به گزارش خبرگزاری الگونیوز به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، عارف درباره اهمیت هنر و سینما در پیشبرد سیاستهای دولت عنوان کرد: هنر یک ابزار بسیار مؤثر برای کارآمد کردن برنامههای کشور است. ما اگر راهبردهایمان را از زبان هنر منتقل کنیم بسیار راحتتر و سریعتر به نتیجه میرسد. این ویژگی هنر است که به زبان مخصوص خود و غیرمستقیم اهداف خود را پیگیری میکند.
وی درباره اهمیت جشنواره فیلم فجر توضیح داد: من سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را به مردم عزیز کشورمان تبریک میگویم و از دستاندرکاران برگزاری این رویداد تشکر میکنم. همچنین باید از همه هنرمندان عزیز که امسال مشارکتی بیش از گذشته داشتند، تشکر کنیم. فیلمهای خوب و متنوع با موضوعهای مختلف به جشنواره فیلم فجر ارسال شده است. ضمن اینکه تشکر بیشتر را از مردم عزیز کشورمان داریم که استقبال خوبی داشتند و همین استقبال هنرمندان را تشویق میکند تا آثار بیشتری تولید کنند.
عارف درباره زمان آمادهشدن خانه جشنوارهها عنوان کرد: من اطلاع دقیقی از وضعیت خانه جشنوارهها ندارم، اما این قول را میدهیم که این مسئله را در اولویت قرار دهیم. ما در دولت سعی داریم کارهای هنری و سینما را در اولویت قرار دهیم.
محمدرضا عارف درباره تشکیل پرونده قضایی برای دو نفر از هنرمندان سینما بیان کرد: راهبرد دولت، اهمیت دادن به هنر و هنرمندان عزیز است، هنرمندانی که در زمان انقلاب وفاداری خودشان را نسبت به آرمانهای انقلاب نشان دادند. شما صحنههای زیبایی از دفاع مقدس در سینما میبینید که کاری است کارستان در انتقال فرهنگ جبهه. گاهی اوقات اتفاقات جزئی رخ میدهد که ای کاش رخ نمیداد. به همه دوستان باید توصیه کنیم که روال و عرفها را به هم نزنند تا مسئلهای پیش نیاید، اگر هم پیش آمد پیگیری میکنیم تا زودتر این مشکل حل شود.
عارف همچنین بعد از تماشای فیلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی در پاسخ به اینکه سینما چه نقشی در تحقق اهداف فرهنگی و اجتماعی کشور دارد، گفت: سینمای ایران در منطقه و جهان با توجه به جوایز بینالمللی متعددی که در سالهای مختلف کسب کرده پیشتاز بوده و نشاندهنده ظرفیتهای بالای سینما و هنرمندان توانمند کشورمان است.
او ادامه داد: این ظرفیتها در صورت فراهم شدن شرایط لازم، میتوانند در زمینههای مختلف از جمله صنعت، محیط زیست و مسائل فرهنگی تأثیرگذار باشند، باید به آنها در زمینهها و سلایق مختلف میدان داده شود. ما در کشور یک سلیقه نداریم باید به همه این سلایق پرداخته شود.
عارف تأکید کرد: ظرفیتهای سینما میتواند در زمینههایی مانند محیط زیست نقش مؤثرتری ایفا کند. بیان مشکلات جامعه از طریق سینما و زبان هنر میتواند کارساز باشد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: ما نمیتوانیم دیکته کنیم که چه فیلمی ساخته شود اما به نظرم امروز شرایط جامعه ما نیاز به امید و آرامش دارد باید به تولید آثاری توجه شود که امید، آرامش و غرور ملی را بهویژه در میان نسل جوان تقویت کنند. زبان هنر و در رأس آن سینما میتواند در راستای برنامههای توسعهای کشور و افزایش مشارکت اجتماعی مردم نیز نقشآفرینی کند.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: خوشبختانه در سال جاری استقبال مردم از جشنوارههای سینمایی نشاندهنده تعامل بیشتر با هنر و سینما بوده است. در این راستا، نقش رسانه ملی و نهادهای فرهنگی در حمایت از سینما و هنرمندان بسیار حائز اهمیت است.
محمدرضا عارف درپایان با بیان اینکه دولت تا جایی که تصمیماتش بازتاب منفی نداشته باشد تلاش میکند عرصه را برای فرهنگ و سینما باز کند گفت: همه ما باید به سلایق مختلف احترام بگذاریم و در فضایی مبتنی بر تحمل و تعامل، سیاستهای کلی و اسناد بالادستی را که بر تعالی، رشد و نشاط جامعه تأکید دارند، مدنظر قرار دهیم.