یکشنبه / ۱۶ دی / ۱۴۰۳
×
تحسین مستند «بر سر خاک» توسط معاون رئیس جمهور

به گزارش خبرگزاری الگونیوز به نقل از روابط عمومی مستند، شامگاه ۲۵ آذر، شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خانه هنرمندان با همراهی برخی اهالی هنر به تماشای مستند «بر سر خاک» ساخته محسن خان جهانی نشست. این مستند درباره بحران فرونشست خاک است که در چهاردهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» جایزه ویژه هیئت داوران را گرفته است.

انصاری ضمن تحسین مستند «بر سر خاک» از تمامی هنرمندان درخواست کرد که مشکلات زیست‌محیطی را با هنر خود به نمایش بگذارند زیرا یک اثر هنری از ساعت‌ها سخنرانی تاثیرگذارتر است.

وی همچنین با بیان اینکه مشکلات محیط زیستی که ما داریم برای همه آشکار است، اظهار کرد: عدم توجه درست ما به توسعه پایدار و اینکه به هر قیمت خواسته‌ایم توسعه داشته‌ باشیم‌ باعث ‌شده که عناصر چهارگانه را از دست بدهیم. زیستگاه‌های متنوع و حیات وحش ما تحت‌ تاثیر همین امر قرار گرفته و فرو نشست خاک یکی‌ از این‌ مشکلات است.

معاون رئیس جمهور به تماشای مستند «بر سر خاک» نشست/ یک درخواست از هنرمندان

وی ادامه داد: اگر عزم کلی همه بخش‌ها در کنار مردم وجود نداشته باشد کاری از پیش نخواهیم برد، کشاورزی ما در گذشته با استفاده نادرست‌ از سفره‌های زیر زمینی آسیب جدی را به خاک کشور زده که جبران‌ناپذیر است.

رئیس سازمان محیط زیست یادآور شد: در خصوص مشکلات محیط زیستی ما یک بخش حاکمیت را داریم که توسعه را به هر قیمت جلو برده است و بخش دیگر کشاورزی ناپایدار را توسعه دادیم و همین ‌امر باعث شده منابع زیر زمینی ما از بین‌ برود.

انصاری بیان کرد: جدای از مشکل آب و خاک در بخش‌های مختلف دیگر هم مشکلات داریم، امروز آلودگی هوا گریبان همه را گرفته است و تعطیلی‌های مکرر را رقم زده است. مشکل ما این است که به محیط زیست خود در جای‌جای زندگی‌مان توجه نکردیم و نیازهای طبیعت و مشکلات آن را جدی نگرفتیم.

وی افزود: وقتی فیلم ‌«بر سر خاک» را می‌دیدم به این‌ فکر می‌کردم که ای کاش مسئولان توسعه کشور هم این فیلم را می‌دیدند.

رئیس سازمان محیط زیست تصریح‌ کرد: ما در دولت چهاردهم باید ضوابط محیط زیست را در وهله اول پیگیری کنیم، البته‌ که جراحات به بدنه طبیعت ما زیاد است و باید چالش‌های محیط‌زیستی به راس حاکمیت شناسانده و جدی گرفته شود و اگر این مهم اتفاق نیافتد وضعیت محیط زیست بغرنج‌تر می‌شود.

انصاری با بیان اینکه همراهی مردم در حل مشکلات محیط‌زیستی بسیار مهم است، عنوان کرد: یک‌ دولت نمی‌تواند در چهار سال همه‌ مشکلات‌ را از بین ببرد اما باید گام‌هایی برداریم‌ که‌ مشکلات کاهش پیدا کند و هنرمندان ما باید در این‌ مسیر کمک کنند.

معاون رئیس جمهور به تماشای مستند «بر سر خاک» نشست/ یک درخواست از هنرمندان

در این برنامه سید غلامرضا موسوی تهیه‌کننده سینما، محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه هنرمندان و رئیس هیئت مدیره خانه سینما، سیف‌الله صمدیان هنرمند عکاس، فیلمساز و دبیر جشن تصویر سال، مهدی اسدی مستندساز، جمال رحمتی کاریکاتوریست و … حضور داشتنند.

در ابتدای برنامه که شهرام درخشان مستندساز اجرای آن را برعهده داشت، از محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه هنرمندان و رئیس هیئت مدیره خانه سینما دعوت شد که سخنرانی کند.

وی با تقدیر از سازندگان فیلم مستند «بر سر خاک» از این فیلم به عنوان یک فیلم ارزشمند در حوزه محیط زیست یاد کرد و گفت: همواره به دلیل قدرت سینما این رسانه برای بازگویی و بیان مشکلات مختلف از جمله مشکلات محیط زیستی بسیار اثرگذار بوده است.

وی ادامه داد: مستندسازان ما آثار زیادی در خصوص مشکلات محیط زیستی تولید کرده‌اند اما نکته مهم این است که آثار ارزشمند چقدر انتشار پیدا می‌کند و تا چه اندازه اثرگذار هستند.

مدیرعامل خانه هنرمندان ایران با اشاره به پخش نشدن این مستندها از تلویزیون عنوان کرد: به‌نظرم رسانه‌ مهمی چون تلویزیون را در این بخش از دست داده‌ایم، وضعیت اکران هم در چندسال گذشته قابل احترام و افتخار نیست و اکران خود را با فیلم‌های پول‌ساز پُر کرده‌ایم.

رئیس هیئت مدیره خانه سینما در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوعاتی که در مستندهایی چون «بر سر خاک» بدان پرداخته شده است، گفت: فیلم ساختن راجع به موضوعات این چنینی و عدم‌ تغییر برای اصلاح مشکلات حس ناامیدی در جامعه ایجاد می‌کند. ما نمی‌خواهیم بپذیریم که در چه جامعه‌ای هستیم. ما برای رسیدن به یک هدف درست، نباید راه نامشروع را طی کنیم، وقتی دولتمردان با شما صداقت نداشته باشند همین حس ناامیدی ایجاد خواهد شد.

معاون رئیس جمهور به تماشای مستند «بر سر خاک» نشست/ یک درخواست از هنرمندان

عسگرپور تاکید کرد: در کشورهایی که حتی به صورت نسبی صداقت بین حاکمیت، مردم و نهادها وجود دارد شرایط اجتماعی بهتری حکم‌فرماست. در کشور ما خانه ما چارچوب منزل ماست و اطراف آن‌ برای ما مهم‌ نیست، این نشان می‌دهد که ما نسبت به جوامع دیگر در ارزش‌های اجتماعی خیلی خوب به سر نبردیم.

وی در پایان سخن خود گفت: سینمای امروز ما خیلی به مباحث اجتماعی همچون فیلم «بر سر خاک» نمی‌پردازد و بیشتر به دنبال بزن و برقص در فیلم‌ها هستیم.

در ادامه برنامه، ویدیویی از عکس‌ها و تصاویر محیط زیستی ۲۰ ساله جشن تصویر سال به نمایش درآمد و سپس سیف‌الله صمدیان دبیر این رویداد اظهار تاسف کرد با این تصاویری که پخش شده، هدیه‌ای ناراحت‌کننده به مخاطبان داده است.

وی سپس به مستند «بر سرخاک» اشاره کرد و افزود: آنچه پس از تماشای این فیلم به ذهنم رسید این بود که همان‌طور که در فیلم گفته شد، «خبر کوتاه است و خاک خواهد مُرد». به هنگام تماشای این فیلم‌ برای دومین بار با خودم گفتم ما چه بر سر عناصر چهارگانه خلقت آورده‌ایم. آب، باد، خاک و آتش عناصری است که ما بلاهای زیادی بر سر آنها آورده‌ایم.

این هنرمند بیان کرد: عوامل فیلم «بر سر خاک» ‌با یک‌ همدلی کار را ساخته‌اند که بسیار حس خوبی را به مخاطبان منتقل می‌کند، این فیلم عمیقا به آنچه که باید به آن پی ببریم با ظرافت اشاره کرده است.

معاون رئیس جمهور به تماشای مستند «بر سر خاک» نشست/ یک درخواست از هنرمندان

دبیر جشن تصویر سال در پایان سخنانش خبر داد که امسال برای ۲۱‌امین دوره جشن تصویر سال یک بخش ویژه را به محیط زیست اختصاص خواهند داد و بدین وسیله از تمامی هنرمندان سراسر ایران‌ خواست که آثار خود را در این زمینه ارسال کنند.

وی دبیری افتخاری این بخش را به محسن خان جهانی سازنده مستند «بر سر خاک» پیشنهاد کرد و گفت: تلاش ما هم این است که در اسفند یک‌ گالری خاص از این آثار راه‌اندازی کنیم و یک کتاب ویژه را چاپ کنیم.

در پایان هنرمندان و مدعوین حاضر پوستر این فیلم را امضا کردند.

عکس از لیلا ابراهیمی است.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *