پنجشنبه / ۱۵ آذر / ۱۴۰۳
×
دومین روز ثبت‌نام کاندیداهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ۸ صبح جمعه - ۱۱ خرداد - در ستاد انتخابات کشور آغاز شد.
گزارش دومین روز ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری
  • کد نوشته: 49916
  • خرداد ۱۱, ۱۴۰۳
  • 82 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش الگونیوز ؛ دومین روز ثبت‌نام کاندیداهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ۸ صبح امروز – جمعه ۱۱ خرداد – آغاز شد و تا ساعت ۱۸ ادامه خواهد یافت.

    طی روز گذشته به عنوان نخستین روز ثبت نام از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، محمدرضا صباغیان و قدرت‌علی حشمتیان با گرایش سیاسی مستقل، مصطفی کواکبیان با گرایش سیاسی اصلاح‌طلب و همچنین عباس مقتدایی و سعید جلیلی با گرایش سیاسی اصولگرا ۵ داوطلبی بودند که با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور برای این انتخابات نام‌نویسی کردند.

    کاندیداها فرصت دارند نهایتا تا ساعت ۱۸ روز ۱۴ خرداد با حضور در ستاد انتخابات کشور در این انتخابات ثبت‌نام کنند.

    ستاد انتخابات کشور از کاندیداها خواسته است اگر حائز شرایط قانونی هستند، در این مدت برای ثبت‌نام به وزارت کشور مراجعه کنند.

    پس از اتمام این فرصت پنج‌روزه، شورای نگهبان از ۱۵ خرداد به مدت هفت روز صلاحیت‌ها را بررسی می‌کند تا در نهایت اسامی کاندیداهای تأیید صلاحیت شده در ۲۲ خرداد به وزارت کشور اعلام شود.

    پس از اعلام نظر نهایی شورای نگهبان، کاندیداهای انتخابات ۱۵ روز (تا ۶ تیر) فرصت تبلیغات دارند. از ۷ تیرماه تبلیغات انتخاباتی ممنوع و روز هشتم تیرماه انتخابات برگزار می‌شود. در صورتی که هیچکدام از کاندیداها حائز اکثریت آرا نشوند نیز جمعه ۱۵ تیرماه مرحله دوم انتخابات برگزار خواهد شد.

    طبق ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری کاندیداها هنگام ثبت‌نام باید رجل مذهبی، سیاسی، ایرانی‌الاصل، دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی و مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشند.

    معاونان رؤسای قوای سه‌گانه، اعضای شورای عالی امنیت ملی، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، مدیر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور، رؤسای سازمان‌ها، مؤسسات و نهادهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در سطح ملی، فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشکری و بالاتر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور، استانداران، شهرداران شهرهای بالای ۲ میلیون نفر جمعیت و اشخاص، مقامات و مدیران هم‌طراز مناصب فوق به تشخیص شورای نگهبان رجال مذهبی و سیاسی هستند.

    حداقل سن کاندیداهای انتخابات باید ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن آنان نیز ۷۵ سال تمام شمسی در هنگام ثبت‌نام باشد.

    واجدان شرایط می‌توانند صرفاً با در اختیار داشتن کارت ملی و شناسنامه در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت کنند.

    براساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که پیش از این مقرر بود در خردادماه سال ۱۴۰۴ برگزار شود، پس از شهادت رئیس‌جمهوری و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد در استان آذربایجان شرقی، بصورت زودهنگام و هشتم تیرماه امسال برگزار خواهد شد

    عبدالناصر همتی که برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ به محل وزارت کشور آمده بود، در واکنش به یک پرسش درباره لرزش دستانش، پاسخ جالبی داد.

    محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات دولت روحانی که بحث احتمال کاندیداتوریش در انتخابات ریاست جمهوری مطرح بود، پست توئیتری اعلام کاندیداتوری علی لاریجانی را بازنشر کرد.

    بر اساس گزارش برخی رسانه‌ها، با حضور لاریجانی در عرصه انتخابات آذری جهرمی از ثبت نام منصرف شده است.

    با توجه به افزایش فعالیت‌های نزدیکان علیرضا زاکانی شهردار تهران در فضای مجازی،  احتمال حضور وی که در انتخابات سال ۱۴۰۰ هم کاندیدا شده بود، افزایش یافته است. شنیده‌ها حاکیست که علیرضا زاکانی شهردار تهران روز یکشنبه برای ثبت‌نام به ستاد انتخابات کشور خواهد رفت.

    علی لاریجانی پس از حضور در وزارت کشور برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم توئیتی را منتشر کرد.

    لاریجانی، داوطلب چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ‌با شعار و نظرات غیرتخصصی نمی‌توان مشکلات کشور را حل کرد.

    علی لاریجانی پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: « برای عبور از موانع، باید از روشهای منسوخ، ⁧ #ارتفاع_بگیریم⁩ ‌«ملت قوی، دولت زمینه‌ساز»»

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *