. در هر قراری همیشه چندین دقیقه زودتر از من می‌رسیدند. در طول کار متوجه شدم ایشان چقدر سالم زندگی کرده‌اند و به گفته خودشان این اصرار بر زندگی سالم، به دلیل عشق‌شان به بازیگری است و دریافتم که چقدر عاشق این کار هستند. به همان نسبت هم تلاش کردند روایت سالمی از اتفاقات داشته باشند و امیدوارم نتیجه کار مورد توجه خوانندگان نیز قرار بگیرد.

    گفتنی است آیین نکوداشت استاد علی نصیریان و رونمایی از کتاب «نگاهی به زندگی و آثار علی نصیریان» که توسط نگار حسینی نوشته شده و انتشارات فرهنگ معاصر در ۳۴۸ صفحه منتشر کرده است، روز پنجشنبه ۱۷ اسفندماه در پردیس سینما گالری ملت برگزار می‌شود.

    در بخشی از کتاب «نگاهی به زندگی و آثار علی نصیریان» آمده است: «خیلی‌ها به من می‌گویند بیایید و تجربیات خود را در زمینه بازیگری و تئاتر منتقل کنید. خب چه چیزی را منتقل کنم؟ بیایم و به نسل جدید بگویم که در دوران دبیرستان برای تمرینات تئاتر گوشه پارک شهر که تازه داشتند درخت می‌کاشتند و حتی دیوار و نرده نداشت ما می‌رفتیم یک گوشه تمرین می‌کردیم؟ نسل جدید با پارامترهای امروزی می‌گوید خب شما دیوانه بوده‌اید! می‌خواهم بگویم که کسی نبود، جا نداشتیم یعنی نه ورک شاپی بود، نه جایی بود، نه اداره تئاتری بود، نه مرکز هنرهای نمایشی، نه تالار رودکی، نه فلان، نه سنگلج، هیچی هیچ جایی و ما در این شرایط تمرین و کار می‌کردیم»

    این ویژه برنامه روز پنجشنبه ۱۷ اسفندماه از ساعت ۱۷ با حضور استاد علی نصیریان و اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در سالن ۹ پردیس سینما گالری ملت برگزار می‌شود.

    انتهای پیام

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *