به گزارش خبرگزاری الگونیوز به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، مینا وحید در خصوص توانایی سینما برای برآوردهشدن نیاز زنان و پرداختن به مسائل آنها گفت: بخش زیادی از مخاطبان سینما را زنان تشکیل میدهند. به نظر من، سینما تا حدی توانسته به نیازهای آنها پاسخ دهد، اما این که بگوییم به طور کامل موفق بوده، جای بحث دارد. در سالهای اخیر، فیلمهای جدید بیشتر به مسائل مربوط به حقوق زنان پرداختهاند، اما در نهایت سینما تا جایی میتواند درباره این موضوعات صحبت کند که محدودیتها و ممیزیها اجازه بدهند.
او ادامه داد: خیلی از دغدغههای ما زنان، به قوانینی مربوط میشود که برای ما وضع شدهاند؛ مسائلی مانند طلاق، حضانت فرزند و بسیاری موارد دیگر. اینها موضوعاتی هستند که باید دربارهشان در سینما صحبت شود. اما اگر این صحبتها بهنوعی به قوانین شرعی و دینی مرتبط شوند، پرداختن به آنها با محدودیتهایی همراه خواهد بود. به همین دلیل، پرداختن به حقوق زنان در سینما تنها تا حد مشخصی ممکن است.
وحید در خصوص جذابیت سینمای امروز گفت: متأسفانه اخیراً شخصیتهایی در سینما زیاد شدهاند که چهرههای مصنوعی دارند؛ افرادی که گویی تزریقشدهاند و میخواهند از میانبرها به نتیجه برسند. البته نمیتوان گفت که نمونه واقعی از این افراد در اطراف ما وجود ندارد، اما برای من جذابیت در این است که شخصیتها بهدرستی اجرا شوند. کافی است که خوب مشاهده کنی و بتوانی آن را به بهترین شکل ممکن به تصویر بکشی.
بازیگر فیلم «شاه نقش» از تجربه همکاری با بازیگران پیشکسوت سخن گفت و توضیح داد: این تجربه برای من هم ارزشمند بود و هم دردناک. ما برای سکانسی از فیلم، به دیدار رضا رویگری در خانه سالمندان رفتیم. آنجا یک مرکز خصوصی بود و فضای آن برای من بسیار سخت و ناراحتکننده بود. ناخودآگاه احساس کردم که شاید آینده خودمان هم همینطور باشد. کسانی مثل رضا رویگری و عنایت بخشی، روزگاری ستارههای سینما بودند، اما امروز شرایط متفاوتی را تجربه میکنند. این مسئله مرا به فکر فرو برد که در نهایت، چه سرنوشتی در انتظار ما خواهد بود.
او ادامه داد: این فیلم در واقع یک نوع ادای احترام به بازیگرانی بود که سالها در سینما حضور داشتند؛ اما کمتر دیده شدند. ولی اینطور نیست که موضوع اصلی فیلم، فقط درباره ستارههایی باشد که کنار گذاشته شدهاند. بلکه بیشتر درباره کسانی است که همیشه در حاشیه بودهاند، زحمت کشیدهاند؛ اما هیچوقت بهدرستی دیده نشدهاند.
مینا وحید با اشاره به اینکه این فیلم ادای دینی برای هنروران بود، تاکید کرد: سینما شغل بسیار سختی است. من همیشه میگویم که افرادی که در پشتصحنه کار میکنند، روزانه ۱۳ تا ۱۴ ساعت زحمت میکشند؛ گروه گریم، فیلمبرداری، صحنهپردازی، طراحی لباس و دیگر عوامل. این افراد بیشتر از همه کار میکنند، اما کمتر دیده میشوند. متأسفانه دستمزدهایشان هم با زحمتی که میکشند تناسبی ندارد.
این بازیگر از انتظارش از نقش خود در «شاه نقش» اظهار کرد: نقشی که من در این فیلم داشتم، از آن دست نقشهایی نبود که انتظار داشته باشم، اتفاق خاصی برایش بیفتد. در مصاحبه مطبوعاتی هم گفتم که من برای کمک به فیلم در این پروژه حضور داشتم. اگر این کار کمک میکرد که مثلاً مینا وحید بیاید و یک نقش کوچک را بازی کند، همانطور که خیلی از بازیگران پیشکسوت این کار را میکنند، این حضور میتوانست به تبلیغ فیلم کمک کند.
مینا وحید در پایان درباره ادای دین به سینما بیان کرد: این فیلم یکقدم بود برای حمایت از سینمای مستقل، سینمایی که متأسفانه در حال ازبینرفتن است. برای نقش من، اتفاق خاصی قرار نیست بیفتد، اما امیدوارم که فیلم بتواند موفق شود. فیلمی بسیار شریف و ارزشمند بود. من اولینبار در جشنواره آن را دیدم و واقعاً آن را دوست داشتم. امیدوارم که کملطفی به آن نشود.
انتهای پیام/