به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری الگونیوز، نمایشگاه نقاشی سیروس مقدم کلید خورد.
مراسم افتتاحیه نمایشگاه نقاشیهای سیروس مقدم روز پنجشنبه و جمعه سوم و چهارم اسفندماه میزبان هنرمندان سینمایی و تجسمی و همچنین بازیگران سریال «پایتخت» بود.
به گزارش روابط عمومی نمایشگاه، «شرجی» عنوان نمایشگاه انفرادی نقاشیهای سیروس مقدم است که به دو دوره نقاشیهای وی (متقدم و متاخر) اختصاص دارد. این نمایشگاه پنجشنبه و جمعه سوم و چهارم اسفندماه با حضور جمعی از هنرمندان هنرهای تجسمی و سینما و همچنین بازیگران سریال «پایتخت» در گالری گویه افتتاح شد.
احمد مسجدجامعی، الهام غفوری تهیه کننده، آرش عباسی فیلمنامهنویس، شبنم مکبر نقاش و مشاور هنری عیرضا خمسه بازیگر، علی اوجی تهیهکننده، هومن حاجی عبداللهی بازیگر، احمد مهرانفر بازیگر، نسرین نصرتی بازیگر، خشایار موحدیان تدوینگر، تورج اصلانی فیلمساز و فیمبردار سینما، سهیل دانش اشراقی طراح صحنه و لباس، علیرضا نجفزاده کارگردان، مجتبی احمدی تهیهکننده، محمدصالح حجتالاسلامی مستندساز، مرتضی اسدی نقاش، جواد بختیاری خوشنویس و نقاش، ایرج اسکندری نقاش، رضا هدایت نقاش، محمدهادی فدوی نقاش، بهرام حنفی نقاش، ژیلا کامیاب نقاش، سجاد باغبان کارشناس و پژوهشگر هنری و … از جمله هنرمندان سینمایی و تجسمی حاضر در مراسم افتتاحیه بودند.
سیروس مقدم هنرمند باسابقه و کارگردان سینما و تلویزیون که در رشته نقاشی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تحصیل کرده است، پس از ۴۵ سال دوری از هنر نقاشی، نمایشگاه «شرجی» را برگزار کرده است. وی درباره چگونگی آغاز دوباره فعالیتش بعد از ۴۵ سال دوری از نقاشی، گفت: در دوران کرونا به دلیل اینکه نمیشد کارهای گروهی فیلمسازی را داشته باشیم و همه این فعالیتها دچار کندی و لختی بودند، مجدداً شروع به تمرین و کار نقاشی و به تدریج طی دو سال اخیر تابلوهایی را خلق کردم.
مقدم درباره نمایشگاه آثارش توضیح داد: این نمایشگاه به دو بخش تقسیم میشود؛ بخش اول آن متشکل از آثاری از دوران قدیم کاریام است که بین سالهای ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۰ خلق شدهاند و بخش دوم نیز مربوط به آثاری است که در سه سال اخیر کار کردهام. سبک کارهایم، همان اکسپرسیونیستی و رئالیسم اجتماعی با موضوعات و فضاسازیهای جدید است. آثار این نمایشگاه شامل ۱۶ تابلوی رنگ روغن بزرگ است که ۳ اثر آن متعلق به چهل سال گذشته است. همچنین، حدود ۳۰ اثر طراحی هم به نمایش گذاشته میشود که با تکنیکهای سیاه قلم، مدادرنگی و آکرلیک کار شدهاند.
علیرضا خمسه بازیگر سینما و تلویزیون درباره نقاشی کردن سیروس مقدم گفت: خیلی خوب است که انسان موجود تک ساحتی و تک بعدی نباشد و بهترین آدمها کسانی هستند که در شاخههای مختلف مهارت پیدا میکنند و دلیل ندارد که فیلمساز فقط فیلم بسازد، همچنان که یک برنامه ساز و کارگردان میتواند یک پیانیست خوب یا یک عکاس خوب باشد. آقای مقدم نیز این وجه نقاش بودنشان را پنهان کرده بودند. از طرفی دیگر، خیلی خوب است که مردم ببینند او غیر از سریال و فیلمسازی، نقاش هم بوده و آن را به خوبی انجام داده است.
در استیتمنت این نمایشگاه که به قلم سجاد باغبان با عنوان «سیروس مقدم متقدم!» نوشته شده، آمده است: «جوانان پر شور و با انگیزه که سودای تغییر جهان را داشتند و آرمان شان نجات ایران از استعمار و تبدیلش به جامعه آرمانی سوسیالیستی بود. این جملات بهترین توصیف درباره سیروس مقدم و نسلی از هنرمندان انقلابی است که دانشجوی نقاشی دانشکده هنرهای زیبا بودند و با حمایت استاد محبوبشان هانیبال الخاص، تلاش کردند از مدیوم نقاشی به مثابه ابزاری انقلابی در جهت تغییر جهان و به عبارتی برای تسخیر دیوارهای شهر استفاده کنند. سیروس مقدم در طول حدود ۴ سال از ۵۷ تا ۶۱ جزوه حلقه اصلی این گروه از هنرمندان بود. او در این آثار این دوره از ساده ترین و البته تاثیرگذارترین ابزار برای بیان هنری یعنی طراحی استفاده میکرد.
طراحی انعطاف کافی برای موقعیتها و شرایط مختلف فراهم میکند و ارتباط خوبی با مخاطب دارد. زمختی زغال گیراترین وسیله برای نمایش دستهای پینه بسته و چهره های رنج کشیده طبقه فرودستان بود که مقدم جوان به خوبی از آن بهره گرفته است. کوران حوادث روزگار در این چهار دهه بیشتر آثار آن دوره را از بین برده یا از یادها برده است. خوشبختانه تعدادی اثر بازیابی شده از آثار آن دوره در نمایشگاه حاضر ارائه شده است.»
نمایشگاه نقاشی سیروس مقدم تا روز ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ در گالری گویه واقع در میدان هفتتیر، خیابان لطفی، نرسیده به مشاهیر، شماره ۳۹ برقرار است.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید