پنجشنبه / ۱۵ آذر / ۱۴۰۳
×
پزشکان علوم تغذیه و محققان بر این باورند که وجود اسیدهای چرب اُمگا ۳ بیشتر در رژیم غذایی ممکن است از کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن جلوگیری کند.
تاثیر امگا ۳ بر شنوایی
  • کد نوشته: 7313
  • مرداد ۱۳, ۱۴۰۲
  • 1066 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری الگونیوز،  بر اساس یافته‌های جدید محققان و پزشکان، سطح پایین اسید چرب امگا ۳ دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) با کاهش شنوایی در میانسالی و سالمندی مرتبط است.

    به گفته محققان، افراد میانسال و مسن با سطح DHA بالاتر، ۸ تا ۲۰ درصد کمتر در معرض مشکلات شنوایی مرتبط با سن نسبت به افراد با سطوح DHA پایین‌تر بودند.

    «مایکل مک‌بورنی»، محقق ارشد از دانشگاه گوئلف در انتاریو کانادا، می‌گوید: «مدل‌های حیوانی نشان می‌دهند که کمبود اسید چرب امگا ۳ مادر، رشد شنوایی فرزندان را تغییر می‌دهد و مصرف طولانی‌مدت مکمل امگا ۳ ممکن است از متابولیسم حلزون گوش محافظت کند و روند پیشرفت کم شنوایی را کاهش دهد.»

    او گفت: «اکنون متوجه شدیم که غلظت DHA خون با کاهش شنوایی ارتباط معکوس دارد.»

    مک برنی خاطرنشان کرد: «این یافته‌ها شواهدی مبنی بر اهمیت اسیدهای چرب امگا ۳، از جمله DHA برای محافظت در برابر کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن در انواع عملکردهای بدن نشان می‌دهد.»

    اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی، آجیل و دانه‌ها و در مکمل‌های غذایی مانند روغن ماهی یافت می‌شود.

    مشخص نیست DHA چگونه می‌تواند از شنوایی محافظت کند. اما محققان حدس می‌زنند که اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است به محافظت از سلول‌های گوش داخلی یا کاهش پاسخ‌های التهابی به صداهای بلند، مواد شیمیایی یا عفونت‌ها کمک کند، بنابراین از کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن پیشگیری می‌کند.

    مک برنی گفت: «خوردن ماهی‌های چرب بیشتر، مانند سالمون، یا مصرف مکمل‌های روغن ماهی می‌تواند سطح DHA را افزایش دهد.»

    او پیشنهاد کرد: «اگر مکملی را انتخاب کردید، به دنبال محتوای ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و DHA روی برچسب آن باشید.»

    انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *