سه شنبه / ۲۰ آذر / ۱۴۰۳
×
مسیرهای نوین تامین مالی شهرداری‌ها در شهرها در برنامه تهران ۲۰

به گزارش گروه اجتماعی الگونیوز، احمد متولیان، دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرها گفت: شهرداری‌ها برای تامین مالی خود از شیوه‌های سنتی استفاده می‌کند. بهای خدمات، عوارض، صدور پروانه و نهایت اوراق مشارکت است که سالانه در بودجه‌های سنواتی دولت قرار گرفته و شهرداری‌ها از آن استفاده می‌کنند.

دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرها تصریح کرد: این شیوه به دلیل اینکه آهنگ یکنواختی ندارد، در برخی از فصول درآمد آن‌ها کاسته می‌شود و باعث تاخیر در پیشرفت پروژه‌های شهری می‌شود.

وی در ادامه افزود: متاسفانه شاهد شهرهایی هستیم که شبیه به کارگاه‌های عمرانی می‌شود و جلوه شهر را برهم می‌زند. به همین دلیل به شیوه‌های جدید تامین مالی که باعث پیشرفت شهرها می‌شود، روی آورده‌ایم. امید به خدا با اتفاقی که در کلان‌ شهرها به عنوان نمونه اتفاق می‌افتد، شاهد این خواهیم بود که شهرها با مشارکت شهروندان و کمک نهادهای مالی همچون بانک شهر ساخته شود.

متولیان، درآمد پایدار را برای محیط زیست شهری ضروری دانست و گفت: درآمد پایدار موجب تسریع در پروژه‌های سودآور شهر همچون پارک و … می‌شود.

تصویب قانون درآمد پایدار و هزینه‌های شهرداری‌ها

دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرها درباره جزئیات روش‌های جدید تأمین مالی در شهرداری، گفت: مدیریت شهری به دنبال کاهش هزینه زندگی مردم در شهرها است، بنابراین برای اینکه بتونیم پروژه‌های شهری را سامان‌دهیم به دنبال افزایش عوارض و بهای خدمات نخواهیم بود.

وی ادامه داد: متاسفانه شهرداری‌ها تا سال گذشته با محدودیت مواجه بودند که چاره‌ای جز اخذ بهای خدمات و عوارض نداشتند اما خوشبختانه با همت مجلس قانون «درآمد پایدار و هزینه‌های شهرداری‌ها» به تصویب رسید. در ماده یک این قانون آماده است که شهرداری‌ها برای افزایش درآمد خود مجاز هستند از انواع روش‌های تامین مالی از طریق بازار سرمایه استفاده کنند و پروژه‌ها ناقص را به سرانجام برسانند.

تکمیل پروژه‌های کلان شهر تهران با همت بانک شهر

سید محمد حسین احمدی، مدیرعامل بانک شهر اظهار کرد: تامین مالی اکثر پروژه‌های کلان شهر تهران توسط بانک شهر با استفاده از ظرفیت تسهیلات و برپایی بازار پول و همچنین استفاده از اوراق مشارکت در بازار سرمایه رقم می‌خورد. پروژه‌های بزرگی همچون خط سه، شش و هفت متر، دو طبقه کردن اتوبان صدر، امام علی، تونل‌های توحید و صدر نیایش کاملا با استفاده از همین ظرفیت صورت گرفته است.

وی درباره ایجاد درآمد پایدار شهرداری‌ها، عنوان کرد: برای ایجاد درآمد پایدار شهرداری‌ها از دو ظرفیت بهره‌ گرفتیم. نخست آنکه با استفاده از بازار پول و تسهیلات و همچنین تجهیز منابع با استفاده از مشارکت مردمی، در بانک سپرده‌گذاری صورت گرفت.

احمدی ادامه داد: علاوه بر این، دولت ۵۰ درصد اوراق مشارکت در زمینه حمل و نقل عمومی جهت کمک به شهرداری‌ها انجام داده است.

راهکارهای افزایش درآمد شهرداری‌ها در شهرها

مدیرعامل بانک شهر تصریح کرد: سیستم‌های سنتی برای درآمد پایدار شهری جواب نمی‌دهد. متاسفانه دچار شعارزدگی شده‌ایم. نباید شهر فروشی شود. در واقع هلوگرام پروانه ساختمانی کمتر باید صادر شود اما در عمل شهرداری با از طرفی با انباشت مطالبات عمومی و از طرف دیگه با محدودیت بودجه مواجه است. بنابراین اگر در این زمینه کمکی صورت نگیرد به سمت استفاده از مازاد فروش عوارض هلوگرام ساختمان پیش خواهیم رفت.

احمدی با بیان اینکه نهضت تامین مالی شهر با ۵ رکن پایه‌گذاری شده است، گفت: مردم، بانک، توسعه دهنده‌ها، توسعه‌گرای محلی و دولت، پنج رکن اصلی نهضت تامین مالی شهر هستند.

وی گفت: آیین نامه مالی موضوع این ماده به دلیل تجربه اول دارای ایراداتی خواهد بود که با همکاری دولت مشغول اصلاح آن هستیم.

احمدی اظهار کرد: در سطح محلات، تامین مالی تجمعی بهترین ابزار برای استفاده در بازار سرمایه است. سقف تامین مالی تجمعی از پروژه تا بیست و پنج میلیارد تومان است.

عرضه اولین صندوق املاک و مستغلات در شبکه بانکی کشور

مدیرعامل بانک شهر در خصوص پروژه‌های کلان، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت صندوق املاک مستغلات و صندوق زمین ساخت است، صندوق املاک مستغلات به املاک ساخته شده می‌گویند که مردم می‌توانند در بحث بهره‌برداری و اجاره‌داری در این پروژه‌ها مشارکت و واحدهای سرمایه‌گذاری را خریداری کنند. به طوری که مردم می‌توانند از اجاره‌داری و مولدسازی آن سود ببرند.

وی تصریح کرد: اولین صندوق املاک مستغلات، دوشنبه هفته آینده در بازار سرمایه عرضه می‌شود. مبلغ کل صندوق هفت هزار میلیارد تومان است.

احمدی بیان کرد: در حال حاضر، شهردار تهران پنج پروژه جهت ساخت هتل تعریف کرده‌‌اند که هم شهر و هم برای گسترش توریست ضروری است اما در این زمینه سرمایه‌گذار وجود ندارد؛ اگر بتوانیم بازار سرمایه و پول خرد مردم را به این سمت هدایت کنیم، تمامی پروژه‌ها قابلیت اجرا خواهد داشت.

وی ادامه داد: با تدبیر شهردار تهران مقرر شد از طریق مشارکت مردم در ایستگاه‌های مترو، خطوط باقی‌مانده را مشروط به بازگشت سود مناسب به مردم، تکمیل کنیم. علاوه بر این، حمل و نقل یکی از اولویت‌های شهرداری‌ها و خصوصا شهرداری تهران است که اقدمات موثری در زمینه برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل عمومی صورت گرفته است.

احمدی عنوان کرد: حوزه پسماند و بازیافت جزو یکی از راهکارهای درآمدزا برای مردم محسوب می‌شود، به طوری که شاهد سرمایه‌گذاری خارجی در این حوزه هستیم.

سود اوراق مشارکت چقدر است؟

مدیرعامل بانک شهر درباره سود اوراق مشارکت گفت: سهم دولت در اوراق مشارکت در برخی از موارد پنجاه و صد درصد درصدی است. حداقل سود مردم در در این اوراق حدودا ۲۷ یا ۲۸ درصد خواهد بود. در حال حاضر، سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر و بانک شهر نیز رکن ضامن آن را برعهده گرفته است.

همایش نهضت تأمین مالی شهر

احمدی در خصوص همایش نهضت تأمین مالی شهر، اظهار کرد: در همایش و نمایشگاه نهضت تأمین مالی شهر، ۶ کارگاه آموزشی با موضوع «صندوق»، «اوراق اسلامی»، «تأمین جمعی»، «بورس کالا»، «اوراق دولتی» و «اوراق اسلامی» با حضور شهرداران، اعضای شوراهای شهر، مدیران و معاونین اجرایی و مالی شهرداری‌ها همچنین کارشناسان حوزه شهری، اقتصادی، امور مالی و پولی و بانکی در سالن‌های مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار شد.

وی در پایان افزود: گام آخر ما اطلاع‌رسانی به مردم درباره پروژه‌هایی قابلیت سرمایه‌گذاری برای آنان خواهد بود که ابتدای سال آینده این فرایند را آغاز می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *