به گزارش خبرگزاری الگونیوز به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، سعید سهیلی عضو هیأت انتخاب سینمای ایران در این دوره از جشنواره گفت: قضاوت کلمهای است که بینهایت از آن تنفر دارم. به عقیده من قضاوت کردن کار بشر نیست و هر فردی که خود را قاضی بداند و بخواهد در مقام قضاوت قرار بگیرد، اسیر بیراهه شده است. به عقیده من موضوع، سخت و آسان بودن این عمل نیست، بلکه اساسا قضاوت امری غلط است. وظیفه اعضای هیات انتخاب این دوره از جشنواره، قضاوت درباره آثار نیست بلکه ما گردهم جمع شدیم تا فیلمهای رسیده را تماشا کرده و فرآیند انتخاب را به انجام برسانیم.
وی افزود: اگر بخواهیم یک جشنواره خوب را از جشنوارههای متوسط و بد تمیز دهیم، باید پارامترها و مولفههایی در آن رعایت شود. جشنواره باید دارای یک دبیر بسیار خوب و کارآمد باشد. دومین مسئله مهم، بهره بردن از یک هیات انتخاب مناسب است. اگر جشنواره در انتخاب این دو مولفه به گونهای صحیح عمل کند، راه برای برگزاری جشنواره مناسب هموار می شود.
این سینماگر یادآور شد: اولین مولفه یک هیات انتخاب خوب، بهره بردن از تنوع عقیده، سلیقه، نگاه و حتی سن و تجربه است. این موضوع باعث میشود که تنوع در فیلمها نیز اتفاق بیفتد. اگر خود را در نظر نگیرم، از نظر من افرادی که در هیات انتخاب جشنواره امسال حضور دارند به درستی انتخاب شدهاند و از این حیث شاهد یکی از بهترین هیات انتخابها در تاریخ جشنواره هستیم. من نیز تلاش می کنم تا جایی که امکان دارد فیلمهای بهتری برای جشنواره انتخاب شود تا شاهد جشنوارهای گرم و پویا باشیم.
سهیلی خاطرنشان کرد: وجود دبیر و همینطور هیات انتخاب و داوری مناسب برای برگزاری یک جشنواره استاندارد امر مهمی است. اما اگر فیلمهای خوبی در جشنواره حاضر نباشند، جشنواره رونق نخواهد داشت. تجربه نشان داده است که هر زمان فیلمهای بهتری در سال تولید شدند، شاهد جشنواره ای پویا و پرهیجان بودیم. تماشگر جشنواره فیلم فجر برای تماشای فیلم خوب راهی سالنهای سینما میشود.
سهیلی با بیان اینکه جشنواره مساوی با صفهای طولانی و سالنهای سرشار از مخاطب است، افزود: این موارد در مخاطب ایجاد جذابیت می کند. متاسفانه در سالهای اخیر فیلمسازان بزرگی همچون رحشان بنی اعتماد فیلمی نساختهاند و این موضوع باعث خسران است. اما در عوض فیلمسازان اول و جوان توانستند با آثار خود رونقی نسبی به جشنواره ببخشند.
این هنرمند ادامه داد: اگر فیلمسازان باسابقه که مردم به فیلمهای آنان علاقهمند هستند در کنار فیلمسازان جوان با نگاه متفاوت قرار بگیرند، جشنواره دارای دو بال پرقدرت خواهد بود. در چند سال اخیر جشنواره فیلم فجر حال خوبی نداشته است، چراکه مردم نیز حال خوبی نداشتند اما امیدوارم امسال و در سالهای آینده جشنواره رونق سابق خود را به دست بیاورد. جشنواره فجر با رویدادهای سینمایی دیگر متفاوت است و جشنواره ملی سینمای ایران است و به همین دلیل باید همه اهالی سینما با نگاه و اندیشههای متفاوت در جشنواره حضور داشته باشند. زمانی که بخشی از فیلمسازان حذف می شوند یا رفتار قهری در پیش میگیرند، این رویداد دچار لکنت میشود. شرایط ایدهآل جشنواره این است که همه اهالی سینما، رسانه و تماشاگران در جشنواره سهم داشته و آن را مربوط به خود بدانند.
سهیلی بیان کرد: فیلمسازان جوان به هر ترتیب وارد سینما میشوند و حسرت من این است که چرا فیلمسازان صاحب سبک و پیشکسوت در این سینما حضور ندارند. در سالهای گذشته فیلم اولیهای با استعداد در سینمای ایران و جشنواره حضور چشمگیری داشتند که اتفاق مثبتی به شمار میرود. در جشنواره امسال نیز کارگردانهای تازه کار بسیاری آثار خود را به جشنواره ارسال کردهاند. امیدوارم روزی شاهد جشنوارهای باشیم که در افرادی همچون تقوایی و بنی اعتماد نیز حضور داشته باشند.
این فیلمساز در پایان گفت: اولین قدم برای رونق جشنواره، انتخاب یک دبیر با دیدی گسترده و وسیع است که خود را درگیر نگاههای جناحی نکرده از بدنه سینما به شمار بیاید. او باید در میان اهالی سینما مقبولیت داشته باشد در غیر اینصورت جشنواره از معنای اصلی خود تهی می شود. جشنواره متعلق به تمام افکار و سلایق است. جشنواره چهل و سوم قطعا نسبت به چند دوره اخیر بسیار پررونق خواهد بود اما هنوز نسبت به وضعیت ایدهآل فاصله داریم.
انتهای پیام/