به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری الگونیوز، سیر ترشی یکی از انواع ترشیهایی است که طرفداران زیادی دارد. سیرهای قهوهای رنگ در سیر ترشی که بسیار نرم و خوشمزه بوده و عطر دلچسبی هم دارند. خواص سیر ترشی خانگی نسبت به مدل کارخانهای آن بسیار بیشتر است و برای اشخاص ابتلا به بیماریهای قلبی و فشار خون بالا موثر است اما به شرطی که در خوردن آن تعادل را رعایت کرد. سیر ترشی صنعتی طعمی شور دارد و به واسطه جوشاندن در سرکه، سیرهای آن قهوه ای رنگ میشود ولی خواص سیر ترشی خانگی که با گذر زمان رنگش تیره شده و طعم دلچسب و به یاد ماندنی پیدا کرده، بسیار بیشتر است. با این که اضافه کردن سرکه و نمک به انواع ترشیها از خواص مواد داخل آنها کم و در مدت زمان طولانی سبب ایجاد مواد سمی مانند نیترات (عامل بروز معده و کبد) در آنها میشود، ولی این مورد برای سیر ترشی خانگی وجود ندارد. از دیگر فواید سیر ترشی میتوان به ویتامینهای B ،C، پتاسیم، فسفر، آهن موجود در سیر اشاره کرد. این ویتامین B موجب کارکرد مناسب روده میشود. همچنین فسفر موجب در سیر ترشی در ازدیاد حافظه موثر است. ترکیبات گوگردی موجود در سیر زمانی که در طی فرآیند هضم قرار میگیرند، گازی تولید میکنند. این گاز وارد خون شده و سبب ایجاد بوی بد در دهان و سیستم تنفسی فرد میشود. یکی از فایدههای سیر ترشی بودار این است که با وجود این که دارای ترکیبات گوگردی است، ولی باعث ایجاد بوی تند سیر در فرد نمیشود. سیر خام را بعد از پوست کندن برای 30 دقیقه در معرض هوا قرار میدهند تا خواص درمانی آن فعال شود. در سیر ترشی هم خواص درمانی سیر به علت فرآیندی که دارد تا تهیه میشود، آزاد میگردند.
مهم ترین خواص سیر ترشی
- شست و شو دهنده طبیعی مجاری صفرا و هم دفع کننده سنگ کیسه صفرا
- دفع سمها از کبد
- سیر ترشی خونساز و صاف کننده خون است
- سیر ترشی اشتها آور است
- کمک به هضم غذاهای سنگین و نیز افزایش سرعت هضم
- سبب کاهش کلسترول خون میشود
- از بین بردن آفت دهان
- باز کننده عروق قلب قلبی
- قطع شدن خونریزی بواسیر
- پاک سازی کننده خون و کبد از اخلاط فاسد و سوخته است
- بهبود کارکرد رودهها
کدام نوع سیر ترشی خاصیت بیشتری دارد؟
هر چه ترکیبات آروماتیک (معطر) سیر بیشتر باشد، سیر تازهتر و خاصیت بیشتری دارد ضمن اینکه سیر ترشیهای بودار خاصیتی نزدیک به سیر تازه دارند. انواعی از سیر ترشیها که سیر آن پخته شده یا سیر سرخ کرده به دلیل آنکه طی فرآوری به مقدار زیادی مواد مغذی و معطر خود را از دست میدهند 40 تا 70 درصد از خواص آن کم میشود.این که گفته میشود استفاده سیر ترشی چند ساله برای بیماران قلبی ـ عروقی مفیدتر است، هنوز از نظر علمی تحقیق کامل و کاملی در این خصوص صورت نگرفته است.
خواص سیر ترشی چند ساله
- بهبود مشکلات گوارشی مثل یبوست
- کمک به درمان بواسیر
- پایین آورنده فشار خون
- ضد سرطان
- کمک به هضم غذا
- دفع سمها از کبد
- از بین بردن ویروس
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- پایین آورنده غلظت خون
- ضد انعقاد خون
مضرات سیر ترشی و عوارض مصرف زیادی آن چیست؟
آیا میتوان سیر موجود در خیارشور را خورد؟

سیرترشی مفیدتر است یا سیرخام؟
عوارض مصرف زیاد سیرترشی چیست؟
تفاوت سیر ترشی خانگی و صنعتی را از کجا بفهمیم؟
باردارها سیر ترشی بخورند یا نه؟
سیر ترشی و رژیم غذایی
بدن رژیم غذایی سیر ترشی را با استفاده از دستگاه گوارش پردازش می کند. به گلوکز، اسیدهای آمینه و ترکیبات مختلف دیگر تجزیه می شود.توجه به این نکته ضروری است که فواید رژیم غذایی سیر ترشی برای سلامتی تا حد زیادی به دلیل آنتی اکسیدان ها است. این رژیم غذایی به کاهش فشار خون و سطح کلسترول در افرادی که در معرض خطر بیماری قلبی هستند یا سکته کرده اند کمک می کند.
انتهای پیام/