به گزارش خبرنگار اجتماعی الگونیوز، سرهنگ بهزاد نوری با اشاره به تاریخچه فعالیت این سامانه گفت: مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ از ۲۰ مهرماه ۱۳۷۹ فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون با ۱۲۰ خط فعال، بهصورت شبانهروزی در حال خدمترسانی به شهروندان است. این سامانه، یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی مردم با پلیس بهشمار میرود.
وی درباره آمار تماسهای مردمی در سال ۱۴۰۳ افزود: از مجموع تماسهای ثبتشده، ۳۳ درصد مربوط به انسداد معابر، ۱۸ درصد مرتبط با تصادفات، ۱۷ درصد درباره نزاع و درگیری، ۵ درصد درباره سرقت، و ۲۷ درصد نیز شامل سایر موضوعات مانند مسائل خانوادگی، کلاهبرداری و موارد مشابه بوده است.
سرهنگ نوری با تأکید بر اعتماد شهروندان به پلیس، تصریح کرد: این اعتماد باعث شده طیف گستردهای از مسائل و مشکلات از طریق سامانه ۱۱۰ با پلیس در میان گذاشته شود.
وی در ادامه با تقسیمبندی تماسها گفت: تماسهای دریافتی به دو دسته “فوری” و “غیرفوری” تقسیم میشوند. تماسهای فوری شامل سرقت، نزاع، و تصادفات لحظهای است که در این موارد، مأموران پلیس پس از ثبت گزارش، بلافاصله در محل حاضر میشوند. تماسهای غیرفوری نیز مربوط به موضوعاتی مانند شناسایی کانونهای توزیع مواد مخدر است که پس از بررسی و انجام اقدامات لازم، نتایج به مرکز اطلاع داده میشود.
معاون عملیات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در پایان اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳، بیش از ۱۴ میلیون و ۱۰۳ هزار تماس فوریتی با سامانه ۱۱۰ ثبت شده است. همچنین، در این مدت ۵۶۹ هزار و ۳۶۲ مأموریت عملیاتی توسط پلیس انجام شده که حدود ۴۰ درصد از کل تماسهای شهروندان تهرانی را شامل میشود. بهطور میانگین، در هر ۲ ثانیه یک تماس با پلیس در تهران برقرار شده است.