قالیباف: فساد را باید با بهره‌وری و کارآمدی از بین برد، ناکارآمدی بزرگ‌ترین فساد است

  • کد خبر : 62379
  • ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۱
قالیباف: فساد را باید با بهره‌وری و کارآمدی از بین برد، ناکارآمدی بزرگ‌ترین فساد است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «اداره مردمی کشور یک اصل اسلامی و انقلابی است و تا زمانی که مشارکت واقعی مردم در فرآیندهای اجرایی کشور نباشد، هیچ برنامه‌ای به نتیجه نمی‌رسد و اگر هم برسد، تداوم نخواهد داشت» گفت: همان جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان کشور می‌شوند، می‌توانند محور توسعه اقتصادی هم باشند.

به گزارش خبرگزاری الگونیوز به نقل از خانه ملت، محمدباقر قالیباف که به‌منظور بازدید میدانی به استان گلستان سفر کرده است، شامگاه چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ 1404 در نشست صمیمانه با فعالان فرهنگی و اجتماعی این استان گفت: به‌عنوان برادری که روزهای سخت جنگ را دیده‌ام، باور دارم که هیچ کاری، طرح و پروژه‌ای در کشور بدون مشارکت واقعی مردم به نتیجه نمی‌رسد؛ حتی اگر به نتیجه برسد، ماندگار نیست. ابتدای هفته در دانشگاه امام حسین(ع) در نشستی علمی درباره علوم انسانی اسلامی گفتم که اداره مردمی کشور یک امر اسلامی است. اگر این کار را نکنیم، در مسیر انقلاب اسلامی عمل نکرده‌ایم و به باورهای دینی‌مان پایبند نبوده‌ایم. مردم از یک حکومت اسلامی می‌خواهند که آنان را در اداره کشور شریک بداند.

وی با اشاره به حضور داوطلبانه مردم در دوران دفاع مقدس افزود: سال ۱۳۵۹ که جنگ شروع شد، مردم داوطلبانه به جبهه می‌آمدند، اما بنی‌صدر که فرمانده کل قوا بود، مانع حضورشان می‌شد. ما با توکل به خدا و ایستادگی، مقابل این تفکر ایستادیم و با فرهنگ «زمین بدهیم زمان بخریم» مبارزه کردیم. آن زمان به مردم اجازه حضور در جبهه داده نمی‌شد اما رزمندگان منفعل نشدند. امروز هم اقتصاد یک جبهه است. روش ما باید انقلابی باشد، نه شعار انقلابی و رفتار لیبرالی. اگر ما مدعی انقلابی‌گری هستیم، نباید فقط منتظر ردیف بودجه باشیم.

وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در ۱۷سال اخیر بارها بر اهمیت اقتصاد تأکید کرده‌اند. هشت سال از این مدت موضوع اصلی کشور تولید بوده و امسال هم سال «تولید و سرمایه‌گذاری» است. استان گلستان چهارمین استان محروم کشور است، اما دومین تولیدکننده گندم، نخستین تولیدکننده دانه‌های روغنی و مرغ است،  ساحلی بکر و خاکی حاصلخیز دارد، ولی مردم آن در رنج هستند. یکی از سخنرانان این نشست از وجود حلقه‌های میانی و وجود ۳ هزار گروه جهادی استان گفت؛ آیا در سال تولید و سرمایه‌گذاری نباید فکر کنیم که چرا از سرمایه‌های مردمی استفاده نمی‌کنیم؟

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فساد را باید با بهره‌وری و کارآمدی از بین برد. ناکارآمدی بزرگ‌ترین فساد است. سیاسی‌کردن مبارزه با فساد، بزرگ‌ترین خیانت است.

وی گفت: قانون نظام تأمین مالی تصویب شده، ولی چند نفر از شما آن را خوانده‌اید؟ چرا از ظرفیت سرمایه‌های خرد برای حل مسائل بزرگ استفاده نمی‌کنیم؟ دزدی از صندوق امانات بانکی در جنوب تهران نشان داد که چه حجم دارایی‌ای از مردم حبس شده است. آیا نمی‌توان این سرمایه‌های راکد را به کار گرفت؟

وی اظهار داشت: در برنامه هفتم توسعه، ماده ۵ به‌صورت خاص برای حلقه‌های میانی و گروه‌های جهادی تنظیم شده است. حتی موضوع تبدیل شهدای جهادی به شهید خدمت را نیز دنبال می‌کنم.

قالیباف، با تأکید بر ضرورت نقش‌آفرینی مردمی در توسعه اقتصادی کشور گفت: ما نباید گروه‌های جهادی را صرفاً هدایت کنیم، بلکه باید زمینه‌ای فراهم کنیم که هر فردی در چارچوب قانون، مسئولیت خود را بشناسد و انجام دهد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های قانونی کشور اظهار داشت: قانون جهش تولید، قانون تولید دانش‌بنیان‌ و قانون نظام تأمین مالی تولید در اختیار ماست. امروز امکان تعریف صندوق پروژه و تأمین مالی از طریق بورس با انواع شرکت‌ها از جمله سهامی عام و تعاونی از طریق بورس فراهم شده است. ما باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم و منتظر کسی نمانیم.

وی با اشاره به وضعیت بودجه استان گفت: بودجه استان گلستان در قانون بودجه سال جاری بیش از دو برابر شده است، اما همچنان تغییر محسوس رخ نداده، چرا که نگاه‌ها همچنان وابسته به مرکز است و به دنبال این هستیم کسی کار ما را حل کند. ما در جبهه؛ خودمان کار خودمان را انجام می‌دادیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «همه بسترهای قانونی برای ساماندهی اقتصاد مردمی آماده است» گفت: هر بخشی از برنامه هفتم پیشرفت فرصت است. از زمان ورود به مجلس تلاش کردیم تمام بسترهای قانونی لازم برای یک خیزش اقتصادی با محوریت مردم و نیروهای انقلابی فراهم شود. اکنون قانون آماده است، باید وارد میدان شویم.

وی با اشاره به پروژه‌های فرهنگی و ورزشی در گلستان افزود: استان گلستان مهد بسکتبال است و با حداقل امکانات قهرمان می‌شود، اما سالن شش هزار نفری‌ گرگان هنوز ردیف بودجه ندارد و نمی‌توان به آن کمک کرد. با استفاده از قانون مولدسازی و تعریف صندوق پروژه، می‌توان از ظرفیت‌های مردمی برای تأمین هزار میلیارد تومان بهره گرفت. یک صندوق پروژه مردمی می‌تواند ظرف یک ماه شکل بگیرد. ما نباید منتظر سرمایه‌دار خارجی باشیم. بزرگ‌ترین ظرفیت فرهنگی و نیروی انسانی اینجاست. همان جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان کشور می‌شوند، می‌توانند محور توسعه اقتصادی هم باشند .

وی با اشاره به ظرفیت گردشگری منطقه ناهارخوران و محور گرگان ـ مشهد خاطرنشان کرد: این منطقه باید به قطب خدماتی، رفاهی و فرهنگی تبدیل شود. خدمات جاده‌ای، پمپ بنزین، مجتمع‌های رفاهی و امکانات فرهنگی، همگی قابل راه‌اندازی هستند. گلستان با نزدیکی به قزاقستان و باتوجه به تولید ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن گندم مازاد در این کشور، می‌تواند تبدیل به قطب آسیاب و فرآوری گندم منطقه شود. این یک فرصت واقعی است که باید به آن توجه کرد. خطاب من به شما جوانان است، ۳ هزار گروه جهادی داریم. اگر این گروه‌ها سازمان‌دهی شوند و صندوق‌های پروژه شکل بگیرد، می‌توان پروژه‌های بزرگ را با کمک مردم اجرا کرد.

قالیباف تأکید کرد: در زمان حضور من در نیروی انتظامی سهم ناجا از بودجه عمومی دو دهم درصد کاهش یافت اما اقدامات زیادی از قبیل افزایش حقوق کارکنان، نوسازی ناوگان پلیس و پلتفرم ۱۱۰ ایجاد شد. باید تولید ثروت کنیم. فرار سرمایه خارج شدن ارز از کشور نیست بلکه هر ریالی که راکد بماند فرار ثروت است. باید بتوانیم پول‌های مردم در صندوق امانات بانک‌ها را برای تأمین مالی پروژه‌ها پای کار بیاوریم. در حال حاضر، حدود پنجاه میلیون نفر در کشور سهام عدالت دارند. اما سؤال اینجاست که چه میزان در مالکیت و مدیریت این سهام دخالتی دارند؟ هیچ؛ هیچ‌گونه دخالتی در مالکیت این سهام ندارند و حتی نمی‌توانند در مدیریت آن نقشی ایفا کنند. زمانی که سهام عدالت به مردم داده شد، ارزش آن حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بود؛ امروز این ارزش به بیش از ۲ هزار هزار میلیارد تومان رسیده است. مشخص است که در این شرایط، این سرمایه به‌درستی مدیریت نمی‌شود. امروز در سهام عدالت، مردم همچنان هیچ نقشی در اداره این سرمایه ندارند و همین موجب می‌شود که ارزش این دارایی‌ها به‌درستی به نفع مردم کشور مدیریت نشود. در این میان، این همه سهام‌دار، آیا ۵ هزار مدیر لایق پیدا نمی‌شود که شرکت‌ها را مدیریت کنند؟

وی در پاسخ به اظهارنظر یکی از حاضران جلسه مبنی بر این‌که اکنون سرمایه‌های مردم در اختیار جبهه انقلاب نیست تا به نفع مردم مدیریت شود، گفت: در ابتدای راه، ما را به جبهه راه ندادند. بنی‌صدر می‌گفت: «آیا آموزش‌دیده‌اید؟ عضو دافوس هستی؟ دانشکده افسری رفته‌ای؟ از پشت میز مدرسه آمده‌ای؟ پس برو بیرون!» در اقتصاد هم همین وضعیت است. ما رفتیم یا ایستادیم؟ بنابراین، اگر مدعی انقلاب و استقلال هستیم، باید خودمان در داخل کشور مشکلات اقتصادی را حل کنیم و صرفاً به دولت و کمک‌های دولتی تکیه نداشته باشیم. قانون برای خیزش اقتصادی مردمی کاملاً آماده است و امروز وظیفه ماست که از این فرصت‌ها استفاده کنیم. باید اولویت‌ها را مشخص و در مسیر آن حرکت کنید، باید صندوق پروژه‌ها ایجاد شود تا کارهای مهم آغاز شود. مطمین باشید اتفاقات خوبی رخ‌می‌دهد.

وی افزود: الان ما در استان گلستان ظرفیت‌های زیادی داریم. باید اول نظام مسائل استان را شناسایی کنیم. ما الان می‌دانیم چه چیزهایی جزو فرصت‌ها و چه چیزهایی جزو موانع استان است. دوستان انقلاب باید یک لحظه بایستند، نگاه کنند، اولویت‌ها را مشخص کنند. از همان اول هم لازم نیست برویم سراغ بانک. می‌توانیم با هم چهار تا پنج صندوق پروژه درست کنیم. بعد مسیر را گام‌به‌گام جلو ببریم. این‌طوری می‌شود در دو سال یک حرکت جدی شکل داد. اقتصاد یعنی تولید ثروت. باید برویم سمتش. سهام عدالت و باقی بحث‌ها سر جای خود، ولی اول باید بستر را درست کرد. الان امکانات دولت محدود است. دولت دارایی دارد، اما نقدینگی ندارد. همین الان ۷۵ درصد وام‌ها در اختیار کسانی است که قبلاً وام گرفتند و حالا با تورم، سود می‌برند. بعضی بانک‌ها خلاف قانون عمل کردند و کفایت سرمایه ندارند. مجلس هم بر آنها نظارت کرده و اسناد آن مشخص است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت انسجام در جبهه انقلاب و تمرکز بر مسائل اقتصادی گفت: مقام معظم رهبری در ماه رمضان فرمودند دو موضوع را جدی بگیریم؛ یکی اقتصاد و یکی انسجام. ما باید این را برای خودمان حجت بدانیم. این جلسه هم باید فرصتی باشد برای اینکه نگاه‌مان را به مسائل عوض کنیم.

وی با اشاره به این‌که «کارها را شخصی دنبال نکنید بلکه باید آنها را جمعی پیگیری کرد»، ادامه داد: دستمان را نباید جلوی دشمن دراز کنیم، باید ایستاد و مشکلات را رفع کرد برای این موضوع باید ظرفیت‌های استان را شناخت.

وی همچنین با اشاره به موضوع انرژی در استان گفت: الان استان ۵۰۰ مگاوات برق کم دارد. ما اگر صندوق پروژه بزنیم این کمبودها نیز برطرف می‌شود.

قالیباف در ادامه به ضرورت تکمیل پروژه مجموعه ورزشگاه استان گلستان اشاره کرد و گفت: امروز وزیر ورزش و جوانان برای بازدید از پروژه توسعه ورزشگاه به این استان آمد. همه پیگیر این موضوع شده و در قالب یک صندوق پروژه، کار را پیش می‌بریم. این کار را به‌صورت جهادی پیگیری کرده و در کنار آن، سایر کارها را دنبال می‌کنیم تا این پروژه که ۱۳ سال نیمه‌کاره مانده را به حرکت درآوریم. تکمیل این پروژه مردمی بوده و برای همه مردم آثار دارد.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://olgoonews.ir/?p=62379
  • منبع : الگونیوز

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.