سه شنبه / ۱۸ دی / ۱۴۰۳
×
۹ برنامه اجرایی وزیر پیشنهادی صمت
  • کد نوشته: 50935
  • مرداد ۲۶, ۱۴۰۳
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش خبرنگار الگونیوز، سید محمد اتابک از سوی مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور به عنوان گزینه پیشنهادی برای تصدی و مدیریت وزارت صمت به مجلس معرفی شده است.

    اتابک ۶۶ ساله است و در رشته مهندسی عمران تحصیل کرده است. هرچند در کارنامه کاری او مدیرعاملی و فعالیت در چندین شرکت دیده می‌شود، اما این روزها بیش از همه از اتابک به عنوان شخصی که در حوزه سیمان و معدن فعال بوده و معاونت اقتصادی بنیاد مستضعفان را عهده‌دار بوده صحبت می‌شود و نایب رئیسی او در اتاق بازرگانی تهران نیز به نقطه قوت او تبدیل شده است.

    برنامه‌های اجرایی وزیر پیشنهادی صمت که در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت و در ۹ سرفصل تنظیم و تقدیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی شده است به شرح ذیل است:

    توسعه اقتصادی از طریق حمایت و هدایت اقتصاد به سمت تولید

    اتابک تاکید ویژه‌ای بر تولید و حمایت از واحدهای صنعتی دارد و برای تحقق این هدف معتقد است که باید با وضع قوانین لازم، نقدینگی به سمت فعالیت‌های مولد هدایت شود، نرخ ارز تثبیت شود، نرخ سود تسهیلات مورد نیاز بخش صنعت با هماهنگی با بانک مرکزی کاهش یابد، با قاچاق کالا مبارزه شود و سطح فناوری و رقابت‌پذیری تولیدات داخلی تقویت شود. او همچنین می‌گوید باید بر توسعه و تقویت صنایع پیشران تمرکز کنیم و تدوین و اجرای استراتژی توسعه صنعتی نیز مبتنی بر همین صنایع پیشران باشد.

    ورود و ایفای نقش در زنجیره ارزش جهانی با استفاده از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی و تجاری

    وزیر پیشنهادی صمت در این زمینه بر تقویت تعاملات و ارتباطات اقتصادی با همسایگان، کشورهای اسلامی، عربی و کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا به ویژه چین تاکید داشته است. او همچنین بر افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک با همسایگان، چین و روسیه در صنایع مزیت‌دار و حضور و عضویت در پیمان‌های منطقه ای و جهانی تاکید دارد.

    افزایش سهم اشتغال تولیدی و صنعتی و کاهش نرخ بیکاری

    برنامه گزینه پیشنهادی صمت در این زمینه، پشتیبانی از راه‌اندازی و ایجاد بنگاه‌های کوچک و متوسط، اصلاح نظام بیمه‌ای و روابط کارگر و کارفرما، تغییر رویکرد آموزش در کشور و حرکت به سمت آموزش‌های فنی و مهارتی، تکمیل طرح‌های نیمه تمام و توسعه سرمایه‌گذاری برای ایجاد شرکت‌های بزرگ مقیاس با الگوبرداری از کارخانجات روز دنیا است.

    افزایش ارزش افزوده تولیدات و کاهش خام فروشی از طریق تکمیل زنجیره‌های ارزش

    برنامه‌های اتابک در این زمینه شامل توسعه و تعمیق ساخت داخل محصولات با ارزش افزوده بالا، توسعه، تکمیل و تقویت زنجیره ارزش پایین دست صنایع منتخب و پیشران و بهبود رابطه مبادله، جلوگیری از خام فروشی، فعال‌سازی ظرفیت‌های بالقوه تولیدی و صنعتی، توسعه مناطق محروم و کم برخوردار منطبق با ملاحظات آمایش سرزمین، ایجاد و توسعه زیرساخت‌های لجستیکی و تولیدی، ترغیب و جذب سرمایه‌های خارجی به ویژه سرمایه‌های ایرانیان مقیم خارج از کشور، سرمایه‌گذاری در معدن، توسعه و افزایش عمق اکتشافات معدنی توسط دولت و واگذاری به مردم و بخش خصوصی جهت بهره‌برداری، ابطال مجوز پهنه‌های معدنی تعیین تکلیف نشده، مشارکت مالی و فنی با بخش خصوصی در محدوده‌های دارای پروانه اکتشاف، کاهش حقوق گمرکی و سهم دولت در مالیات بر ارزش افزوده واردات مواد خام معدنی مورد نیاز، اعطای تسهیلات ارزان قیمت به منظور راه‌اندازی واحدهای راکد و نیمه تعطیل و… است.

    مدیریت واردات و صیانت از منابع ارزی کشور

    در این زمینه نیز اتابک معتقد به اعمال نظام تعرفه‌ای کارآمد و موثر برای کالاهای وارداتی با هدف حمایت از تولید، افزایش شفافیت و اطلاع‌رسانی در بازار، تسهیل دسترسی به آمار با تکمیل سامانه‌های مرتبط، بهره‌گیری از قانون حداکثر استفاده از ساخت داخل و جلوگیری از واردات کالاهای غیرضرور است.

    انتهای پیام/

    ارسال نظرات

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *