به گزارش خبرنگار اجتماعی الگونیوز، ، سرهنگ مصطفی زینیوند با حضور در برنامه تلویزیونی شهر امن ضمن تشریح نقش معابر در وقوع تصادفات رانندگی، گفت: براساس بررسیهای کارشناسان، در سال ۱۴۰۳، در ۲۴۶ فقره تصادف شهری، نقص راه به عنوان یکی از عوامل اصلی بروز حادثه شناسایی شده و سهم تقصیر به متولیان مربوطه داده شده است.
وی با اشاره به تبصره ۳ ماده ۱۴ قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی مصوب اسفند ۱۳۸۹، گفت: اگر نقص راه یا وسیله نقلیه در وقوع تصادف موثر باشد، متصدیان ذیربط مسئول جبران خسارات بوده و مطابق قانون با آنان برخورد خواهد شد.
سرهنگ زینیوند در ادامه به برخی از مصادیق نقص راه اشاره کرد و گفت :
کندهکاریها و ناهمواری سطح راه
نصب سرعتگیرهای غیراستاندارد
فقدان روشنایی کافی در معابر
کمبود علائم هشدار در نقاط پرتصادف
ایمنسازی ناکافی در عملیات اجرایی
عدم ایجاد گذرگاه ایمن برای عابران
سرهنگ زینی وند گفت: در فروردین ۱۴۰۴ نیز در ۱۲ فقره تصادف ، کارشناسان پلیس راهور تهران بزرگ، نقص راه را به عنوان عامل موثر در تصادف تشخیص داده و کروکی ترسیم نموده اند.
وی همچنین به اهمیت ایمنسازی مسیرهای تردد موتورسیکلتها اشاره کرد و گفت: با توجه به عبور بزرگراهها از بافتهای مسکونی، ایجاد پلهای ویژه برای موتورسواران (همچون نمونه موفق آن در بزرگراه بسیج ) میتواند به کاهش تصادفات و ارتقای ایمنی کمک کند و پیگیری برای ساخت چنین پلهایی یکی از برنامه های پلیس در سال ۱۴۰۴ است.
در پایان، رئیس اداره کل تصادفات و مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ به برخی از تکالیف و وظایف عابران پیاده نیز اشاره کرد و گفت: عبور ایمن از معابر از وظایف مشخصشده برای عابران است. استفاده نکردن از گذرگاههای ویژه میتواند احتمال تصادف را افزایش دهد.