شنبه / ۲۲ دی / ۱۴۰۳
×
مجید شیخ انصاری: فیلم‌های کوتاه داستانی، راهی به سینمای حرفه‌ای!
  • کد نوشته: 58262
  • منبع: جشنواره فیلم فجر
  • دی ۲۲, ۱۴۰۳
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش خبرگزاری الگونیوز به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، مجید شیخ انصاری فیلمساز، مدرس دانشگاه و عضو هیأت داوران بخش فیلم‌های کوتاه داستانی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر گفت: نکته ظریفی در عنوان این بخش وجود دارد که کم‌تر به آن توجه می‌شود، نام این بخش فیلم‌های کوتاه داستانی است. فیلم‌های کوتاه دارای جشنواره‌های تخصصی خاص خود هستند و به لحاظ انواع و گونه و دارای تنوع زیادی هستند.
    او با تاکید بر این نکته که جشنواره فیلم فجر قرار نیست جای این جشنواره‌ها را پر کند تصریح کرد:جشنواره فیلم فجر متمرکز بر فیلم‌هایی است که دارای وجه داستانی پررنگی هستند و فیلمساز به قصد داستانگویی یک اثر را تولید می‌کند. به طور طبیعی در جشنواره با افرادی مواجه هستیم که اگر بتوانند در این بخش توانایی‌های خود را نشان دهند، احتمالا در فضای سینمایی حرفه‌ای و ساخت فیلم‌های بلند نیز موفق خواهند بود.
    این استاد دانشگاه انگیزه جوانان از تحصیل در رشته سینما را ورود به فضای حرفه‌ای سینما و ساخت فیلم بلند می‌داند و ادامه می‌دهد: فیلمسازی در گونه سینمای کوتاه دارای دوره‌های آموزشی سریع تری بوده و هنرجویان می‌توانند با گذراندن این آموزش‌ها وارد فرآیند ساخت فیلم‌های کوتاه شوند. بنابراین دانشجویان رشته سینما به مدیوم فیلم کوتاه و تجربه های برآمده از آن به عنوان مسیری برای ورود به سینمای بلند نگاه می‌کنند.
    شیخ انصاری درباره نکات جذاب فیلم‌های کوتاه سینمای ایران نیز بر این عقیده است که همواره فیلم‌های کوتاه سینمای ایران توانسته‌اند ویژگی بومی و یا موارد قابل تشخصی را در طی این سال ها حفظ کنند و یک کیفیت قابل توجه از خود بروز دهند و این اتفاق، کم‌تر گرفتار نوسان‌ در شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شده است.
    شیخ انصاری فیلمسازی کوتاه را امری سهل و ممتنع دانسته و ادامه می‌دهد: هر فیلمسازی می تواند با مقداری هزینه و بدون وجود موانع ساخت فیلم بلند، اثر خود را بسازد. در عین حال، در مدیوم فیلم بلند زمان کافی برای گسترش سفره داستانی وجود دارد اما در فیلم کوتاه باید این اتفاق در زمان کوتاه رخ دهد و این موضوع برای آثار داستانی با چالش‌های بسیاری همراه است.
    عضو هیات داوران فیلم کوتاه فیلم فجر چهل وسوم در پایان گفت: این موضوع که چگونه می‌توان تماشای آثار فیلم کوتاه را در سبد مخاطبان جشنواره فیلم فجر قرار دارد نیاز به نوآوری‌هایی دارد که دبیرخانه جشنواره می‌تواند نسبت به آن توجه نشان دهد. بهتر این است که نشریه روزانه جشنواره نیز سهمی را در گزارش‌های روزانه خود به این بخش اختصاص دهد.

     

    انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *