به گزارش خبرگزاری الگونیوز؛ مهدی چمران در حاشیه سیصد و بیست و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز در ابتدا لایحه سرمایهگذاری برای تولید بررسی میشود، اظهار کرد: نرخ پارکینگها در میادین میوه و ترهبار نیز بررسی خواهد شد. دو گزارش حسابرسی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی درخصوص هوشمندسازی حمل و نقل عمومی نیز خاطرنشان کرد: در مترو باید تنظیم ساعت تردد قطارها کنترل شود و بسیار اهمیت دارد. در ایستگاههای اتوبوسرانی نیز ساعات تردد قید شده، اما به دلیل ترافیک ممکن است جابجایی ساعت تردد رخ دهد.
چمران افزود: البته مسائل دیگری نیز وجود دارد؛ باید در خطوطی که تراکم بیشتر است تعداد اتوبوسها را افزایش داد که عموما انجام میشود. وقتی تعداد اتوبوسها کم باشد کمتر میتوان هوشمندسازی را انجام داد.
وی با اشاره به اجرای طرح HOV یادآور شد: این اقدام مربوط به معاونت حمل و نقل و ترافیک و پلیس راهور است. هنوز گزارشی به ما داده نشده و قرار شد هرگاه خواستند طرح را اجرا کنند، گزارش آن را ارائه دهند.
رئیس شورای شهر تهران گفت: ساختمان پاساژ علاءالدین قابل جابجایی نیست، اما باید پاساژی بسازند تا فروشگاهها منتقل شوند. مشکل آن این است که مغازهها بیش از حد افزایش یافته و اگر اتفاقی بیفتد فشار جمعیت خطرآفرین میشود. صاحب پاساژ جایی را ندارد که جابجا کند؛ وگرنه دو برابر آن سود میبرد.
وی درخصوص نگهداری سگها در سطح شهر، اظهار کرد: بودجه پیشبینی شده است و باید در این زمینه کار کنند. برخی دلسوزی خاصی نسبت به موضوع دارند و گویا اولویت برخی، چیزهای دیگری است. به طوری که اگر یک آدم بزرگ را تکه پاره کنند، واکنشی نشان نمیدهند. به هر شکل ما موضوع را دنبال میکنیم.
کار احیای بلدیه در دوره چهارم مدیریت شهری استارت خورد
به گزارش خبرنگار شهر چمران در صحن شورای شهر در واکنش به تذکر نرجس سلیمانی عضو شورا در مورد ساختمان بلدیه اظهار کرد: برخی اعضای شورا به خاطر دارند که ساختمان بلدیه به پارکینگ اتوبوس و تاکسی تبدیل شده بود و سردرگم بودند که با آن چه کار کنند.
وی افزود: ما به آقای قالیباف پیشنهاد دادیم که ساختمان قدیمی بلدیه احیا شود. بانک تجارت و موزه و ساختمان وزارت پست و تلگراف قدیم در این محدوده قرار داشتند. در طراحی صورت گرفته قرار بود نمای کاذبی اجرا شود که مورد تایید واقع نشد. درنهایت گفتیم که ساختمان قدیمی بلدیه را بسازند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: در یک سالی که بنده رئیس شورا نبودم، طرح دیگری برای بلدیه پیشنهاد شد که معماری پهلوی اول بود. این طرح مورد تأیید واقع شد و سال بعد از آن که مجدداً ریاست شورا را بر عهده گرفتم، طرح را در کمیسیون ماده پنج ارائه دادیم و پس از گودبرداری، طرح اصلاح شد. میدان با ساختمانهایی که وجود داشت احیا میشود نه با زنده کردن معماری پهلوی.
چمران ادامه داد: خوشبختانه مشاور خوبی برای این طرح انتخاب شد و ساخت ساختمان در دوره چهارم آغاز شد. هنوز ساختمان بلدیه به صورت رسمی افتتاح نشده است؛ البته کار ساختمان آن تکمیل شده و کار ارزندهای است. ورودیهای دیگر نیز هنوز راه اندازی نشده که در صورت افتتاح میتواند یک میدان دوست داشتنی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه بافت فرسوده مشکل کل کشور ماست، خاطرنشان کرد: در تهران هر ساله ۱۲ درصد از بافت فرسوده احیا میشود؛ علت اصلی این است که ما از سال ۱۳۸۲ عوارض شهرسازی در بافت فرسوده را صفر قرار دادیم. حتی دو سال بعد دیدیم که افراد پول جرائم ناشی از تخلفات را نداشتند و مشمول بخشودگی شدند. به همین منوال بیشترین صدور پروانه در این بافت صورت میگیرد. نوسازی بافت در تهران از دیگر شهرها جلوتر است، اما نباید چندان خوشحال بود؛ چراکه سرعت فرسودگی بافتهای دیگر از نوسازی ما بیشتر است و باید سریعتر عمل کنیم.
ضرورت بلوک سازی در بافت فرسوده
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در کمیسیون معماری و شهرسازی کلانشهرها موضوع نوسازی بافت فرسوده را به دیگر شهرها یادآوری کردم، گفت: با اضافه شدن طبقه چهارم و طبقه تشویقی در بافت فرسوده و صفر شدن مجدد عوارض، کمک خوبی به احیای این بافت خواهد شد.
چمران ادامه داد: پیشنهاد بنده و شهردار تهران این بود که به جای ساخت چند قطعه، بلوک سازی انجام شود و از این طریق بلوک احیا شود؛ چراکه میتوان تأسیسات آن و سرانهها را تأمین کرد. با این اقدام شاهد دندان موشیها در کوچهها نخواهیم بود. تأکید ما بر این بود که بلوک سازی جزو برنامههای سرمایه گذاری ما باشد.
وی با بیان اینکه از موسسه همشهری با تماس گرفته شد که مجوز آنها دائمی است، یادآور شد: مسئول حاضر در هیئت دولت نیز با ما تماس گرفت و گفت که این مجوز دائمی است. قرار بود مدیرعامل موسسه همشهری نیز در صحن شورا توضیح دهد، اما امروز دستور جلسات ما زیاد بود و به فرصت دیگری موکول شد.
انتهای پیام/