به گزارش الگونیوز جواد حسینی در همایش «دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت گوش و شنوایی» که امروز، اول اردیبهشت ماه برگزار شد، اظهار کرد: تخمینهای سازمان جهانی بهداشت بیانگر این است که تعداد افراد دارای اختلال شنوایی در حال افزایش است. شیوع اختلالات شنوایی در خصوص کودکان نیز صادق است به نحوی که میزان شیوع این اختلال را دو برابر مجموع معلولیتها قلمداد کردهاند.
وی درباره نقش غربالگری در شناسایی افراد دارای اختلالات شنوایی اظهار کرد: غربالگری، موثرترین راه و روش برای کاهش آثار مخرب اختلال شنوایی به حساب میآید و نقش موثری در پیشگیری از کاهش شنوایی دائم کودکان دارد.
رییس سازمان بهزیستی کشور درباره آمار و ارقام اختلالات شنوایی ناتوانکننده گفت: براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، ۵.۳ درصد از جمعیت جهان یعنی حدود ۴۰۰ میلیون نفر از اختلالات شنوایی رنج میبرند که ۱۰ درصد این افراد را کودکان تشکیل میدهند.
حسینی توضیح داد: سالهای از دست رفته به واسطه زندگی توام با ناتوانی که ناشی از وزن بالای این معلولیت است، بیانگر بار بالای معلولیت شنوایی در جهان است. مداخلات پیشگیرانه به ویژه در سطح ۲ درکاهش بروز این معلولیت و عوارض ناشی از آن موثر است. اگر افت شنوایی تا پیش از ۳ ماهگی تشخیص داده شود و کودک تا پیش از ۶ ماهگی از تقویتکنندههای یا برنامههای توانبخشی برخوردار شود، میتواند به مهارتهای گفتاری و زبانی قابل مقایسه با کودکان طبیعی دستیابد. مداخلات به هنگام، در واقع مداخلات طلایی هستند.
وی با بیان اینکه یک میلیون و ششصد نفر از افراد دارای معلولیت کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند، افزود: ۲۲۷هزار و ۵۳۴ نفر از افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی دارای معلولیت شنوایی هستند که ۹۵ هزار نفر از این افراد دارای معلولیت شدید تا بسیار شدید شنوایی هستند. سازمان بهزیستی برای افراد دارای معلولیت شنوایی خدمات مختلف ارائه میدهد.
رییس سازمان بهزیستی کشور درباره ارائه بستههای آموزشی گفت: ارائه خدمات آموزشی توانبخشی به افراد دارای معلولیت شنوایی و خانوادههای آنها در قالب مراکز روزانه بخشی از خدمات سازمان بهزیستی به حساب میآید. حدود ۶۰۰۰ نفر طی یک سال از خدمات ۱۲۵ مرکز روزانه سازمانی بهزیستی استفاده میکنند.
حسینی ادامه داد: ارائه خدمات توانبخشی حرفهای به افراد با اختلالات شنوایی در قالب مراکز توانبخشی حرفهای بالای ۱۴ سال از دیگر خدمات سازمان بهزیستی است. ۱۴هزار نفر از خدمات این مراکز استفاده میکنند که ۸ درصد آنها دارای معلولیت شنوایی هستند. ارائه خدمات توانبخشی حرفهای به افراد با اختلال شنوایی در قالب کارگاههای تولیدی حمایتی از دیگر خدمات سازمان است. ۵۲۰۰ نفر از خدمات بهره بردهاند که ۱۰ درصد آنها دارای اختلال شنوایی هستند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ۴۸هزار خدمت در حوزه سمعک طی یکسال به افراد ارائه میدهیم، گفت: سازمان بهزیستی، ۲۶ واحد کلینیکی و ۷۰۰ واحد شنواییشناسی در کشور وجود دارد که در زمینههای مختلف به غربالگری شنوایی نوزادان، ارزیابی و تشخیص کمشنوایی، مداخله و توانبخشی پس از تشخیص میپردازند. ۲۴۰۰۰ نفر طی سال گذشته از خدمات مراکز کلینیکی و شنوایی سازمان بهزیستی استفاده کردهاند.
وی با بیان اینکه درمان اختلالات گفتاری افراد دارای معلولیت شنوایی را در دستور کار قرار دادهایم، گفت: ۶۰۰۰ نفر از خدمات ۲۱ مرکز گفتار درمانی سازمان بهزیستی طی سال گذشته بهره بردهاند.
حسینی با بیان اینکه کاشت حلزون شنوایی از اهمیت فراوانی برخوردار است، خاطرنشان کرد: ۲۶۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت شنوایی از خدمات کاشت حلزون شنوایی به سازمان بهزیستی بهره بردهاند.
وی درباره برنامه بهزیستی در حوزه غربالگری شنوایی سازمان بهزیستی گفت: برنامه جامع غربال تشخیص و مداخله به هنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران از سال ۱۳۷۶ کلید خورده و به صورت پایلوت در شهرستان ورامین طی سال ۱۳۷۸ اجرا شد. این برنامه به صورت فراگیر از سال ۱۳۸۴ در سطح کشور اجرا میشود. این برنامه در سه سطح غربال، تشخیص و مداخله پیش از یک ماهگی، سه ماهگی و مداخله در ۶ ماهگی انجام میشود که آثار ارزشمندی را به ارمغان آورده است. به طور مثال، ۱۶ میلیون نفر از خدمات این برنامه جامع بهرهبردهاند و بیش از ۵۰ هزار نفر از افراد دارای اختلالات شنوایی شناسایی شدهاند. پوشش ۹۵ درصدی موالید زنده را در این برنامه شاهد هستیم و کاهش سن تشخیص از سه سال به یک سال از آثار ارزشمند اجرای برنامه جامع است.
انتهای پیام