در اولین دوره لیگ نخبگان، تیمهای عربستانی با ۱۰ بازیکن خارجی در این مسابقات حضور پیدا خواهند کرد و باید دید که سهمیه بازیکنان خارجی در فصل جدید لیگ ایران، چند بازیکن خواهد بود.
به گزارش “ورزش سه”، فقط چهار هفته تا پایان این فصل از رقابتهای لیگ برتر باقی مانده است. لیگ بیست و سوم به واسطه قوانین جدیدی مانند سقف بودجه باشگاهها و کاهش سهمیه بازیکنان بزرگسال و حذف سهمیه بازیکنان زیر ۲۵ سال، با حواشی زیادی همراه بود و تقریبا میتوان گفت که تمام نیم فصل نخست، تحت الشعاع جنجالهای پیرامون قانون سقف بودجه قرار داشت.
در این فصل از رقابتهای لیگ برتر نیز یک تغییر مهم دیگر در قوانین داده شد و آن، افزایش سهمیه بازیکنان خارجی به ۵+۱ بازیکن بود. البته یک تبصره مهم نیز در این قانون گنجانده شده بود و آن، خارجی محسوب شدن لژیونرها بود. بازیکنانی مانند مهرداد محمدی و حسین کنعانی زادگان که از لیگ قطر به لیگ برتر بازگشتند، جزو سهمیه بازیکنان خارجی به شمار میرفتند.
حالا و در شرایطی که چهار هفته به پایان لیگ بیست و سوم باقی مانده، یکی از ابهامات موجود درخصوص تعداد سهمیه تیمها برای جذب بازیکنان خارجی در فصل آینده است. از پاییز امسال که مسابقات باشگاهی در سطح قاره آسیا با شکل و شمایل جدیدی برگزار میشود، تیمها هیچ محدودیتی برای استفاده از بازیکنان خارجی ندارند و میتوانند مطابق با قوانین لیگ داخلی، از داشتههای خود استفاده کنند.
به همین منظور، بد نیست نگاهی بیندازیم به لیگ کشورهای منطقه و تیمهایی که میتوانند در فصل بعد لیگ نخبگان و سطح دوم لیگ قهرمانان، مدعی کسب عنوان قهرمانی باشند. جایی که در کشوری مانند عربستان، هر تیم قادر به جذب ۱۰ بازیکن خارجی است.
در حال حاضر لیگ حرفهای عربستان به واسطه جذب بازیکنان مطرح خارجی، مورد استقبالترین لیگ آسیا محسوب میشود. تا فصل اخیر که هنوز در جریان است، هر تیم میتوانست ۸ بازیکن خارجی را جذب کند اما این قوانین دستخوش تغییر شده و از فصل بعد به شکل و شمایل جدیدی اجرا خواهد شد.
هر تیم عربستانی میتواند از ۸ بازیکن خارجی با هر سن و سالی استفاده کند و ۲ بازیکن خارجی که متولد سال ۲۰۰۳ به بعد باشند نیز میتوانند در لیست تیمهای سعودی قرار بگیرند تا بدین ترتیب شمار بازیکنان خارجی به عدد ۱۰ برسد. البته تیمها در روز مسابقات لیگ حرفهای تنها میتوانند از ۸ بازیکن استفاده کنند، ولی در بازیهای جام حذفی و سوپرجام، محدودیتی وجود ندارد.
ضمن اینکه هر تیم به طور کلی میتواند نام ۲۵ بازیکن را وارد لیست کند که میبایست حداقل یک بازیکن متولد عربستان که در سال ۱۹۹۸ به بعد به دنیا آمده نیز در لیست تیمها حضور داشته باشد.
* امارات:
در ادنوک لیگ نیز هر تیم میتواند ۵ بازیکن خارجی را جذب کند و ۵ بازیکن خارجی دیگر که اصطلاحا مقیم امارات بوده نیز میتوانند وارد لیست تیمها شوند. دسته دوم، اغلب بازیکنان جوان و زیر ۲۳ سال هستند. در روز بازی نیز از میان ۱۰ بازیکن خارجی، هر باشگاه میتواند نام ۸ بازیکن را وارد لیست مسابقه کند و در هنگام برگزاری بازی نیز فقط ۶ بازیکن میتوانند به صورت همزمان در زمین مسابقه به میدان بروند.
ضمن اینکه در فصل اخیر لیگ امارات، تعداد بازیکنانی که میتوانند در لیست هر باشگاه ثبتنام شوند، از ۳۰ بازیکن به ۲۵ بازیکن کاهش یافت.
* قطر:
فدراسیون فوتبال قطر نیز برای نخستین بار تصمیم گرفت تا شمار بازیکنان خارجی لیگ این کشور را به ۷ بازیکن افزایش دهد. از این تعداد، پنج بازیکن بدون محدودیت سنی میتوانند جذب شوند ولی هیچکدام از آنها نمیتوانند دروازهبان باشند. دو بازیکن دیگر خارجی دیگر نیز باید متولد سال ۲۰۰۲ به بعد باشند که هر تیم میتواند یک سهمیه خود در این بخش را به جذب دروازهبان اختصاص دهد.
علاوه بر این ۷ بازیکن، هر باشگاه میتواند ۲۱ بازیکن قطری شامل ۱۷ بازیکن متولد قطر و ۴ بازیکن مقیم (متولد جایی غیر از قطر) که سن آنها بیش از ۲۸ سال نباشد را وارد لیست کند. ضمن اینکه حضور هفت بازیکن خارجی در هر زمان در طول مسابقه مجاز است.
* ژاپن:
از فصل ۲۰۲۱، هیچ محدودیتی برای جذب بازیکنان خارجی وجود ندارد، اما باشگاهها فقط میتوانند حداکثر پنج نفر از آنها را برای در روز مسابقه وارد لیست تیم کنند. بازیکنان کشورهای شریک جی لیگ (تایلند، ویتنام، مراکش، مالزی، کامبوج، سنگاپور، اندونزی، عربستان سعودی، فلسطین، آرژانتین، استرالیا، برزیل، تونس، مصر و قطر) از این محدودیتها مستثنی شدند.
* کره جنوبی:
از سال ۲۰۰۹، سهمیه بازیکنان خارجی در لیگ این کشور ۱+۵ بازیکن بود که نفر ششم میبایست دارای ملیت آسیایی باشد. اما کمیته برگزاری مسابقات کی لیگ از سال ۲۰۲۵ سهمیه بازیکنان خارجی را به ۶ بازیکن با هر ملیتی تغییر میدهد. البته همچنان در روز مسابقه، چهار بازیکن میتوانند برای تیمهایشان به میدان بروند.
* سخن پایانی: از پاییز امسال، مسابقات باشگاهی در آسیا با شکل و شمایل جدیدی برگزار میشود. استقلال و پرسپولیس به همراه قهرمان جام حذفی در لیگ نخبگان حضور پیدا خواهند کرد و تیم سوم یا چهارم لیگ نیز راهی سطح دوم لیگ قهرمانان خواهد شد. مسابقاتی که تیمها میتوانند براساس قوانین لیگ داخلی که در بالا ذکر شد، از بازیکنان خارجی خود استفاده کنند.
باید دید که کمیته برگزاری مسابقات لیگ برتر ایران، برای لیگ بیست و چهارم چه تعداد بازیکن خارجی را برای هر باشگاه تعیین خواهد کرد. قانونی که در لیگ امسال ۱+۵ بود و باید دید که این سهمیه افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر.
دیدگاهتان را بنویسید