چهارشنبه / ۱۹ دی / ۱۴۰۳
×
چرا پرندگان خانگی کچل می شوند؟
  • کد نوشته: 7765
  • مرداد ۱۵, ۱۴۰۲
  • بدون دیدگاه
  • دلایل کچل شدن پرندگان

    عوامل مختلفی می‌تواند در کچل شده پرنده شما نقش اساسی داشته باشد که عبارت است از…

    تغذیه نامناسب:

    کمبودهای تغذیه ای پرندگان زینتی و نبود ویتامین های لازم در جیره غذایی تعیین شده منجر به پرریزی پرندگان در ناحیه گردن و سر پرنده می‌شود.

    بدین منوال ریشه پرها در داخل پوست پرنده می‌ماند و امکان رشد مجدد آنها نیز وجود نخواهد داشت.

    تغذیه نامناسب - چیکن دیوایس

    توصیه می‌شود برای جلوگیری از این امر در تغذیه پرندگان از سبزیجات متنوع، مواد معدنی، دانه های مناسب و ویتامین هایی که شامل آمینو اسید هستند در جیره غذایی استفاده شود.

    کنه ها:

    تغذیه کنه ها از وجود پرنده باعث از بین رفتن ساقه پرهای پرنده شده و ریزش پر در پرنده نمود پیدا می‌کند که در نهایت پرنده آلوده به کنه کچل خواهد شد.

    کنه ها - چیکن دیوایس

    بیماری های باکتریای، قارچی، انگلی:

    بیماری های باکتریایی، قارچی و انگلی عاملی برای کچلی پرنده هستند، در این میان استافیلوکوک یا سودوموناس از جمله باکتری هایی هستند که با ایجاد خارش و خودزنی در پرنده باعث کچلی در آن میشوند.

    همچنین آسپرژیلوس یا کاندیدیاز نیز از بیماری های قارچی بوده که خارش را به همراه دارد.

    تولید مثل و جفت گیری:

    تا زمانی که پرنده ماده مشغول رسیدگی به جوجه های خود است مانع جفت گیری پرنده نر میشود در این صورت ناامیدی از تولید مثل و به ندرت انجام شدن آن باعث بروز رفتار پرخاشگرانه در پرنده نر شده و با مزاحم دانستن جوجه ها اقدام به کندن پر آنها و یا خود میکند.

    علل رفتاری :

    عواملی مانند سلطه، تولید مثل، مسئله قلمرو، عدم وجود مشغولیت، جفت پیوندی و لانه سازی به ندرت در یک محیط بسته همچون قفس برای یک پرنده خانگی رخ می‌دهد به مرور پرنده دچار استرس شده و رفتارهای نامتناسب از خود بروز می‌دهد که در نهایت به خودزنی، آسیب زنی و کندن کامل پرهای خود می‌پردازد در صورت بروز هر یک از این علائم با دامپزشک در خصوص تغییرات هورمونی و محیطی و نحوه درمان آن مشورت کنید.

    نبود تهویه  و رطوبت مناسب:

    اگر تهویه محیط قرارگیری پرنده به درستی صورت نگیرد نوسان دمای صورت گرفته و یا قرار گرفتن در معرض نور و یا نبود رطوبت باعث کچلی پرنده قفسی شما در قسمت سر و گردن می‌شود.

    پوست اندازی یا پرریزی:

    بعضی مواقع در دوران پرریزی به خصوص در پرندگان جوانی که اولین پوست اندازی خود را پشت سر می‌گذارند خللی در این روند ایجاد شده و پرنده با کچلی مواجه می‌شود.

    پوست اندازی یا پرریزی - چیکن دیوایس

    پرندگان با سر طاس بیشتر در اواخر تابستان و اوایل پاییز مشاهده می‌شوند زیرا در این دوران اغلب پر ریزی صورت می‌گیرد.

    مورد حمله پرندگان دیگر قرار گرفتن:

    در صورت مشاهده ریزش پر در پرنده خود آن را با سایر پرندگان داخل قفس جدا کنید تا مجدد پرهایش رشد کند و یقین پیدا کنید که در اثر درگیری با پرنده دیگر این پرریزی صورت گرفته است.

    مورد حمله پرندگان دیگر قرار گرفتن - چیکن دیوایس

    ژنتیک:

    در اغلب مواقع با تداخل دو نژاد همسان عارضه کچلی ایجاد می‌شود که بروز آن بستگی به ژنتیک پرندگان دارد. بنابراین برای جفت کردن بهتر است از دو نژاد همسان استفاده نکنید.

    بیماری ایدز پرندگان:

    ایدز پرندگان یک بیماری ویروسی است که قابل انتقال به دیگر پرندگان نیز می‌باشد. ریختن و شکستن پرها، خونریزی و درد در نواحی شکستگی پر و تغییر رنگ پرها و در نهایت ریزش تمامی پرنده و کچلی همگی از علائم بیماری ایدز پرندگان هستند که کاهش شدید قوای سیستم ایمنی بدن پرنده را به همراه دارد.

    بیماری ایدز پرندگان - چیکن دیوایس

    پیشگیری

    محافظت صحیح از پرنده و انجام آزمایشات سالانه در تشخیص زودهنگام بیماری ها موثر است. همچنین دقت در انتخاب هم قفسی ها از راه های دیگری است که میتوانید در حفظ سلامتی پرنده خود انجام دهید.

    چگونه می‌توان کچلی پرندگان را درمان کرد؟

    در وهله اول باید علت کچلی را پیدا کرد و بعد به درمان آن پرداخت گاه مشکل کچلی به علت ژنتیک است و هرگونه تجویزی نتیجه نخواهد داشت و تا پایان عمر پرنده کچل خواهد ماند.

    اگر بررسی ها نشان دهنده این است که کچلی مربوط به ژنتیک نیست باید به دنبال درمان آن بود در این راستا می‌توانید برای درمان کچلی پرنده خود از پماد ویتامین آ، روغن زیتون و آب سیر استفاده کنید بدین طریق که با مالش این موارد به موضع مد نظر ریشه پرها از جای خود خارج شده و پرهای سر و گردن مجدد رشد می‌کند.

    سخن پایانی

    در این مقاله به مواردی که باعث کچلی در پرندگان می‌شود اشاره شده است برای جلوگیری از این منظور بهتر است در تغذیه پرنده خود دقت کافی داشته باشید، همچنین قفس نگهداری را مدام تمیز کنید و به بهداشت خود پرنده اهمیت بدهید.

    انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *