به گزارش خبرنگار اجتماعی الگونیوز، سرهنگ کشیر با اشاره به اجرای «طرح ۱۰»، گفت: این طرح از ۱۸ دیماه ۱۴۰۲ با هدف ایجاد نظم در تردد ایمن موتورسیکلتسواران در تهران آغاز شده و همچنان در حال اجراست. این طرح با استفاده از ۱۰ روش و ۱۰ راهکار، سعی در فرهنگسازی و اصلاح رفتارهایی نظیر استفاده از کلاه ایمنی، عدم ورود به خطوط ویژه و تونلها و رعایت سایر قوانین دارد.
وی درباره تخلفات مرتبط با پلاک موتورسیکلت افزود: بر اساس ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی، هر فردی که در ارقام و مشخصات پلاک وسیله نقلیه دست برده یا پلاک وسیلهای دیگر را به آن الصاق کرده یا از پلاک جعلی استفاده کند، به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. بهدلیل تأثیرات منفی این تخلف بر جامعه، قوه قضائیه نیز بهصورت مستقیم به این موضوع ورود کرده و نسبت به صدور آرای در این خصوص نیز اقدام نموده است.
سرهنگ کشیر در ادامه به دو تخلف مهم در زمینه پلاک اشاره کرد:
1. نداشتن پلاک جلو و عقب در وسیله نقلیه نبود که جریمه این تخلف به مبلغ ۴ میلیون ریال (۴۰۰ هزار تومان) است.
2. پوشاندن، دستکاری یا مخدوشکردن پلاک، که از اصلیترین ارکان های «طرح ۱۰» به شمار میرود و جریمهای معادل ۷ میلیون ریال (۷۰۰ هزار تومان) دارد، این تخلف میتواند شامل حذف یا اضافهکردن عدد، پوشاندن جزئی یا کلی پلاک و سایر اشکال تغییر در خوانایی پلاک باشد.
وی تأکید کرد: پلاک، هویت راننده و وسیله نقلیه در فضای ترافیکی است و هرگونه دستکاری در آن بهعنوان جرم تلقی میشود و با آن برخورد قانونی خواهد شد.
سرهنگ کشیر در پایان توصیه کرد:
رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، نهتنها ضامن سلامت و امنیت خود موتورسواران است، بلکه به حفظ آرامش و نظم در جامعه شهری نیز کمک میکند. مخدوشسازی پلاک شاید راهی برای فرار از قانون بهنظر برسد، اما در نهایت تبعات سنگینی برای خاطیان بهدنبال دارد چرا که قانونمداری، احترام به خود و دیگران است.